تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[كود] مشكلة فى الريبورت فيور C#
#11
اخى الكريم محمد التكست فى فورم رقم 1 ويكون مثلا اسم المريض اكتبة للروشتة 
والتقرير فى فورم 2 بدى اخلية ياخد ما بداخل التكست من فورم 1 ةيضعها فى الريبورت الى فى فورم 2 لان الريبوت محطوط عليها صورة روشتة فى برنامج بكتب اسم المريض ثم يضغط على روشتة فيظهر اسم المريض فى التقرير تاع الروشتة اتمنى ان تكون فهمتنى
زى هيك انا بدى ولكن الشرح هادا للكرستل ريبورت وليس للريبورت فيور 


الرد
تم الشكر بواسطة:
#12
اخي عصام انا فاهم الترتيب اللي ماشي بيه عمل برنامجك
بس يبدو انك ما فهمتني
الموضوع عن اساسيات OOP
انت تتعامل مع كلاس فورم2 فاضي وليس المعروض امامك (الشغال)

الصحيح ان تتعامل مع الفورم المفتوح ولا تنشئ نسخة جديدة منه
فيه collection اسمها Application.OpenForms

تقدر منها تبحث على الفورم المطلوب (المفتوح وليس نسخة جديدة منه)
وبعدين تتعامل معاه حسب حاجتك



كود :
   Form2 f2 = Application.OpenForms.OfType<Form2>().FirstOrDefault();
         ReportParameter de = new ReportParameter("name",f2.textBoxid.Text);
         reportViewer1.LocalReport.SetParameters(de);
         reportViewer1.RefreshReport();


شيء آخر
ليش تحتاج 3 فورمات حتى تعرض تقرير؟
راجع هذه النقطة

تحياتي

الرد
تم الشكر بواسطة: issamsaidd
#13
مشكور على تعبك معى 
انا جربت الكرستل واشتغل معى من الشرح الى فوق طبقتة واشتغلت تمام ولكن كان نفسى اسويها على الريبوت فيور ولكن للاسف مش زبطه كل ما اكتب شى يحكيلى انة لا يوجد قيمة قادمة  Undecided  صورة توضحية

السور كود للبرنامج الى با الصورة  اذا احتاجتة لانى صراحه افضل استخدام البربورت عن الكرستل 
وشكرا لك
الرد
تم الشكر بواسطة:
#14
شكرا وجدت حل للمشكله بنجاح واشتغلت مع ريبورت فيور
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم