تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] استفسار عن مشكلة في كود لايجاد العملاء الغير موجودين بجدول الدفع
#1
السلام عليكم 
اواجة مشكلة 
استخدمت الكود التالى لايجاد العملاء الغير موجودين بجدول الدفع



كود :
SELECT Clinteid, Clinte_Name  'الاسم'
from Clintes
where ClinteID not in ( SELECT DISTINCT ClinteID FROM ClinetPay)

عملت View  ودا تصممها واسمتيها ClintNoPAy  شغالة تمام فى SQL وبتجيب بيانات زى ما انا عايز 



استخدمت الكود التالى لعمل التقرير 
كود :
    Create_report("SELECT Clinteid from Clintes where ClinteID not in ( SELECT DISTINCT ClinteID FROM ClintNoPAy) and Moth like '%" & TextBox1.Text & "%'" & " order by ClinteID ")

 

لم يتعرف البرنامج على الحقل باسم Moth



الحل

مرفق نسخة .bak من ملف قاعدة البيانات   

.rar   test.rar (الحجم : 106.21 ك ب / التحميلات : 5)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
اعمل كود الاستعلام على الفيو كما تعمله على الجدول لا فرق بينهم .

Create_report("SELECT * FROM  ClintNoPAy where Moth like '%" & TextBox1.Text & "%'" & " order by ClinteID")
الرد
تم الشكر بواسطة: ahmedmansour , ahmedmansour
#3
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

لاحظ هنا الصورة التالى

وهو الصورة من الصورة الخاصة بك حيث انها تحتوى على Sql المطلوب استخدامه لعرض الاسماء 
طبقاً لما مت انت به فى Sql Server

كل ما عليك هو نسخ الكود لما قمت بعمله 
وتقوم ببعض التعديلات عليه مثل مسح dbo.
وطبقه داخل مشروعك وستجد الناتج الذى يظهر ى Sql Server 
اصبح يظهر بالبرنامج الخاص بك

اتمنى ان الشرح واضح كيفية التعامل والاستخدام

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: ahmedmansour
#4
(14-09-18, 12:39 AM)asemshahen5 كتب : اعمل كود الاستعلام على الفيو كما تعمله على الجدول لا فرق بينهم .

Create_report("SELECT * FROM  ClintNoPAy where Moth like '%" & TextBox1.Text & "%'" & " order by ClinteID")

تمام بس دا هيظهرلى العملاء المسددين وانا عايز الغير مسددين

(14-09-18, 11:05 AM)elgokr كتب :
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

لاحظ هنا الصورة التالى

وهو الصورة من الصورة الخاصة بك حيث انها تحتوى على Sql المطلوب استخدامه لعرض الاسماء 
طبقاً لما مت انت به فى Sql Server

كل ما عليك هو نسخ الكود لما قمت بعمله 
وتقوم ببعض التعديلات عليه مثل مسح dbo.
وطبقه داخل مشروعك وستجد الناتج الذى يظهر ى Sql Server 
اصبح يظهر بالبرنامج الخاص بك

اتمنى ان الشرح واضح كيفية التعامل والاستخدام

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق

تمام بس دا هيظهرلى العملاء المسددين وانا عايز الغير مسددين 
مع العلم انى عامل الجدول المسمي ب ClinetPay فقط للسداد 
استخدمت الكود الاتى لاظهار الاسماء الغير موجودة بالجدول ظبط معايا فى SQL SERVER  بس مش عايز يظبط لما بضعه  داخل البرنامج ما بيظبط معايا 
كود :
SELECT Clinteid, Clinte_Name from Clintes  where ClinteID not in ( SELECT DISTINCT ClinteID FROM ClinetPay)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
هذا مثال بتطبيق الاستعلام بطريقتين عن طريق الاستعلام او عن طريق بناء فيو و الاثنتين نجحو معي


الملفات المرفقة
.zip   TestExample.zip (الحجم : 82.71 ك ب / التحميلات : 5)
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , ahmedmansour , ahmedmansour
#6
اخى الفاضل ahmedmansour
الامر فقط هو تويل علامة 
PHP كود :


لتصبح 
PHP كود :
<> 

وكذلك الامر فى كود الاخ asemshahen5
فى الرد الاول له فقط استبدل الجزء ده
كود :
Moth like '%" & TextBox1.Text & "%'"

بهذا الجزء
كود :
Moth <> '" & TextBox1.Text & "'"

فبارك الله له فيما يقدمه من نفع ومساعدة للغير 
فهو عمل لك مثال
حتى يوضح الامر لك اكثر ويبسط الامور عليك

فكل الاحترام والتقدير له

تحياتى لكم جميعاً
وتمنياتى لكم التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى تقديم   لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل اى مشكلة او استفسار لديك مع اضافة رد بشكره ودعوة له
فالجميع هنا يعمل على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ahmedmansour
#7
السلام عليكم ورحمه الله وبركاتة 
شاكر جدا مجهود حضراتكم
بداية الامر 
فكرة البرنامج {متابعه سداد المشتركين للفواتير الشهرية}
كانت المشكلة اننى لا استطيع استخراج 
الغير مسددين للفاتورة عن طريق اختيار شهر الفاتورة
تم حل المشكلة بعمل جدول بميعاد الفاتورة الشهرية و تستخرج على حسب الشهر من كل سنة
بالطريقة الاتية  9/2018 كمثال 

دلوفت هل فية طريقة انى اضيف كل العملاء مرة واحدة للفاتورة الشهرية التى ستصدر عن الشهر

يايجاد جميع العملاء من جدول Clintes و حفظ الفانورة فى جدول اخر 
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#8
طبعا ممكن أولا أحتاج نسخة جديدة للباك أب بعد التعديل الذي عملته ثانيا الحقول المطلوب عرضها و من أي جدول و اسم الجدول الذي تريد حفظ البيانات فيه فقط و شكرا .
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , ahmedmansour , ahmedmansour
#9
(17-09-18, 06:08 PM)asemshahen5 كتب : طبعا ممكن أولا أحتاج نسخة جديدة للباك أب بعد التعديل الذي عملته ثانيا الحقول المطلوب عرضها و من أي جدول و اسم الجدول الذي تريد حفظ البيانات فيه فقط و شكرا .
الحقول المطلوب عرضها ClinteID من جدول Clintes 
اسم الجدول المراد الحفظ فية Monthly 

دا شكل الجدول انا ضفتهم طبعا يدوى 

ودا طبعا الشكل ال عايز اضيف بية


الملفات المرفقة
.rar   test.rar (الحجم : 104.34 ك ب / التحميلات : 7)
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#10
تفضل أرجو أن يكون هذا المطلوب .


الملفات المرفقة
.zip   AhmedMansour.zip (الحجم : 412.49 ك ب / التحميلات : 10)
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , ahmedmansour , ahmedmansour


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكلة حول كود الاتصال dasktop 1 50 أمس, 07:29 PM
آخر رد: dasktop
  مشكلة عند رفع قاعدة البينات فى الفيجول بيسك Mohamed Magdy 2 66 أمس, 10:38 AM
آخر رد: Mohamed Magdy
  مشكلة فى اضافة حقول جديدة فى قاعدة البيانات و ربطها بالفيجوال استوديو nabil.1710 1 55 18-10-18, 01:09 PM
آخر رد: nabil.1710
  مشكلة داخل البوتن Mohamed Magdy 5 68 17-10-18, 10:04 PM
آخر رد: XBOOBX
  [VB.NET] استفسار :- بخصوص نقل الداتا من DataGridView عن طريق CheckBoxColumn dubai.eig 3 67 15-10-18, 08:09 PM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  مشكلة فى التعديل salah mansour 7 118 15-10-18, 02:39 PM
آخر رد: فراس محي
  [VB.NET] مشكلة في استخراج روابط هذه الصفحة بال HtmlAgilityPack mervandzz 2 63 13-10-18, 03:53 PM
آخر رد: mervandzz
  استفسار عن البحث في مجلد في جهاز أخر بالشبكة المحلية أبووسم 4 109 13-10-18, 04:35 AM
آخر رد: حريف برمجة
  [VB.NET] استفسار :- بخصوص DataGridViewCheckBoxColumn dubai.eig 0 57 12-10-18, 10:05 PM
آخر رد: dubai.eig
  مشكلة فى اختفاء فورم salah mansour 0 46 12-10-18, 01:47 AM
آخر رد: salah mansour

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم