تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[كود] مشكلة فى الريبورت فيور C#
#1
السلام عليكم 
وجت هذا الشرح على اليتيوب 
وشرح فية كيفية عمل برميتر من فورم الى تقرير 
ولكن الشرح للفيجول بيسك 

وجيت اطبق الشرح على C#
اعطانى اخطا 
الكود للسى شارب 
وارجو المساعدة لانى محتاجة 
كود :
[align=center]            ReportParameter vv = new ReportParameter("name", Form2.textname.Text);[/align]
[align=center]            reportViewer1.LocalReport.SetParameters(vv);[/align]
صورة با الخطا

الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
غير صلاحيات الوصول (access modifiers) الخاصة بمربع النص textname إلى public
تجدها من خصائص العنصر في شاشة التصميم

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd
#3
(04-02-19, 03:28 AM)محمد كريّم كتب : غير صلاحيات الوصول (access modifiers) الخاصة بمربع النص textname إلى public
تجدها من خصائص العنصر في شاشة التصميم

للاسف نفس المشكله
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
جرب تظهر الفورم قبل قراءة  النص


كود :
f2.Show();

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd
#5
(04-02-19, 05:14 PM)محمد كريّم كتب : جرب تظهر الفورم قبل قراءة  النص


كود :
f2.Show();

عند وضع هذا الكود 
كود :
           ReportParameter de = new ReportParameter("name",f2.textBoxid.Text);
           reportViewer1.LocalReport.SetParameters(de);
           reportViewer1.RefreshReport();
لا يطبع شى 
وعند وضغ "" يطبع ما بدخل فى البرميتر 
هكذا مثلا 
كود :
          ReportParameter de = new ReportParameter("name","f2.textBoxid.Text");
           reportViewer1.LocalReport.SetParameters(de);
           reportViewer1.RefreshReport();
ولكن انا اريده ان ياخدما بدخل التكست نيم فى فورم 2 ويعرضها فى البرميتر التقرير
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
لما تنشئ كلاس جديدة من فورم
التكست بوكس اللي فيها بيكون فاضي والا لا ؟
مش المفروض المستخدم هو اللي بيدخل نص في التكست بوكس؟
أو انها بتاخذ قيمة من كود معين عند تشغيل الفورم؟

في الحالتين انت محتاج الفورم يظهر على الشاشة


كود :
      f2.Show();
          ReportParameter de = new ReportParameter("name",f2.textBoxid.Text);
          reportViewer1.LocalReport.SetParameters(de);
          reportViewer1.RefreshReport();



حاول تبتعد عن الاعتماد على التكست بوكس في تخزين القيم العامة في المشروع

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd
#7
(04-02-19, 07:19 PM)محمد كريّم كتب : لما تنشئ كلاس جديدة من فورم
التكست بوكس اللي فيها بيكون فاضي والا لا ؟
مش المفروض المستخدم هو اللي بيدخل نص في التكست بوكس؟
أو انها بتاخذ قيمة من كود معين عند تشغيل الفورم؟

في الحالتين انت محتاج الفورم يظهر على الشاشة


كود :
      f2.Show();
          ReportParameter de = new ReportParameter("name",f2.textBoxid.Text);
          reportViewer1.LocalReport.SetParameters(de);
          reportViewer1.RefreshReport();



حاول تبتعد عن الاعتماد على التكست بوكس في تخزين القيم العامة في المشروع
للاسف ما زبط 
هى نسخة بسيطة من فورمين وريبورت وسويت برميتر اذا ربط معك السوس اكتبلى الكود لانى قلبت النت كله ما لقيت 
السوس التجريبى
http://www.mediafire.com/file/nxx6bo3ba7...ation1.rar
ملاحظة هى ليست قيم تخزنية هى قيمة تكتبها ويرسلها الى الربورت ولا تلزوم مره اخرى لانها تطبع على شكل معين وشكرا لك :*
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
مادامت قيمة يكتبها المستخدم
معناها لا يجب انشاء كلاس جديد من الفورم
بل يجب التعامل مع الفورم 2 المفتوح مسبقا

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd
#9
فى الشرح هادا على الانترنت شفته ولكن شارح على الكرستل انا عايز الكود للريبورت 
وهذا ما اريده 
https://youtu.be/R5hN6HwKP-8
[video=youtube]http://https://youtu.be/R5hN6HwKP-8[/video]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
يا عصام
الشرح بالفيديو بيرسل فيه باراميتر من نفس الفورم المفتوح امامه
عكس حالتك بتجيب باراميتر من فورم اخر (فارغ)

انت (حسب ما شفت في الصورة) بتعرض التقرير من فورم رقم 4 وبتجيب الباراميتر من فورم رقم 2

عاود اقرأ ردي الأخير من فضلك

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  حل مشكلة الارقام في تقرير الكريستال ريبورت aftfm 0 206 26-07-21, 08:49 PM
آخر رد: aftfm
  مشكلة فى اظهار check box Lathe1 2 314 19-07-21, 02:19 AM
آخر رد: Lathe1
  مشكلة في ربط تقرير قاعدة بيانات بالكريستال ريبورت 2008 aftfm 0 483 16-02-21, 07:17 PM
آخر رد: aftfm
  مشكلة طلب الباسورد في فيجوال بيسك عند عرض تقرير كريستال ريبورت diab4diab 1 731 05-12-20, 10:03 AM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] مشكلة في تقارير الكريستال ريبورت Mido-9 5 3,270 05-12-20, 10:01 AM
آخر رد: asemshahen5
  مشكلة مش عارف سببها ولا فاهمها في فاتورة بيع stiger 2 1,052 15-11-20, 07:31 PM
آخر رد: Murad81
  اريد حل مشكلة database login وطلب اسم المستخدم وكلمة السر honest 6 4,877 15-11-20, 07:24 PM
آخر رد: Murad81
  مشكلة اللغة العربية في الكريستال ريبورت حماده السعيد 19 9,060 09-09-20, 11:31 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
Question [سؤال] مشكلة نقصان حجم الخط عند تصدير تقرير Crystal Report إلى Pdf taha25 0 966 24-12-19, 04:43 PM
آخر رد: taha25
  محتاج مساعدتكم يا أهل المعرفة .. مشكلة في طريقة عرض تقرير rojbany 0 835 13-11-19, 12:46 AM
آخر رد: rojbany

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم