تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] سؤال عن الداتا جريد فيو
#1
اولا احب اشكر الاعضاء المحترمين الي ف المنتدى على جديتهم ومرورهم الكريم ع الاسئله والي صراحة استفدت منهم كتير ولهم مني فائق الاحترام
سؤالي عن كود للداتا جريد فيو عاوز اخلي انتر يمشي افقي فيها يعني انا واقف على خليه رقم 0 لما ادوس انتر يمشي للخليه رقم 2 واما يخلص الاعمده ينزل سطر لاسفل
 انا جربت الكود الي هوا 
Public Class exDataGridView
    Inherits DataGridView

    Protected Overrides Function ProcessDialogKey(ByVal keyData As Keys) As Boolean
        Dim key As Keys = (keyData And Keys.KeyCode)
        If key = Keys.Enter Then
            If Me.CurrentCell.ColumnIndex = Me.Columns.Count - 1 Then
                Me.CurrentCell = Me.Item(0, Me.CurrentRow.Index)
                Return Me.ProcessDownKey(keyData)
            Else
                Return Me.ProcessRightKey(keyData)
            End If
        End If
        Return MyBase.ProcessDialogKey(keyData)
    End Function

    Protected Overrides Function ProcessDataGridViewKey(ByVal e As KeyEventArgs) As Boolean
        If e.KeyCode = Keys.Enter Then
            If Me.CurrentCell.ColumnIndex = Me.Columns.Count - 1 Then
                Me.CurrentCell = Me.Item(0, Me.CurrentRow.Index)
                Return Me.ProcessDownKey(e.KeyData)
            Else
                Return Me.ProcessRightKey(e.KeyData)
            End If
        End If
        Return MyBase.ProcessDataGridViewKey(e)
    End Function

End Class
بس انا خلصت البرنامج  وعشان افضل اغير ف  الداتا جريد فيو اني اشيل القديمه واحط الجديده  واسمي الاعمده وكدا دا هياخد وقت كبير اووي فلو ينفع كود يتحط فاي حدث خاص بالداتا جريد فيو ماشي ولكم الشكر
السؤال التاني
ازاي اخلي انتر يعمل سليكت  للصف الي انا واقف فيه يني مثلا
  Private Sub DGV_CellContentClick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.DataGridViewCellEventArgs) Handles DGV.CellContentClick
        Try
            IS_YES = True
            Close()
        Catch ex As Exception
            MessageBox.Show(ex.ToString)
        End Try
    End Sub
يعني مثلا دي فورم
لما بدوس على خليه فيها بيختار  الخليه الي اختارتها وبيقفال
انا عاوز بقا انتر يعمل كدا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
جرب تغير ProcessRightKey
إلى ProcessLeftKey

الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سؤال بخصوص البحث باستخدام التاريخ عن طريق WebService masry4u 3 76 08-12-18, 08:36 PM
آخر رد: masry4u
  [VB.NET] داتا جريد فيو M.SOFT 0 34 08-12-18, 03:51 PM
آخر رد: M.SOFT
Heart سؤال عن حساب السن (العمر) عن طريق تاريخ الميلاد ahmadpal 10 179 07-12-18, 04:52 PM
آخر رد: ahmadpal
  تغيير لغة الجداول فى الداتا جريد احمد خطاب 3 81 06-12-18, 09:27 PM
آخر رد: Emam emam
  [VB.NET] استفسار :- بخصوص تنزيل الداتا في قاعدة البيانات dubai.eig 0 37 06-12-18, 04:36 PM
آخر رد: dubai.eig
  سؤال بخصوص الكتابة داخل داتا جريد احمد خطاب 3 72 05-12-18, 11:35 AM
آخر رد: احمد خطاب
  الاضافة والتعديل والحذف من خلال الداتا جريد فيوا makky 2 121 01-12-18, 12:48 AM
آخر رد: حريف برمجة
  الاضافة والتعديل والحذف من خلال الداتا جريد فيوا makky 2 100 30-11-18, 10:36 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
Star سؤال بخصوص جدول فاتوره المشتريات ، vb2010 0 57 30-11-18, 08:57 PM
آخر رد: vb2010
  ربط الداتا قريدفيو بكمبوبوكس في الفورم alsihran 4 96 30-11-18, 12:14 AM
آخر رد: mero5000

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم