تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مساعدة فى مشكلة عند الضغت على البوتن
#1
يجماعة انا عايز اعمل بوتن فى فورم 1 مثلا واما اضغط علية يحولنى لى فورم 2 ويفتح الويب بروزر مع الرابط الى ها اخطوة فى الفورم 1 
ونفس القصة مع الvlc 
شرح مبسط اكثر 
انى عايز اما حد يضغط على البوتن فى الفورم 1 يحولة لى الفورم 2 ويفتح معاة الموقع الى محطوت لنكة داخل الكود 
زى منا بضعط فى البوتن يظهر الويب بروزر ويفتح الموقع كدا 
لو محدش فاهم قولو وانا اضع توضيح اكثر بس انا مش عارف اعبر عن المشكلة اذاى يعنى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
كود :
dim frm as new form2
frm.webBrowser1.Navigate("http://www.microsoft.com")
frm.showdialog
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري , Mohamed Magdy
#3
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: Mohamed Magdy
#4
(31-10-18, 05:18 AM)elgokr كتب :
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
شكرااا جزيلا اخى الشرح مبسط وفهمتوة  Heart Heart

(31-10-18, 05:18 AM)elgokr كتب :
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
لقد ظهر لى هاذا الخطا اخى عند الضغط على البوتن
وهاذا الكود الموضوع فى البوتن 
كود :
   Private Sub Button20_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button20.Click
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
   End Sub
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
فى البداية تجاهل الـ Function الذى تم عمله

واستبدل الامر ليصبح كود الزر بهذا الشكل
كود :
       Try
           Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
           Form2.Show()
       Catch ex As Exception
           MsgBox(ex.Message)
       End Try

تذكر بان الكود بهذا الشكل يصبح فى زر فى فورم 1 و 3 ززالخ غير 2
وان يكون الفورم 2 يحتوى على WebBrowser1

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: Mohamed Magdy , Mohamed Magdy


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  الاخوة الذين يواجهون مشكلة الحفظ في قاعدة بيانات اكسسس abo ragab 1 134 15-12-18, 11:12 PM
آخر رد: alsihran
  مشكلة صغير ب geckofx 60 الطابعة sva 5 104 14-12-18, 06:04 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة اتصال kaiser3D 1 43 14-12-18, 05:41 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة الفورم فى الخلف new_programer 3 59 11-12-18, 05:58 AM
آخر رد: rmnr
  مشكلة عند الضغط على زر التخزين nooralcown 1 43 10-12-18, 03:10 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة فى وضع كود جلب معلومات قاعدة البينات Mohamed Magdy 6 138 09-12-18, 08:14 AM
آخر رد: asemshahen5
  مشكلة ال common items غير ظاهر new_programer 6 145 08-12-18, 03:48 AM
آخر رد: asemshahen5
  مساعدة السعيدي 12 304 08-12-18, 12:01 AM
آخر رد: السعيدي
  مشكلة الشراء باسعار مختلفه نبيل كونكت 8 825 07-12-18, 07:13 AM
آخر رد: atef_020
  مشكلة مع كريستال ريبورت kaiser_noori 0 45 06-12-18, 12:52 PM
آخر رد: kaiser_noori

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم