تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[C#.NET] مشكله ميزان بركود
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعمل على برمجة نظام مبيعات واريد اضافة امكانيه استخدام الميزان الالكتروني( الخاص بالخضار والفاكهة)
ارجو من الاعضاء الكرام من لديه فكرة عن آلية عمل هذا الميزان او طريقة تفاعله مع البرنامج
حيث انني لم يسبق لي ان تعاملت معه
تحياتي
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
هذا مثال على ميزان USB :

USBHIDScale_Src1.zip في المرفقات .

تعريف هام :

CH341SER__X32_X64Driver في المرفقات .


الملفات المرفقة
.zip   USBHIDScale_Src1.zip (الحجم : 12.12 ك ب / التحميلات : 5)
.zip   CH341SER__X32_X64Driver.zip (الحجم : 106.26 ك ب / التحميلات : 3)
الرد
#3
(14-09-19, 04:40 PM)asemshahen5 كتب : هذا مثال على ميزان USB :

USBHIDScale_Src1.zip في المرفقات .

تعريف هام :

CH341SER__X32_X64Driver في المرفقات .
مثلا لدي التفاح وكود التفاح في كرت الصنف كالتالي 1001 وسعر بيع الجرام ( ملاحظة سعر البيع بالجرام ) 0.5 هذا اتهاء هنا وظيفة البرنامج 

الان في الميزان نعرف الصنف رقم 1001  
عند اختيار صنف رقم 1001 يقوم الميزان بأخراج الباركود يساوي على رقم وهو كالتالي :

100100015
اول 4 ارقام رقم الصنف 
والارقام المتبقية فهي للوزن
ازاي ازبط البرنامج بتاعي علي ان
يقوم البرنامج بقراءة الكود وتقسيمه 


ياتي من قاعدة البيانات رقم الصنف والسعر وعملية ضرب السعر في عدد الجرامات 
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#4
ازاي قدرت تدمجهم مع بعض لا تدمجهم و خلي كل واحد في تكست خاص به احسن .

على كل حال :


PHP كود :
           int s "1001".Length;
 
           string txt "100100015";
 
           textBox2.Text txt.Substring(s).ToString();
 
           textBox3.Text txt.Replace(textBox2.Text,""); 
الرد
#5
(14-09-19, 06:12 PM)asemshahen5 كتب : ازاي قدرت تدمجهم مع بعض لا تدمجهم و خلي كل واحد في تكست خاص به احسن .

على كل حال :


PHP كود :
           int s "1001".Length;
 
           string txt "100100015";
 
           textBox2.Text txt.Substring(s).ToString();
 
           textBox3.Text txt.Replace(textBox2.Text,""); 
اقصد الميزان يعني بدل ما بتخدل العدد ب قطعه بدخله بي جرام
عايز البرنامج و البركود بتاع الصنف 1001 
بما اجي اجيب الصنف بكتب بر كود 1001 
بركود الميزان للصنف لو الصنف 15 جرام ميزيان بيطلع بركود
10010015
لو 250 جرام
10010250 
البرنامج عندي مش بيشوف غير كود الصنف فقط
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#6
ممتاز استبدل "1001" بالتكست الخاص بكود الصنف و ضع 2 تكست بوكس على الفورم و زر و جرب الكود التالي :

PHP كود :
       private void button1_Click(object senderEventArgs e)
 
       {
 
           int s "1001".Length;
 
           string txt "10010250";
 
           textBox1.Text = (Convert.ToDecimal(txt.Substring(s)).ToString("0 غرام"));
 
           textBox2.Text txt.Replace(txt.Substring(s), "");
 
       
الرد
تم الشكر بواسطة: Rabeea Qbaha , Rabeea Qbaha
#7
الحل ده مش عملي انت محتاج تعملو علي نوع ثابت ولا انواع متغيره
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم