تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفسار عن CrystalReport
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة


عندي مشكلة وياريت حد يقدر تفيدني فيها
عامل برنامج فية اكتر من ريبورت كلة شغل حسابات , كل ريبورت منهم فية اجمالي لارقام معينة
وعامل ريبورت فية عرض النتائج ,المفروض اعرض فية الاجماليات من التقارير التانية 

دورت كتير على طريقة ومش عارف  اعمل اية

ملحوظة انا عامل النتائج بمعادلات في كل ريبورت
والحسابات كلها على الريبورت البرنامج بيبعت قيم معينة والباقي شغلة الريبورت

انا بستخدم vb.net 2010
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
اخي صلاح .. الامر يتعلق في متى يتم الحساب والاجمالي وهل يتم الاجمالي لكل تقرير اثناء العرض في الفيور ام قبل في حساب اجمالي قبل عرض الطباعة?
اذا كان للاجمالي حقل مخزن في قاعدة البيانات فهنا تحتاج الى متغير من نوع دبل تضاف له قيم اجمالي كل تقرير اثناء الضغط على زر تقرير وهكذا ستضاف له قيم كل التقارير التي قمت بطباعتها بعد ذلك عندما تريد طباعة مجموع الاجمالي لكل التقارير ستاخذ قيمة المتغير كقيمة مستقلة تعرض في تقرير الاجمالي
 وبعد الانتهاء من الطباعة يمكنك جعل قيمته تساوي الصفر عن طريق بوتون لتبدا طباعة تقارير اخرى 
اما ان كان الحساب يتم عبر الكريستال فليس لدي فكرة عن ذلك الا اذا استطعت اخذ قيمة  الاجمالي من كل تقرير ووضعتها في متغير مثل السابق اتمنى ان اكون قد افدتك بالفكرة وهي تحتاج الى التجريب 
دمت بخير
الرد
تم الشكر بواسطة: salahalmasry , asemshahen5 , 3booody
#3
ابراهيم ايبودمت بخير

(21-10-19, 10:27 AM)ابراهيم ايبو كتب :
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
اخي صلاح .. الامر يتعلق في متى يتم الحساب والاجمالي وهل يتم الاجمالي لكل تقرير اثناء العرض في الفيور ام قبل في حساب اجمالي قبل عرض الطباعة?
اذا كان للاجمالي حقل مخزن في قاعدة البيانات فهنا تحتاج الى متغير من نوع دبل تضاف له قيم اجمالي كل تقرير اثناء الضغط على زر تقرير وهكذا ستضاف له قيم كل التقارير التي قمت بطباعتها بعد ذلك عندما تريد طباعة مجموع الاجمالي لكل التقارير ستاخذ قيمة المتغير كقيمة مستقلة تعرض في تقرير الاجمالي
 وبعد الانتهاء من الطباعة يمكنك جعل قيمته تساوي الصفر عن طريق بوتون لتبدا طباعة تقارير اخرى 
اما ان كان الحساب يتم عبر الكريستال فليس لدي فكرة عن ذلك الا اذا استطعت اخذ قيمة  الاجمالي من كل تقرير ووضعتها في متغير مثل السابق اتمنى ان اكون قد افدتك بالفكرة وهي تحتاج الى التجريب 
دمت بخير

كود :
طبعا دة جزء بسيط من الكود لان المدخلات كتيرررة
بعد ما تتم الادخالات فية معادلات كتيرة داخل التقرير تقوم بعمل حسابات على اساس المدخلات
ومنها يكون فية ناتج لكل بند
وبعد كدا الاجمالي
طبعا انا عندي حوالي 12 تقرير فية نفس الكلام دة
عاوز اخد الاجماليات من ال12 تقرير علشان اضيفهم في التقرير الرئيسي الي بيكون فية بيانات العميل والكميات

ملحوظة :
انا مبعرضش التقرير على كريستال ريبورت فيور بحولة pdf بعد كدا بدمج ال  pdf وبعرضة داخل الفورم


Dim Report2 As New CrystalReport2 ' تعريف الكريستال ريبورت
       Report2.SetParameterValue("My Parameter Cell", Start.Cell.Text) '1المدخلات من الفورم
       Report2.SetParameterValue("My Parameter Fill", Start.Fill.Text) '2
       Report2.SetParameterValue("My Parameter Span", Start.Span.Text) '3


'تصدير التقرير الى pdf
       Dim CrExportOptions As ExportOptions
       Dim CrDiskFileDestinationOptions As New DiskFileDestinationOptions()
       Dim CrFormatTypeOptions As New PdfRtfWordFormatOptions()
       CrDiskFileDestinationOptions.DiskFileName = Application.StartupPath & "\Data\$Draft$\2.pdf"

       CrFormatTypeOptions.FirstPageNumber = 1
       CrFormatTypeOptions.LastPageNumber = 1
       CrFormatTypeOptions.UsePageRange = True
       CrExportOptions = Report2.ExportOptions

       With CrExportOptions
           .ExportDestinationType = ExportDestinationType.DiskFile
           .ExportFormatType = ExportFormatType.PortableDocFormat
           .DestinationOptions = CrDiskFileDestinationOptions
           .FormatOptions = CrFormatTypeOptions
       End With
       Try
           Report2.Export()
       Catch err As Exception
           MessageBox.Show(err.ToString())
       End Try
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
محتاج مساعدتكم يا شباب 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
اعمل استعلام او اكثر لجلب الاجماليات من قاعدة البيانات ثم ارسلها الى التقرير الجديد هذا أسهل و أدق .
الرد
تم الشكر بواسطة: 3booody , 3booody


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  استفسار في الداتا جريد nourmandour 2 92 06-12-19, 10:15 PM
آخر رد: nourmandour
  استفسار عن ملف اكسس nourmandour 0 64 27-11-19, 03:16 PM
آخر رد: nourmandour
  استفسار بخصوص الانستجرام bakriano30@yahoo.com 1 75 26-11-19, 02:31 PM
آخر رد: معاند الحظ
  [VB.NET] استفسار ما هو الغلط في الكود ( الاستعلام ) dubai.eig 1 76 24-11-19, 04:10 PM
آخر رد: asemshahen5
  [سؤال] سؤال يخص تصدير بيانات قادمة من أكسل الى CrystalReport مباشرة paradoxinoo 3 135 07-11-19, 06:59 AM
آخر رد: princelovelorn
  [سؤال] استفسار كود ترقية العدد m.n.hakami 3 136 01-11-19, 10:45 PM
آخر رد: AbdoDabak
  [سؤال] استفسار ب for ...next m.n.hakami 2 162 28-10-19, 03:06 PM
آخر رد: m.n.hakami
  استفسار اخوانى الاعزاء فى اضافه المبلغ يعد حذف الفاتوره التى حفظت خالد كامل1 3 145 24-10-19, 06:56 PM
آخر رد: خالد كامل1
  [VB.NET] استفسار عن الداتا جريد فيو اليوم السابع 1 133 23-10-19, 04:19 PM
آخر رد: SaedAmer
  استفسار بسيط فى تجميع الوحدات باسم الوحده خالد كامل1 1 180 10-10-19, 04:04 AM
آخر رد: salahalmasry

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم