تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مشكله فى التكست بوكس
#1
Sad 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ارجو من الاخوه الكرام حل مشكلتى !
لدى قاعده بينات بها 12 جدول كل جدول باسم شهر من شهور السنه
عند اختيار شهر من هذه الشهور فى الفروم والعمل عليه يبدوا بدون مشاكل لاكن عند اختيار شهر اخر
تظل التكستات بنفس البيانات التى تم الحث عنها فى الشهر الاول 

والمشكله الثانيه كيف اربط تكست فى الفروم بالجدول الثانى 
بمعنى الجدول الاول يناير  ازاى اربط بيانات من الجدول التانى به فى التكستات
حيث ان هذا الكود يعطى خطأ 
TextBox2.DataBindings.Add("Text", DataSet12, "فبراير2019.مسلسل")
هل من حل لهذه المشاكل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم اخي الكريم
هذا مثال وضعت فيه 3 جداول كل جدول لشهر (اكملها انت)
ستختار من الكومبوبوكس اسم الشهر ليملأ الداتاغرايد
 وعند اختيار اسم شهر أخر يتم جلب سجلات الجدول الجديد
وكود ربط التكست بوكس بالغرايد انظر اليه
ارجو ان يحقق طلبك


الملفات المرفقة
.rar   MonthData.rar (الحجم : 80.09 ك ب / التحميلات : 10)
الرد
#3
عليكم السلام ورحمه الله وبركاته
تسلم ربنا يبارك فى حضرتك
 طريقة ربط حضرتك دى جميله جدا مازالت المشكله
محتاج افتح الجدول الاول ويكون فيه تكست فى الفروم يملي بيانات من الجدول التانى
لو فتحت فبراير مثلا عايز اظهر فيه بيانات فى التكستات من الجدول فبراير زى "السعر"
الرد
#4
السلام عليكم اخي الكريم
انا لم افهم قصدك ومرادك 
وضخ اكثر او ضع فكرتك في مشروع مصغر
او ايضاح الفكرة بالاشارة الى برنامج مشابه
ليتم صياغة حل مناسب
الرد
#5
(24-07-19, 10:48 AM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم
انا لم افهم قصدك ومرادك 
وضخ اكثر او ضع فكرتك في مشروع مصغر
او ايضاح الفكرة بالاشارة الى برنامج مشابه
ليتم صياغة حل مناسب

وعليكم السلام اخى الكريم ربنا يعلم انا استفدت من حضراتكم قد ايه وتعلمت البرمجه من خلال موقعكم 
فارجوا اخى ان تتقبل تحياتى لك وشكرك على متابعتك لى 
البرنامج عباره عن تسجيل بيانات عملاء وكل عميل بيستلف طلبات يتم خصمها منه فى الشهر اللى بعده 
فمحتاج اعمل تكست بوكس يظهر اجمالى السلف اللى كان فى الشهر اللى قبله
ياريت تكون وضحت الفكره
وارسلتلك نفس المشروع اللى رفعتهولى به توضيح اخر

(24-07-19, 10:48 AM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم اخي الكريم
انا لم افهم قصدك ومرادك 
وضخ اكثر او ضع فكرتك في مشروع مصغر
او ايضاح الفكرة بالاشارة الى برنامج مشابه
ليتم صياغة حل مناسب

وعليكم السلام اخى الكريم ربنا يعلم انا استفدت من حضراتكم قد ايه وتعلمت البرمجه من خلال موقعكم 
فارجوا اخى ان تتقبل تحياتى لك وشكرك على متابعتك لى 
البرنامج عباره عن تسجيل بيانات عملاء وكل عميل بيستلف طلبات يتم خصمها منه فى الشهر اللى بعده 
فمحتاج اعمل تكست بوكس يظهر اجمالى السلف اللى كان فى الشهر اللى قبله
ياريت تكون وضحت الفكره
وارسلتلك نفس المشروع اللى رفعتهولى به توضيح اخر


الملفات المرفقة
.rar   MonthData2.rar (الحجم : 107.51 ك ب / التحميلات : 2)
الرد
#6
السلام عليكم اخي الكريم
تفضل المثال بعد التعدبل


الملفات المرفقة
.rar   MonthData3.rar (الحجم : 131.57 ك ب / التحميلات : 12)
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , الحازمي , asemshahen5
#7
تسلم ربنا يبارك فى حضرتك وشكرا على مساعدتى
بس انا لاحظت انه مينفعش يكون فيه ربط مباشر من جدول لجدول اخر غير بفروم اخر اختار فيه الجدول اللى عايز اختار منه العمود اللى عايز اجيب بيناته
رغم ان هذا ليس طلبى ولاكن حضرتك لفت انتباهى لشئ اخر وهو عمل فروم اخر كما اشرت حضرتك وهباء تنفيذ الفكره
وربنا يبارك فى حضرتك
الرد
#8
أخي حسين

يفضل إلغاء الربط السابق قبل إضافة الربط الجديد مثل
PHP كود :
TextBox2.DataBindings.Clear
TextBox2
.DataBindings.Add("Text"DataSet12"فبراير2019.مسلسل"


أخي حسين
إن كان هناك استفسار في هذا الكود فأخبرني
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5 , حسين ادريس
#9
(26-07-19, 05:26 PM)الحازمي كتب : أخي حسين

يفضل إلغاء الربط السابق قبل إضافة الربط الجديد مثل
PHP كود :
TextBox2.DataBindings.Clear
TextBox2
.DataBindings.Add("Text"DataSet12"فبراير2019.مسلسل"


أخي حسين
إن كان هناك استفسار في هذا الكود فأخبرني
ممكن توضيح اكثر اذا سمحت
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم