تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الوصول الى مسار مجلد معين
#1
السلام عليكم اخوانى الكرام

لدى برنامج لحفظ الملفات يعمل من خلال زر لاستدعاء الملف المطلوب وحظة داخل فولدر يحمل رقم تلقائى يسجل عند ضغط زر الحفظ وايضاً بيانات اخرى مع رقم الملف
وانا عايز اسجل فى قاعدة البيانات سجل يحفظ فى مسار الفولدر اللى تم حفظة وانشاء زر عند كل صف فى بيانات الجدول عند الضغط علية يعرض او يفتح لى مسار الفولدر اللى تم حفظة

ارجو ان تكون الامور واضحة ..
قاعدة البيانات اكسس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
عند تعبأة الجدول في البيانات احفظ مسار الملف في الـــ Tag الخاص باي خلية من خلايا الداتا واستدعها بعد ذلك عند فتح الملف
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , حريف برمجة
#3
(29-06-19, 06:39 PM)سامي محمد كتب : عند تعبأة الجدول في البيانات احفظ مسار الملف في الـــ Tag الخاص باي خلية من خلايا الداتا  واستدعها بعد ذلك عند فتح الملف
اخى الكريم .. لدى البرنامج وعند زر الحفظ يقوم بأمرين وهو حفظ الملف اللى انا استدعيتو من جهازى الى مجلد داخل فولدر المشروع يحمل اسم customerdate داخل هذا الفولدر فى الملفات اللى تم حفظها وكل ملف يحمل رقم تلقائى مع بعض البيانات تحفظ فى قاعدة البيانات اكسس

والحاجة اللى انا عايز اوصلها وهى
عند تخزين البيانات فى الجدول انا عامل سجل على شكل زر فى الجدول اريد عند ضغط الزر دة جنب كل صف من صفوف الجدول يفتح او يعرض ليا فولدر رقم الملف اللى انا حملتو
وهو دة سؤالى اللى عايز اوصلو

وشكرا لك

(29-06-19, 06:39 PM)سامي محمد كتب : عند تعبأة الجدول في البيانات احفظ مسار الملف في الـــ Tag الخاص باي خلية من خلايا الداتا  واستدعها بعد ذلك عند فتح الملف

او يا اخى اريد فى اخر خانة فى الجدول زر تحميل من خلالة عند النقر علية يقوم بتحميل الملف اللى انا رفعتة مع سجل الحفظ
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#4
واضح يا اخ وهي الطريقة الــ Tag  ولكي تبين لك الصورة

عند تحميل الداتا بالبيانات الصف الذي جعلته زر اضف في الـ Tag الخاص به مسار الملف هكذا

كود :
    DataGridView1(2, x).Tag = 'ضع ها معلومة مسار الملف من قاعدة البيانات  ،


وفي حدث الــــ النقر على الخلية ضع هذا الود

كود :
Private Sub DataGridView1_CellClick(sender As Object, e As DataGridViewCellEventArgs) Handles DataGridView1.CellClick
        If e.ColumnIndex = 2 Then
            Process.Start(DataGridView1(0, e.RowIndex).Tag)
        End If
    End Sub

أنا وضع الرقم 2 لانه صف الازرار ولكن انت عدل عليه ان احتجت
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#5
(29-06-19, 07:09 PM)سامي محمد كتب : واضح يا اخ وهي الطريقة الــ Tag  ولكي تبين لك الصورة

عند تحميل الداتا بالبيانات الصف الذي جعلته زر اضف في الـ Tag الخاص به مسار الملف هكذا

كود :
    DataGridView1(2, x).Tag = 'ضع ها معلومة مسار الملف من قاعدة البيانات  ،


وفي حدث الــــ النقر على الخلية ضع هذا الود

كود :
Private Sub DataGridView1_CellClick(sender As Object, e As DataGridViewCellEventArgs) Handles DataGridView1.CellClick
        If e.ColumnIndex = 2 Then
            Process.Start(DataGridView1(0, e.RowIndex).Tag)
        End If
    End Sub

أنا وضع الرقم 2 لانه صف الازرار ولكن انت عدل عليه ان احتجت
شكرا على اهتمامك يا اخى
ولكن انا لا اريد ان اذهب الى مسار الفولدر اللى انا جبت منو الملف .. ولكن انا اريد عند الضغط على الزر ان يذهب الى مسار الفولدر اللى تم الحفظ فى داخل مجلد المشروع الذى يحمل اسم customerdate اللى بداخلة مجلدات العمل التى تحمل ارقام تلقائية
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة
#6
وهذا ما اعنية انا ايضا
انظر الى هذا المثال في المرفقات

آسف استبدل هذا 


كود :
    DataGridView1(2, x).Value = T.Rows(x)("Ext")




كود :
            DataGridView1(2, x).Value = "فتح الملف"


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication2.rar (الحجم : 177.23 ك ب / التحميلات : 5)
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , mostafa nada , elgokr


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] تشغيل جزء معين من البرنامج عن طريق الريجستري Codack 1 59 , 02:11 AM
آخر رد: Codack
  اضافة مجلد الى الريسورس ابو روضة 5 102 05-07-20, 01:19 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  منع الوصول الى ملفات برنامجي alshandodi 4 143 30-06-20, 05:25 PM
آخر رد: alshandodi
Lightbulb [VB.NET] اظهار نص عند تحرك النص على جزء معين من Picturebox Doctor GME 3 141 31-05-20, 04:13 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  مشكله في الوصول الى قاعدة بيانات 2007 عند تغيرها 2016 alshandodi 7 197 29-05-20, 11:34 AM
آخر رد: معاند الحظ
Brick [VB.NET] عايز طريقة اضافه رقم لحقل معين لمجموعة بيانات x4ahmad 2 196 23-05-20, 01:09 AM
آخر رد: x4ahmad
  [سؤال] طلب بسيط فى كود لنسخ مجموعة فونت الى مجلد الفونت فى بارتشن C DR.YASER 3 159 19-05-20, 10:52 PM
آخر رد: معاند الحظ
  تنفيذ امر معين عندما يهنج البرنامج ( التوقف) atefkhalf2004 2 150 01-05-20, 11:17 PM
آخر رد: atefkhalf2004
Information [سؤال] كود اضافه اكثر من مسار army 1 190 14-04-20, 01:26 AM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  فتح الملفات من مجلد البرنامج aftfm 4 222 25-03-20, 10:14 PM
آخر رد: 351028

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم