تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عايز اعمل ProgressBar فى وضع مسج بوكس بالتزامن مع شئ
#1
بسم الله الرحمن  الرحيم
من فضلكم عايز اعمل ProgressBar فى وضع الانتظار بالتزامن مع البحث عن تحديث جديد للبرنامج يعنى لما المستخدم يضغط على زر البحث عن تحديث جديد للبرنامج يطلع ProgressBar فى مسج بوكس لحد مالبرنامج يبدأ بالتحميل او يقول مافيش تحديثات جديده
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(07-09-19, 12:36 AM)على زهران كتب :
بسم الله الرحمن  الرحيم
من فضلكم عايز اعمل ProgressBar فى وضع الانتظار بالتزامن مع البحث عن تحديث جديد للبرنامج يعنى لما المستخدم يضغط على زر البحث عن تحديث جديد للبرنامج يطلع ProgressBar فى مسج بوكس لحد مالبرنامج يبدأ بالتحميل او يقول مافيش تحديثات جد

السلام عليكم اخي 
تفضل اخي طريق استعمال progressbar في تحميل او المزامنة
قم باضافة progressbar + label
بالنسبىة ل label يعتبر عداد رقمي يتزامن مع progressbar 
كود :
Imports System.Net
Public Class Form1
   Public WithEvents download As New WebClient
   Private Sub download_DownloadProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Net.DownloadProgressChangedEventArgs) Handles download.DownloadProgressChanged
       ProgressBar1.Value = e.ProgressPercentage
       Label1.Text = e.ProgressPercentage.ToString + "%"
       If ProgressBar1.Value = 100 Then
           ProgressBar1.Value = 0
           Label1.Text = 0
           MessageBox.Show("تم التحميل بنجاح", "Information", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information)
       Else
           MsgBox("حدث خطا", MsgBoxStyle.Critical)
           Me.Close()
       End If
   End Sub
   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       download = New WebClient
       download.DownloadFileAsync(New Uri("1"), "2") 'هن ضع الامر الدي تريد من والى
   End Sub
End Class

الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , سعود , ابراهيم ايبو
#3
(07-09-19, 11:16 AM)fouadhdfouad كتب :
(07-09-19, 12:36 AM)على زهران كتب :
بسم الله الرحمن  الرحيم
من فضلكم عايز اعمل ProgressBar فى وضع الانتظار بالتزامن مع البحث عن تحديث جديد للبرنامج يعنى لما المستخدم يضغط على زر البحث عن تحديث جديد للبرنامج يطلع ProgressBar فى مسج بوكس لحد مالبرنامج يبدأ بالتحميل او يقول مافيش تحديثات جد

السلام عليكم اخي 
تفضل اخي طريق استعمال progressbar في تحميل او المزامنة
قم باضافة progressbar + label
بالنسبىة ل label يعتبر عداد رقمي يتزامن مع progressbar 
كود :
Imports System.Net
Public Class Form1
   Public WithEvents download As New WebClient
   Private Sub download_DownloadProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Net.DownloadProgressChangedEventArgs) Handles download.DownloadProgressChanged
       ProgressBar1.Value = e.ProgressPercentage
       Label1.Text = e.ProgressPercentage.ToString + "%"
       If ProgressBar1.Value = 100 Then
           ProgressBar1.Value = 0
           Label1.Text = 0
           MessageBox.Show("تم التحميل بنجاح", "Information", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information)
       Else
           MsgBox("حدث خطا", MsgBoxStyle.Critical)
           Me.Close()
       End If
   End Sub
   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       download = New WebClient
       download.DownloadFileAsync(New Uri("1"), "2") 'هن ضع الامر الدي تريد من والى
   End Sub
End Class


وبالنسبه للسطر ده بوتين ولا ايه بالظبط توظيفه
Private Sub download_DownloadProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Net.DownloadProgressChangedEventArgs) Handles download.DownloadProgressChanged
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود , ابراهيم ايبو , asemshahen5
#4
(07-09-19, 12:52 PM)على زهران كتب :
(07-09-19, 11:16 AM)fouadhdfouad كتب :
(07-09-19, 12:36 AM)على زهران كتب :
بسم الله الرحمن  الرحيم
من فضلكم عايز اعمل ProgressBar فى وضع الانتظار بالتزامن مع البحث عن تحديث جديد للبرنامج يعنى لما المستخدم يضغط على زر البحث عن تحديث جديد للبرنامج يطلع ProgressBar فى مسج بوكس لحد مالبرنامج يبدأ بالتحميل او يقول مافيش تحديثات جد

السلام عليكم اخي 
تفضل اخي طريق استعمال progressbar في تحميل او المزامنة
قم باضافة progressbar + label
بالنسبىة ل label يعتبر عداد رقمي يتزامن مع progressbar 
كود :
Imports System.Net
Public Class Form1
   Public WithEvents download As New WebClient
   Private Sub download_DownloadProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Net.DownloadProgressChangedEventArgs) Handles download.DownloadProgressChanged
       ProgressBar1.Value = e.ProgressPercentage
       Label1.Text = e.ProgressPercentage.ToString + "%"
       If ProgressBar1.Value = 100 Then
           ProgressBar1.Value = 0
           Label1.Text = 0
           MessageBox.Show("تم التحميل بنجاح", "Information", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information)
       Else
           MsgBox("حدث خطا", MsgBoxStyle.Critical)
           Me.Close()
       End If
   End Sub
   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       download = New WebClient
       download.DownloadFileAsync(New Uri("1"), "2") 'هن ضع الامر الدي تريد من والى
   End Sub
End Class


وبالنسبه للسطر ده بوتين ولا ايه بالظبط توظيفه
Private Sub download_DownloadProgressChanged(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Net.DownloadProgressChangedEventArgs) Handles download.DownloadProgressChanged
هدا متغير   WebClient
عند استدعاء مكتبة Imports System.Net
يمكنك استعمالها وهو كثير الاستعمال في برامج الخاصة بالنت

كود :
Public WithEvents download As New WebClient
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود , ابراهيم ايبو , asemshahen5
#5
بص الفكرة مش واصلانى اوى عشان كل واحد مننا له تفكير مختلف بص لو فيها رزاله منى معلش ممكن تشرحلى ازاى اعمل ProgressBar تطلع فى مسج بوكس تفضل عامله وضع انتظار لحد مالبرنامج يبحث عن تحديثات جديده للبرنامج ويجي بالنتيجه سواء فيه ام لا عايز الوقت الثوانى اللى ببحث فيها عن تحديثات يزهرلى مسج بوكس فيها انتظار ProgressBar
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود , asemshahen5
#6
اخي الكريم هذا مثال بسيط  vb 2010  مش يلبي المطلوب مئة بالمئة لاني لم اعرف كامل الفكرة اللي فهمته الانتظار 
PHP كود :
Public Class Form1
    Public mn 
As Integer 0
    Public mx 
As Integer 100
    Private Sub Button1_Click
(sender As System.ObjectAs System.EventArgsHandles Button1.Click
        M_sgbox
.Top Me.Bottom
        M_sgbox
.Left Me.Left
        If b1
.IsBusy False Then
            b1
.RunWorkerAsync()
 
       End If
 
       M_sgbox.ShowDialog()
 
   End Sub
    Private Sub b1_DoWork
(sender As System.ObjectAs System.ComponentModel.DoWorkEventArgsHandles b1.DoWork
        Button1
.Invoke(Sub() Button1.Enabled False)
 
       For i As Integer mn To mx
            b1
.ReportProgress(i)
 
           Threading.Thread.Sleep(50)
 
       Next
    End Sub
    Private Sub b1_ProgressChanged
(sender As ObjectAs System.ComponentModel.ProgressChangedEventArgsHandles b1.ProgressChanged
        M_sgbox
.ProgressBar1.Value = (e.ProgressPercentage mx) * 100
    End Sub
    Private Sub b1_RunWorkerCompleted
(sender As ObjectAs System.ComponentModel.RunWorkerCompletedEventArgsHandles b1.RunWorkerCompleted
        Button1
.Invoke(Sub() Button1.Enabled True)
 
       M_sgbox.Close()
 
   End Sub
End 
Class 


الملفات المرفقة
.zip   For_AliZuhran.zip (الحجم : 24.68 ك ب / التحميلات : 21)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5 , asemshahen5 , ابو روضة
#7
السيد الفاضل سعود
يظهر حطا عند
invok button1
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
(08-09-19, 08:24 PM)atefkhalf2004 كتب : السيد الفاضل سعود
يظهر حطا  عند
invok   button1

اخي الكريم  لا يخفى عليك الفروق في موضوع الاصدارات هذه الطريقة باستخدام الـ Invoke من 2010 وفوق.
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] عمل عد تنازلى لانترفال تايمر يعنى مثلا عندى تيمر 1 الانترفال بتاعه مثلا 20 ثانية عايز الماجيك مسعد 11 1,376 14-10-19, 11:43 PM
آخر رد: elgokr
  مساعد تيكست بوكس mostafa12 2 84 12-10-19, 11:04 PM
آخر رد: kiki
  [VB.NET] تكست بوكس المنذر 2 131 12-10-19, 09:07 PM
آخر رد: 3boody
  طلب التعديل على هذا الكود ليضيف من التكست بوكس لملف التكست الخارجى على زهران 4 88 11-10-19, 02:59 AM
آخر رد: على زهران
  [VB.NET] تكست بوكس المنذر 5 140 06-10-19, 04:44 PM
آخر رد: المنذر
  كيف اعمل حلقه تكراريه للداتا جريد فيو mostafa12 6 147 02-10-19, 06:36 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  تنسيق تاريخ بتيكست بوكس mostafa12 5 150 29-09-19, 10:50 PM
آخر رد: mostafa12
  محتاج اعمل نافذة تسجيل فى الفيجوال بيسك Mohamed Magdy 5 169 29-09-19, 04:52 PM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  لماذا عندما اخفي تكست بوكس البرنامج لا يتعرف عليه و كأنه غير موجود في الفورم؟ Alhootti1 20 452 26-09-19, 07:21 PM
آخر رد: alfaiz678
  [VB.NET] كيفية اضافة البيانات من اكسس إلى داتاغريد عن طريق حقل كومبو بوكس Alhootti1 9 336 24-09-19, 04:43 PM
آخر رد: Alhootti1

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم