تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] محتاج اعدل على عمود كامل واغير بياناته
#1
انا عندى عمود اسمة STAT وقيمتة TRUE 
عايز لما ادوس على زرار يتم تغيير كل البيانات اللى موجودة فى العمود الى FALSE
مع العلم ان الجدول به صفوف كثيرة تحوي على قيمة TRUE و FALSE
الرد
تم الشكر بواسطة: أمجد وضاح
#2
تريد تغييرها كلها بدون شرط؟؟

PHP كود :
Update Table set STAT =false 
الرد
#3
(10-08-19, 06:48 AM)سعود كتب : تريد تغييرها كلها بدون شرط؟؟

PHP كود :
Update Table set STAT =false 

معلش يمكن انا عشان مبتدي فا مش عارف اظبط الدنيا او مش عارف اقول وجهة نظرى
انا عندى جدول فى خانة اسمها STAT و الجدول اسمة ADD 
وانا عندى كود للزرار 
كود :
Dim DT As New DataTable
       Dim DA As New SqlClient.SqlDataAdapter("SELECT * FROM WALED WHERE NAME_WALED ='" & NAME_WALED.Text & "' ", SqlConn)
       DA.Fill(DT)
     
           DT.Rows.Add()
           Dim ADD_ As Integer = DT.Rows.Count - 1
           DT.Rows(ADD_).Item("CODE_WALED") = CODE_WALED.Text
           DT.Rows(ADD_).Item("NAME_WALED") = NAME_WALED.Text
           DT.Rows(ADD_).Item("ACTION_WALED") = ACTION_WALED.Text
       DT.Rows(ADD_).Item("STAT_WALED") = True

           Dim SAVE As New SqlClient.SqlCommandBuilder(DA)
           DA.Update(DT)
       DT.AcceptChanges()





       MessageBox.Show("تم أضافة الحجز بنجاح", "رسالة تأكيد", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information)
       NEW_WALED_Click(sender, e)

المقصود بقا انه بعد ما يسجل ده يروح للجدول اللى اسمة ADD ويغير كل STAT اللى فيه ويخليها من TRUE الى FALSE ولو لقئها FALSE خلاص يسيبها 
فاهمني ومعل تعبك معايا
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو , أمجد وضاح
#4
معلش اخي الكريم لم افهم من الكود الذي وضعته ماهو المطلوب؟!
هل تريد الاستعلام عن اسم وتعديل قيمة العمود المذكور؟
ام تريد اضافة سجل جديد بطريقة DataRow ؟
لتعديل قيمة  لا تحتاج الا  كود بسيط مثل ماكتبت لك وتزيد شرط البحث عن الاسم
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#5

مثال بسيط لمعرفة حالة شخص اكتب اسمه وانقر بحث بالاسم وان اردت التعديل عدل الحالة وانقر زر حفظ التعديل
فيه شغلة اول مرة اسويها وهي معرفة الاندكس لنتيجة البحث عبر الداتاتيبل كنت قبل استخدم حلقة For واعتبر الاندكس هو رقم الحلقة واخرج من الحلقة اما الان فهمت الطريقة وان عملت مثال ليس كالسابقSmileSmileSmile
تحياتي


الملفات المرفقة
.zip   For_eslame elgohary.zip (الحجم : 34.48 ك ب / التحميلات : 12)
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#6
(11-08-19, 12:05 AM)سعود كتب :

مثال بسيط لمعرفة حالة شخص اكتب اسمه وانقر بحث بالاسم وان اردت التعديل عدل الحالة وانقر زر حفظ التعديل
فيه شغلة اول مرة اسويها وهي معرفة الاندكس لنتيجة البحث عبر الداتاتيبل كنت قبل استخدم حلقة For واعتبر الاندكس هو رقم الحلقة واخرج من الحلقة اما الان فهمت الطريقة وان عملت مثال ليس كالسابقSmileSmileSmile
تحياتي

اخى الفاضل سعود بعتذر منك جدا حيث انني حديث العهد بالفيجوال بيسك دوت نت
فا انا استخدم فيجوال استوديو 2012 وسيكوال 2005
والغرض من سؤالى هو تحويل جميع stat المسجلة فى الجدول من true الى false حتي وان كانت false 
حيث انني اعتمد فى عرض الداتا جريد على stat=true
اتمني انى اكون قد استطعت ان اشرح لك وجهة نظرى واعذرني لحداثتب فى استخدام الفيجوال استوديو
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#7
(12-08-19, 01:42 AM)eslame elgohary كتب :
(11-08-19, 12:05 AM)سعود كتب :

مثال بسيط لمعرفة حالة شخص اكتب اسمه وانقر بحث بالاسم وان اردت التعديل عدل الحالة وانقر زر حفظ التعديل
فيه شغلة اول مرة اسويها وهي معرفة الاندكس لنتيجة البحث عبر الداتاتيبل كنت قبل استخدم حلقة For واعتبر الاندكس هو رقم الحلقة واخرج من الحلقة اما الان فهمت الطريقة وان عملت مثال ليس كالسابقSmileSmileSmile
تحياتي

اخى الفاضل سعود بعتذر منك جدا حيث انني حديث العهد بالفيجوال بيسك دوت نت
فا انا استخدم فيجوال استوديو 2012 وسيكوال 2005
والغرض من سؤالى هو تحويل جميع stat المسجلة فى الجدول من true الى false حتي وان كانت false 
حيث انني اعتمد فى عرض الداتا جريد على stat=true
اتمني انى اكون قد استطعت ان اشرح لك وجهة نظرى واعذرني لحداثتب فى استخدام الفيجوال استوديو
حاول تاخذ الفكرة وتعدل عليها او لو لديك مثال ترفعه ويعدل عليه اي واحد من الاخوة.
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#8
منتظر باقي الاساتذة
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#9
فين السادة المشرفين انا عطلان على الحل دة
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
أخي العزيز ضع مثالا مصغرا عما تريد او صورة توضح بها ماتريد ليتفهم الاعضاء مالذي تريده و يمدون لك يد المساعدة .
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم