تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مساعدة فى مشكلة عند الضغت على البوتن
#1
يجماعة انا عايز اعمل بوتن فى فورم 1 مثلا واما اضغط علية يحولنى لى فورم 2 ويفتح الويب بروزر مع الرابط الى ها اخطوة فى الفورم 1 
ونفس القصة مع الvlc 
شرح مبسط اكثر 
انى عايز اما حد يضغط على البوتن فى الفورم 1 يحولة لى الفورم 2 ويفتح معاة الموقع الى محطوت لنكة داخل الكود 
زى منا بضعط فى البوتن يظهر الويب بروزر ويفتح الموقع كدا 
لو محدش فاهم قولو وانا اضع توضيح اكثر بس انا مش عارف اعبر عن المشكلة اذاى يعنى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
كود :
dim frm as new form2
frm.webBrowser1.Navigate("http://www.microsoft.com")
frm.showdialog
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري , Mohamed Magdy
#3
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: Mohamed Magdy
#4
(31-10-18, 05:18 AM)elgokr كتب :
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
شكرااا جزيلا اخى الشرح مبسط وفهمتوة  Heart Heart

(31-10-18, 05:18 AM)elgokr كتب :
شوف اخى الحبيب لتبسيط الامور عليك اكثر
انت قم بتصميم الفورم الاخار حسب ما تريده
وليكن فورم يحتوى على WebBrowser
والاخر يحتوى على مشغل VLC

وتاتى فى الفورم الرئيسي
وكل ما عليك فعله هو التالى

مثلاً انت عامل زر لفتح فورم المتصفح وليكن بهذا الشكل
كود :
Form2.Show()

فقط اعلى هذا السطر تعال وضيف السطر التالى ليصبح الشكل بالنهاية على هذا النحو
كود :
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
حتى الان الامور بسيطة جداً
فى الزر  الاخر الخاص بالمشغل ستقوم بنفس الطريقة

وليكن الزر يحتوى على 
كود :
       Form3.Show()

ستضع اعلى منه كود تشغيل المسار المحدد
شوف انا عايزك تخيل كانت بتكتب كود عادى فى الفورم 3

على سبيل المثال انت عامة منكتب كود زى 
كود :
TextBox1.Text = "اى قيمة"

الكود زى ده بيكتب طبيعي داخل الفورم

لكن اذا كانت القيمة سترسل من فورم اخر كل الامر انك بتعمله هذه الاضافة
كود :
Form3.TextBox1.Text = "اى قيمة"

طيب متى يتم كتابته بهذا الشكل وفى اى مكان
بيتم ذلك من خلال اى فورم خلاف 3 يعنى فى زر فى فورم 1 او 2 او 4 .. الخ

اتمنى ان الشرح والتوضيح مبسط ولا يوجد اى تعقيدات

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
لقد ظهر لى هاذا الخطا اخى عند الضغط على البوتن
وهاذا الكود الموضوع فى البوتن 
كود :
   Private Sub Button20_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button20.Click
       Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
       Form2.Show()
   End Sub
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
فى البداية تجاهل الـ Function الذى تم عمله

واستبدل الامر ليصبح كود الزر بهذا الشكل
كود :
       Try
           Form2.WebBrowser1.Navigate("www.google.com")
           Form2.Show()
       Catch ex As Exception
           MsgBox(ex.Message)
       End Try

تذكر بان الكود بهذا الشكل يصبح فى زر فى فورم 1 و 3 ززالخ غير 2
وان يكون الفورم 2 يحتوى على WebBrowser1

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: Mohamed Magdy , Mohamed Magdy


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Information [VB.NET] مساعدة : حساب الناتج الاجمالي georgos 4 27 منذ 31 دقيقة مضت
آخر رد: georgos
  مشكلة Hassan.syria 4 68 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: Hassan.syria
  مساعدة في موقع panels على الفورم ؟؟؟ abdullhadi999 1 25 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: princelovelorn
  [سؤال] مشكلة أثناء الطباعة Jounior_P 0 16 منذ 5 ساعة مضت
آخر رد: Jounior_P
  [VB.NET] مشكلة في فتح الفورم اسامه الهرماوي 1 38 أمس, 04:45 AM
آخر رد: princelovelorn
  [كود] أريد حل مشكلة في إدخال الوقت و التاريخ lolo queen 17 6,104 أمس, 03:01 AM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  ما هو حل مشكلة هذا ال Error The connection was not closed. The connection's current mostafa nada 3 101 12-02-19, 06:58 PM
آخر رد: asemshahen5
  مساعدة بمشكلة مكتبات الوورد و الاكسل محمد خيري 0 41 12-02-19, 12:39 AM
آخر رد: محمد خيري
  مشكلة كود البحث بين تاريخين احمد129 12 285 11-02-19, 07:56 PM
آخر رد: princelovelorn
  مساعدة هامة احتاج كود يقوم بعمل طباعة تلقائية ل ReportViwer مجرد فتح الفورم mohamedgadain61 1 80 11-02-19, 09:47 AM
آخر رد: mohamedgadain61

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم