تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[تم الحل] مشكلة الاتصال بقاعده بيانات SQL على الشبكة
#1
السلام عليكم 

عملت برنامج بلغة السي شارب وربطه بال SQL وشغال تمام وزى الفل بس على جهاز واحد فقط ( جهازى الشخصي )

وانا عندى سيرفر وكنت محتاج اشغل البرنامج على باقي الاجهزه اللى عندي على الشبكة بحيث ان الداتا بيز تكون موجوده فقط على السيرفر 

والبرنامج يكون موجود على باقي الاجهزه بس يعمل اتصال على الداتا بيز الموجوده على السيرفر

مع العلم ان جربت طرق كتير واخر حاجه وصلتلها انى قدرت اعمل اتصال ناجح ما بين السيرفر وباقي الاجهزه .

وعرفت ان الاتصال ناجح عن طريق اني دخلت اليوزرنيم والباسورد فى ال SQL Server 2014 Management Studio على جهازى الشخصي 

وكتبت فى خانه ال server name رقم الايى بى بتاع السيرفر وبعدين اشتغل تمام وجابلي الداتا بيز بتاعه البرنامج 


بس لما بشغل البرنامج على جهازى الشخصي مش قادر يقرأ الداتا بيز اللى علي السيرفر بيقرا الداتا بيز بتاعه الكمبيوتر الشخصي بتاعى وليس الداتا بيز اللى حاططها على السيرفر 


مع العلم ان طبقت هذا الشرح بالظبط


هو عمل اتصال ناجح بس لما بجرب البرنامج على جهازى الشخصي بيدخل على الداتا بيز بتاعه البرنامج اللى موجوده عندى مع العلم ان دا الكود بتاع الكونكشن 



            sqlconnection = new SqlConnection(@"server=.\MENA; Database=sam-steel; Integrated Security=true");




اعتقد ان المفروض فى اسم السيرفر يكون رقم الاى بى بتاع السيرفر والمفروض كمان يكون مكتوب اسم الدتا بيز والباسورد فى الكود بتاع الكونشكن 

محتاج اى حد يساعدنى فى تشغيل البرنامج على الاجهزه الموجوده على الشبكه

ولكم جزيل الشكر 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
الكود بتاعك خطأ لأنك وضعت نقطة ثم سلاش ،، هذا يعني على الجهاز نفسه .

جرب هذا :

كود :
Dim conn As New SqlConnection("Data Source=IPhere;Initial catalog=DataBasenamehere;User ID=usernamehere;Password=passhere")

غير ما يلزم مثل :
Iphere = رقم آيبي السيرفر
DataBasenamehere  = اسم قاعدة بيانات الموجودة على السيرفر
usernamehere = اسم المستخدم على السيرفر
passhere = باسوورد المستخدم على السيرفر


بالتوفيق للجميع
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr , sendbad100
#3
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

فى البداية تعال عند كود الاتصال بقاعدة البيانات من بداية كلمة New

واستبدل من بدايتها حتى نهاية السطر بهذا الكود
كود :
new SqlConnection(System.IO.File.ReadAllText("conn.txt"));

الان تقوم بانشاء ملف NotePad بجانب البرنامج تحت اسم conn

ليكون بجانب البرنامج بهذا الاسم
كود :
conn.txt

الان والخطوة الاخيرة وهى تعبئة هذا الملف بهذا السطر
كود :
Data Source=بيانات-الاتصال;Initial Catalog=قاعدة-البيانات;User ID=اسم-المستخدم;Password=كلمة-المرور

شرح السطر وما المطلوب التغيير به طبقاً لبيانات السيرفر وقاعدة البيانات

1- بيانات-الاتصال : يتم تغييرها بـ 
كود :
192.168.100.99,49867

2- قاعدة-البيانات : وهنا تستبدل باسم قاعدة البيانات التى لديك بالسيرفر واللى هو تقريباً
كود :
sam-steel

3- اسم-المستخدم : وهنا تستبدل بـ
كود :
max

4- كلمة-المرور : وهنا تستبدل بكلمة المرور



كلاً من 1 و 3 و 4 تم ذكر البيانات بالشرح طبقاً لهذه الصورة الخاصة بك

الان اصبح معك بجانب البرنامج ملف يخص تعديل بيانات الاتصال بالسيرفر وربط البرنامج بقاعدة البيانات
فكلما تم تغيير البيانات يمكنك التعديل من خلال ملف NotePad دون الحاجة للتعديل على السورس واعادة استخراج البرنامج فى كل مرة

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: sendbad100
#4
انا عاجز عن الشكر ليك elgokr ... 
بجد شكرا اوي 
اشتغل تمام 
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr , elgokr
#5
الشكر لله والحمد لله
والحمد لله على كل حال

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [تم الحل]مشكلة فى جلب قيمة من داتا جريد فيو maxruined 41 720 منذ 8 ساعة مضت
آخر رد: asemshahen5
  [تم الحل] مشكلة فى تحويل مشروع تفقيط من vb.net الى #C maxruined 5 142 أمس, 01:45 PM
آخر رد: maxruined
  مشكلة فى عرض قيمة من داتا جريد فيو maxruined 34 748 09-07-19, 07:55 PM
آخر رد: asemshahen5
  تحويل عدد ساعات العمل من عشري (٢٫٧٥) الى - "HH:MM" في التقارير - تم الحل Rabeea Qbaha 7 205 16-06-19, 01:48 PM
آخر رد: elgokr
  مشكلة فى عمل برنامج اختبار سرعه الكتابه maxruined 0 119 24-05-19, 05:04 PM
آخر رد: maxruined
  أريد تغيير إتجاه أداة TreeListView من اليمين إلى اليسار [تم الحل] asemshahen5 6 224 23-05-19, 06:38 AM
آخر رد: asemshahen5
  مشكلة فى برنامج اضافة وعرض اى نوع من الملفات داخل قاعدة بيانات SQL maxruined 11 370 19-05-19, 03:11 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] نع ظهور Exception الافتراضي الذي يظهر عند عدم قدرة البرنامج علي فتح الاتصال بالهوست bassemM 1 146 18-05-19, 11:48 PM
آخر رد: elgokr
  [تم الحل] مشكلة فى طرح خانتين من بعض maxruined 31 849 26-04-19, 10:49 AM
آخر رد: elgokr
  [C#.NET] [تم الحل]حذف صورة مخزنة خارج قاعدة البيانات ابراهيم ايبو 6 261 13-04-19, 03:28 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم