تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[تم الحل] مشكلة الاتصال بقاعده بيانات SQL على الشبكة
#1
السلام عليكم 

عملت برنامج بلغة السي شارب وربطه بال SQL وشغال تمام وزى الفل بس على جهاز واحد فقط ( جهازى الشخصي )

وانا عندى سيرفر وكنت محتاج اشغل البرنامج على باقي الاجهزه اللى عندي على الشبكة بحيث ان الداتا بيز تكون موجوده فقط على السيرفر 

والبرنامج يكون موجود على باقي الاجهزه بس يعمل اتصال على الداتا بيز الموجوده على السيرفر

مع العلم ان جربت طرق كتير واخر حاجه وصلتلها انى قدرت اعمل اتصال ناجح ما بين السيرفر وباقي الاجهزه .

وعرفت ان الاتصال ناجح عن طريق اني دخلت اليوزرنيم والباسورد فى ال SQL Server 2014 Management Studio على جهازى الشخصي 

وكتبت فى خانه ال server name رقم الايى بى بتاع السيرفر وبعدين اشتغل تمام وجابلي الداتا بيز بتاعه البرنامج 


بس لما بشغل البرنامج على جهازى الشخصي مش قادر يقرأ الداتا بيز اللى علي السيرفر بيقرا الداتا بيز بتاعه الكمبيوتر الشخصي بتاعى وليس الداتا بيز اللى حاططها على السيرفر 


مع العلم ان طبقت هذا الشرح بالظبط


هو عمل اتصال ناجح بس لما بجرب البرنامج على جهازى الشخصي بيدخل على الداتا بيز بتاعه البرنامج اللى موجوده عندى مع العلم ان دا الكود بتاع الكونكشن 



            sqlconnection = new SqlConnection(@"server=.\MENA; Database=sam-steel; Integrated Security=true");




اعتقد ان المفروض فى اسم السيرفر يكون رقم الاى بى بتاع السيرفر والمفروض كمان يكون مكتوب اسم الدتا بيز والباسورد فى الكود بتاع الكونشكن 

محتاج اى حد يساعدنى فى تشغيل البرنامج على الاجهزه الموجوده على الشبكه

ولكم جزيل الشكر 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الكود بتاعك خطأ لأنك وضعت نقطة ثم سلاش ،، هذا يعني على الجهاز نفسه .

جرب هذا :

كود :
Dim conn As New SqlConnection("Data Source=IPhere;Initial catalog=DataBasenamehere;User ID=usernamehere;Password=passhere")

غير ما يلزم مثل :
Iphere = رقم آيبي السيرفر
DataBasenamehere  = اسم قاعدة بيانات الموجودة على السيرفر
usernamehere = اسم المستخدم على السيرفر
passhere = باسوورد المستخدم على السيرفر


بالتوفيق للجميع
بسم الله الرحمن الرحيم > "اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُّورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ ۚ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ" < صدق الله العظيم
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr , sendbad100
#3
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

فى البداية تعال عند كود الاتصال بقاعدة البيانات من بداية كلمة New

واستبدل من بدايتها حتى نهاية السطر بهذا الكود
كود :
new SqlConnection(System.IO.File.ReadAllText("conn.txt"));

الان تقوم بانشاء ملف NotePad بجانب البرنامج تحت اسم conn

ليكون بجانب البرنامج بهذا الاسم
كود :
conn.txt

الان والخطوة الاخيرة وهى تعبئة هذا الملف بهذا السطر
كود :
Data Source=بيانات-الاتصال;Initial Catalog=قاعدة-البيانات;User ID=اسم-المستخدم;Password=كلمة-المرور

شرح السطر وما المطلوب التغيير به طبقاً لبيانات السيرفر وقاعدة البيانات

1- بيانات-الاتصال : يتم تغييرها بـ 
كود :
192.168.100.99,49867

2- قاعدة-البيانات : وهنا تستبدل باسم قاعدة البيانات التى لديك بالسيرفر واللى هو تقريباً
كود :
sam-steel

3- اسم-المستخدم : وهنا تستبدل بـ
كود :
max

4- كلمة-المرور : وهنا تستبدل بكلمة المرور



كلاً من 1 و 3 و 4 تم ذكر البيانات بالشرح طبقاً لهذه الصورة الخاصة بك

الان اصبح معك بجانب البرنامج ملف يخص تعديل بيانات الاتصال بالسيرفر وربط البرنامج بقاعدة البيانات
فكلما تم تغيير البيانات يمكنك التعديل من خلال ملف NotePad دون الحاجة للتعديل على السورس واعادة استخراج البرنامج فى كل مرة

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: sendbad100
#4
انا عاجز عن الشكر ليك elgokr ... 
بجد شكرا اوي 
اشتغل تمام 
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr
#5
الشكر لله والحمد لله
والحمد لله على كل حال

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكلة فى برنامج اضافة وعرض اى نوع من الملفات داخل قاعدة بيانات SQL maxruined 11 170 19-05-19, 03:11 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] نع ظهور Exception الافتراضي الذي يظهر عند عدم قدرة البرنامج علي فتح الاتصال بالهوست bassemM 1 56 18-05-19, 11:48 PM
آخر رد: elgokr
  [تم الحل] مشكلة فى طرح خانتين من بعض maxruined 31 596 26-04-19, 10:49 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] [تم الحل]حذف صورة مخزنة خارج قاعدة البيانات ابراهيم ايبو 6 149 13-04-19, 03:28 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [تم الحل] مشكلة فى كود ال Update على SQL maxruined 7 237 11-04-19, 08:14 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] [تم الحل] كود حفظ الصورة يتعامل بازدواجية في الحفظ ابراهيم ايبو 5 200 03-04-19, 11:36 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [C#.NET] كيف ربط devexpress grid control مع قواعد بيانات access شريف الخولي 0 103 14-03-19, 06:10 PM
آخر رد: شريف الخولي
  [سؤال] مشكلة مع كود اوبن فيل ديلوج issamsaidd 3 195 13-03-19, 05:05 PM
آخر رد: issamsaidd
  [C#.NET] طريقة تغير لون خلية في ال gridveiw اعتمادا على بيانات خلية اخرى. Rabeea Qbaha 1 158 22-02-19, 07:52 PM
آخر رد: elgokr
  تحديث بيانات ال datadridview من فورم اخر ( استدعاء ميثود من فورم اخر) Rabeea Qbaha 1 159 14-02-19, 09:00 AM
آخر رد: أحمد النجار

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم