تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤال محير جداااااا وارجو المساعده
#1
السلام عليكم 
عندي سؤال هام جدااااااا وممكن للاسف اسيب بيه الفجول بيسك بعد ما تعلمته 

التقارير عندي اي تقرير سواء كان ريبورت فيور او كريستال ريبورت  بيعد يعمل لودينج حوالي 3 ثواني او 5 لو فيه كالك كتير 

طبعا الموضوع ده مصيبه اكيده لو معمول نقطه بيع وبيطبع رسيت علشان كل عميل يخود 3 ثواني يعني لو زحمه فلازم يستني الرسيت او يستني لما يعمل لودينج انا بتكلم القارير بشكل عام ...حتي الناس الي بيتشرح تقارير علي النت بلقيه بيحمل معاهم وبياخود وقت .........السؤال هنا اه هو حل المشكله ديه ولا هو معمول انو ياخود وقت كده ...وديه مشكله ازليه في التقرير ولو كده اه البديل 
وشكرا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
قم بطباعة التقرير بدون عرضه
الرد
#3
المشكله مش في الرسيت المشكله لما افتح بشكل عام
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
السّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
أخي الكريم .. سرعة التّنفيذ لعرض صفحة الكريستال ريبورت ترجع عن تجربة بسيطة لحجم البيانات المعروضة بالصفحة من جهة .. و من جهة أخرى للكود المستعمل في عرض التّقرير ..
أنا عملت مشروعا بسيطا فقط للتوضيح .. قد لا تلاحظ النتيجة لكن عند كبر حجم بيانات الجدول ستلاحظ الفرض بين طريقتيْ العرض ..
كود الطباعة رقم 1 .. هو كود الطباعة العادي
كود الطباعة رقم 2 .. وهو الكود الذي أستعمله و لم أجد به أي أثر لبطء عرض النتائج حتى بعد كبر حجم البيانات
فقط أخي الكريم إنتبه لما هو مشار إليه باللون الأصفر
إعتبرها يا غالي مجرد دردشة رمضانية .. قد لا تنفع معك .. و قد تنفع إن شاء الله
تحياتي


الملفات المرفقة
.rar   طباعة الكريستال ريبورت.rar (الحجم : 158.45 ك ب / التحميلات : 15)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , elgokr , محمد كريّم
#5
(07-05-19, 04:23 PM)عبد العزيز البسكري كتب :
السّلام عليكم و رحمة الله و بركاته
أخي الكريم .. سرعة التّنفيذ لعرض صفحة الكريستال ريبورت ترجع عن تجربة بسيطة لحجم البيانات المعروضة بالصفحة من جهة .. و من جهة أخرى للكود المستعمل في عرض التّقرير ..
أنا عملت مشروعا بسيطا فقط للتوضيح .. قد لا تلاحظ النتيجة لكن عند كبر حجم بيانات الجدول ستلاحظ الفرض بين طريقتيْ العرض ..
كود الطباعة رقم 1 .. هو كود الطباعة العادي
كود الطباعة رقم 2 .. وهو الكود الذي أستعمله و لم أجد به أي أثر لبطء عرض النتائج حتى بعد كبر حجم البيانات
فقط أخي الكريم إنتبه لما هو مشار إليه باللون الأصفر
إعتبرها يا غالي مجرد دردشة رمضانية .. قد لا تنفع معك .. و قد تنفع إن شاء الله
تحياتي


'-------------------------------------------------
شكرا كتير علي الرد بس انا بستخدم الريبورت فيور علشان لما بنزلو عند العميل مش بيعمل مشاكل فممكن انفذ الحل بتاعك لا كن علي الريبورت فيور 

وللا اشتغل بس علي الكريستال ريبورت والحل بتاعك بيشغل التقرير بسرعه 
وشكراااااااااااااااااااا
الرد
تم الشكر بواسطة: اسامه الهرماوي
#6
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الامر بيرجع لكلاً من
1- طريقة استخدام الكود قبل ارسالها للتقرير
2- حجم البيانات المرسلة للتقرير
3- حالة الجهاز وخاصتاً ( نوع النسخة و الهارد )

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
(07-05-19, 03:12 PM)faysal13_13@hotmail.com كتب : التقارير عندي اي تقرير سواء كان ريبورت فيور او كريستال ريبورت  بيعد يعمل لودينج حوالي 3 ثواني او 5 لو فيه كالك كتير 


كريستال ريبورت معروف عنه التأخر في عرض التقريرلأول مرة فقط

وذلك بسبب الوقت المستغرق لتحميل ملفات الفريمورك خاصتها إلى الذاكرة
وبعدها يصبح سريع العرض
الحل في انشاء تقرير كريستال ريبورت فارغ وقت تشغيل البرنامج واستدعائه من thread جديد او background service
ربما مشكلة ريبورت فيور مشابهة لهذه الحالة ، الله أعلم


وبالطبع النقاط التي ذكرها الإخوة قبلي هي الأساس والمفتاح
الكود (داتاست او اجراء مخزن او غيرها)
وحجم البيانات




(07-05-19, 03:12 PM)faysal13_13@hotmail.com كتب : طبعا الموضوع ده مصيبه اكيده لو معمول نقطه بيع وبيطبع رسيت علشان كل عميل يخود 3 ثواني يعني لو زحمه فلازم يستني الرسيت او يستني لما يعمل لودينج

بالتأكيد طباعة الواصلات السريعة يجب أن تكون سريعة

ماذا لو لم تجد حلّا للمشكلة؟
إذا كنت تستخدم طابعة حرارية فمن الممكن أن ترسم التصميم بنفسك بدون حاجة إلى صناعة تقرير واستدعاء مكتبات تقارير وتنصيب رن تايم وغيره من العمل

باستخدام PrintPreviewDialog و PrintDocument

مثال: https://www.codeproject.com/Articles/196...ing-VB-NET

الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سؤال بخصوص تقرير ميزان مراجعه faysal13_13@hotmail.com 1 58 19-05-19, 01:13 PM
آخر رد: faysal13_13@hotmail.com
  سؤال فى الكريستال ريبورت احمد خطاب 1 53 26-04-19, 11:00 AM
آخر رد: elgokr
  المساعده في جمله استعلام من اكثر من 3 جداول Incubus 3 504 27-06-17, 12:42 AM
آخر رد: Incubus
  سؤال حول الجداول في تقارير RDLC ndjakoub 3 537 03-06-17, 02:27 AM
آخر رد: ndjakoub
  سؤال حول الجداول في تقارير RDLC ndjakoub 0 351 01-06-17, 02:56 PM
آخر رد: ndjakoub
  سؤال : بخصوص ReportViewr في اللغة العربية ؟ abid 2 834 01-06-16, 09:50 PM
آخر رد: abid
  [سؤال] سؤال حول التقارير بواسطة FastReport OsamaVB 6 2,834 07-10-15, 03:12 PM
آخر رد: OsamaVB
  [VB.NET] سؤال بخصوص داتا قريد فيو theghost 8 1,587 30-08-15, 02:03 PM
آخر رد: theghost
  [سؤال] سؤال بخصوص تعديل التقارير mzdr 0 967 28-04-15, 11:40 PM
آخر رد: mzdr
  سؤال mesm23 0 586 14-05-14, 09:09 PM
آخر رد: mesm23

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم