تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] لو سمحتوا ممكن حد يفدني سؤال عن الداتا جرد فيو
#1
السلام عليكم
انا احترت والله من التفكير فممكن حد يفكر معايا بعد اذن حضراتكم
انا الوقتي عندي 2 tatable
كل داتا تابل مربوطه بجدول في الداتا بيس
جدول اسمه bill
وجدول اسمه izn
انا معرف 2 داتا تابل في الكود
المفروض ان الاتنين داتا تابل يحددو guid من الجدولين زي كدا

كود :
dim dt1 as new datatble
dim dt2 as new datatble
dt1.clear
dt2.clear
dt1=cls_bill_select.bill(txtbox1.text)
dt2=cls_izn_select.izn(txtbox2.text)
datagridview.datasource=dt1
المفروض بقا ان قيم الداتا تابل تعبأ في الداتا جرد فيو
كدا تمام اووي
انا عاوز برده قيم الداتا تابل التانيه تعبأ ايضا في الداتا جرد فيو
بس بشرط لو في قيمه موجوده في الداتا تابل الاولى مساويه لقيمه في الداتا تابل التانيه  يعبأ قيمه واحده من الاتنين وميكررش الاخرى
مع الرغم اني حاولت اربط الجدولين ببعض في الداتا بيس طلعلي مشكله وهي ان لو المتغير الي في التكست بوكس 1 مش موجود في جدول bill مثلا وموجود في الجدول التاني الي هوا izn مش بيحدده بمعنى انه بيجيب القيم المشتركه بس الي ف الجدولين ففكرت اعمل كل داتا تابل لوحدها والقيمه المكرره يحذف واحده ويترك واحده ممكن حد يفدني اعملها ازاي بعد اذنكم
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

بهذه الطريقة انت تحتاج الى DT واحد فقط وليس 2
وكل ما عليك ان تجعل الاستعلام يكون بشكل ربط الجدولين معاً لاستخراج البيانات

راجع هذا الموضوع

اذا كنت غير قادر على فعل الربط
فقط ارفق قاعدة البيانات التى تحتوى على كلاً من الجداول المذكور

لاتمام عمل كود الاستعلام طبقاً لما هو مطلوب
وسيتم كتابة كود الاستعلام هنا لتقوم ان بتنفيذه لديك فى المشروع
واستخدامه مع DT واحد فقط بدلاً من 2DT

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد
تم الشكر بواسطة: alsouf , حريف برمجة , اسامه الهرماوي
#3
شكرا لك يا اخي بجد انا مكنتش اعرف الجزئيه دي  بارك الله فيك
الرد
تم الشكر بواسطة: elgokr
#4
الشكر لله والحمد لله
والحمد لله على كل حال

تحياتى لك
وتمنياتى لك التوفيق
{ وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا }
[ كن على يقين من اعمالنا نخطئ ومن اخطائنا نتعلم ولذلك لا شي مستحيل ]

ساهم دائماً فى    لكل من يقوم بالمساهمة
فى حل المشكلة او الاستفسار لديك فالجميع هنا يعمل 
على مساعدة الاخرين لوجه الله وان تحتسب له اجر عند الله


 شرح كيفية عمل قاعدة بيانات تعمل على اكثر من جهاز على الشبكة الداخلية
الرد


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  سؤال حول استنساخ فورم لاستخدامه مرة اخرى او كيف يكون السؤال سعود 4 38 منذ 44 دقيقة مضت
آخر رد: ابراهيم ايبو
  سؤال جديد فى الكريستال ريبورت احمد خطاب 1 56 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: اسامه الهرماوي
  [VB.NET] سؤال بخصوص الtext box bakriano30@yahoo.com 4 65 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [سؤال] ممكن كود تأكد قبل الحفظ WALEEDA 1 44 أمس, 11:24 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  مشكلةفي تحديث البيانات او تحميل البيانات على الداتا جريد فيو alshandodi 1 80 14-07-19, 04:58 PM
آخر رد: سعود
  ممكن فكرة بسيطة جزاكم الله خيرا fouadhdfouad 1 73 13-07-19, 08:41 PM
آخر رد: fouadhdfouad
  [VB.NET] عندما يكون حقل معين في الداتا جريد فيو ممتلا يمنع التعديل khairallah 3 97 13-07-19, 10:24 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  سؤال فى الكريستال احمد خطاب 2 54 12-07-19, 08:54 PM
آخر رد: احمد خطاب
  [VB.NET] سؤال حول إعادة تسمية رؤوس الأعمدة ونوع خانات النص في تقرير بالكود Al Wilaya 5 100 12-07-19, 01:27 AM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] سؤال حول فرز البيانات في Combobox Al Wilaya 5 162 11-07-19, 12:12 AM
آخر رد: Al Wilaya

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم