تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] الربط بين جدولين
#1
لدى جدولين وهما جدول المريض patient وجدول العلاج cure
وقد ربطت بينهم كالتالى
ولكن المشكلة هى ان حقل المفتاح الاساسى فى جدول العلاج(id) تكون قيمه فارغة nell عندما اقوم بادخال البيانات


الملفات المرفقة صورة/صور
   
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
المشكلة عند ادخال البيانات حقل الid قيمته تكون فارغة ويجب ان تكون قيمته هى قيمة ال id فى الجدول الاخر تلقائيا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
السلام عليكم

اخي العزيز لا يوجد هكذا شي ان الحقل الثانوي يتبع الحقل الاول لذا عليك بادخال قيمة الid الرئيسي بالثانوي

ولا يوجد ادخال تلقائي للحقل الثانوي لان قيمته تعتمد على الحقل الرئيسي

تحياتي
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
يعنى شغلى هكذا مظبوط اخى
طيب اريد ان استفسر كيف استرجع بيانات جدول المريض من خلال المفتاح الاساسى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
السلام عليكم

PHP كود :
select from patient order by id 

تحياتي
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
تقدر تستخدم ربط مخصص من غير علاقات مبنية وقت التصميم او حتى وقت التشغيل.
مثلا لشخص ما عدة صور صورة لسيارته ولبيته ولمزرعته يكون لدينا جدولان men and pics
جدول men يحتوي على tid,tname
جدول pics يحتوي على tid,pic,mentid
وهكذا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
تسلمو اخوانى جزاكم الله خيرا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
طيب :
أنت ممكن تربــــــــــط 3 جداول وأكثر في جملة أستعلام واحده حتى بدون وجود علاقات وقت التصميم

شوف :
لنفرض أنه موجود 3 جداول مثلا :


وعايز تجيب البيانات حسب أحتياجاتك ,,,
يعني تختار الحقول اللى عايزها فقط :
PHP كود :
Dim Plys AllCmd.GetAllPlayers
        Dim Tem 
AllCmd.GetTeam
        Dim Crd 
AllCmd.GetCards

        Dim Xx 
As String "Player No"


        
Dim C = (From Nomber In Plys _
                  Join T In Tem _
                  Join x In Crd _
                  On T
.PlayerID Equals x.PlayerID _
                  On x
.PlayerID Equals Nomber.PlayerID _
                  Select Nomber 
Nomber.PlayerNoNomber.PlayerNameT.TeamT.GoolsCountx.RedCardsx.YallowCards).ToList

        DataGridView1
.DataSource 

بس خلاص ويعطيك العافية .
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة: Sajad
#9
تسلم اخى والله ما قصر تابدا
يعطيك العافية
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
Abu Ehab ممكن نفس الشرح على اكسس
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم