تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال فى الحفظ من الداتا جريد
#1
عندى جدول الكميات به حقل كود الصنف وحقل اسم الصنف و حقل الكمية









الحقول الثلاثة تاخذ قيمتها من الدتا جريد....اريد عندمت اضيف كمية جديدة من الصنف
تتم زيادتها على القيمة الموجودة بالحقل دون تكرار لاسم الصنف وكذلك الزضع عند انقاص الكمية فى حالة البيع مثلا مع جزيل الشكر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
ما هذا البخل يا أخ salah mansour  ؟

سأرد عليك بنفس البخل 


الحل :
أضف القيمة في الحقل داخل جملة الإستعلام , وإذا كانت نقصان غير العلامة من + إلى -

إذا كنت تريد شرح أفضل , ضع سؤال أفضل مصحوب بالكود الذي لديك وشكل قاعدة البيانات وأسماء الحقول , أو أي شيء.
الرد
#3
حبيبى يا استاذ عبد الله....ههههههه
الجد,ل المقصود اسمه tblite,mstemp_stock به 3 حقول فقط item_code, item_name , quantity
 والكودالذى احفظ به الكمية كما يلى 
  adp = New SqlClient.SqlDataAdapter("select * from tblItemsTemp_stock ", conn)
            ds = New DataSet
            adp.Fill(ds)
            dt = New DataTable
            dt = ds.Tables(0)
            For i = 0 To dgvdata.Rows.Count - 1
                Dim Dr2 = dt.NewRow
                Dr2!item_code = dgvdata.Rows(i).Cells(0).Value
                Dr2!item_name = dgvdata.Rows(i).Cells(1).Value
             
 
Dr2!quantity = Dr2!quantity + dgvdata.Rows(i).Cells(5).Value
            Next

حيث اننى افضل هذه الاكواد بالطريقة الرأسية....وهذا الكود للعلم داخل ضمن فاتورة مشتريات
وانا افضل ان تزاد الكمية المشتراة فى داخل جدول الكميات مباشرة....وبالطبع العكس فى فاتورة المبيعات
اى خدمة يا عم عبد الله...مفيش بخل اهو ولا حاجة هههههه
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#4
إقتباس :حيث اننى افضل هذه الاكواد بالطريقة الرأسية....وهذا الكود للعلم داخل ضمن فاتورة مشتريات
وانا افضل ان تزاد الكمية المشتراة فى داخل جدول الكميات مباشرة....وبالطبع العكس فى فاتورة المبيعات
اى خدمة يا عم عبد الله...مفيش بخل اهو ولا حاجة هههههه

السلام عليكم
بعد عمل جدول الصنف وسعره وموصفاته .... الخ
ثم جدول الرصيد الافتتاحى لكل صنف (بداية من تشغيل البرنامج فى المؤسسة الى يعمل بها)
ثم جدول دخول الاصناف به كل الاصناف بال ID + كمية الصنف المدخله
وجدول الاصناف المباعة
وجدول الاصناف المرتجع
وجدول الاصناف التالفة
وتعمل استعلام يجيب كل الاعداد دى عشان تطلع كمياتك لكل صنف ب ID
مع مراعاة وحدات الاصناف تفكلها كلها لاقل وحدة
دى اصح الطرق لبرنامح مخازن ومبيعات ينفع لاى مكان
الرد
#5
(16-10-18, 02:33 AM)شكرا اخى الكريم لكن بهذه الطريقة هتكون الجداول كثيرة يعنى ما ينفعش جدول واحد تضاف اليه الكمية عند الشراء وتخصم منه عند البيع او التلف ؟وكيف يكون الاستعلام فى هذه الحالة mero5000 كتب :
إقتباس :حيث اننى افضل هذه الاكواد بالطريقة الرأسية....وهذا الكود للعلم داخل ضمن فاتورة مشتريات
وانا افضل ان تزاد الكمية المشتراة فى داخل جدول الكميات مباشرة....وبالطبع العكس فى فاتورة المبيعات
اى خدمة يا عم عبد الله...مفيش بخل اهو ولا حاجة هههههه

السلام عليكم
بعد عمل جدول الصنف وسعره وموصفاته .... الخ
ثم جدول الرصيد الافتتاحى لكل صنف (بداية من تشغيل البرنامج فى المؤسسة الى يعمل بها)
ثم جدول دخول الاصناف به كل الاصناف بال ID + كمية الصنف المدخله
وجدول الاصناف المباعة
وجدول الاصناف المرتجع
وجدول الاصناف التالفة
وتعمل استعلام يجيب كل الاعداد دى عشان تطلع كمياتك لكل صنف ب ID
مع مراعاة وحدات الاصناف تفكلها كلها لاقل وحدة
دى اصح الطرق لبرنامح مخازن ومبيعات ينفع لاى مكان
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
ينفع بجدول واحد بس هيكون فيه داتا كتير
اعمل لجدول واحد اكتر من شاشة لكل الامور الى قلنا عليها سابقا مه عمل حقل مخفى عن اليوزر باسم العملية
مثلا
حقل state
فى البيع يكتب فيه بيع
والتالف يكتب تالف
والمترجع يكتب فيه مرتجع .... وهكذا فى كل شاشة من الشاشات الى قلنا عليها
وبرده هتحسب دخول البضاعة والبيع والتالف والمرتجع عشان تطلع كمية الصنف

بس تخيل عندك مثلا 10 صنف بتحسب دخولهم وخروجهم ومرتجع و و و فى جدول واحد
طبعا مفيش محل فيه 10 فقط
الرد



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم