تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] تعديل في data gird view وحفظه
#1
اصدقائي
انا اقوم بالبحث في textbox واظهار النتائج في داتا جيراد فيو
واحيانا اضطر لتغيير بيانات في احد الحقول فا اكتب في الداتا جيراد البيانات الجديدة .
ولكن السؤال كيف استطيع حفظ البيانات الجديدة في قاعدة البيانات SQL
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#2
راجع هذا الموضوع :

مشروع إضافة تعديل حذف مباشر على الداتا غريد فيو .

ستقول لي هذا المشروع بلغة السي شارب ساقول لك حول الكلاس لمكتبة ديناميكية و استفد منه باي لغة تريد .
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#3
Photo 
السلام عليكم اخوانى الكرام انا متابع للمنتدى و لسة مبتدا فى تعلم البرمجة 
بحاول اتعرف على الاكواد والداتا بيز وطريقة ربطهم والحمدلله تمام 
بصراحة فة حاجات هنا اتعلمتها كانت جديدة عليا بفضلكم "والفضل كلة لله "
فى حاجة بشوفها منتشرة جدا على الرغم ان فى برامج الحسابات والمخازن المتعارف عليها مبتبقاش كدا 
وهى ادخال الكود او معرف الصنف فى اول كولم فى الداتا قريد فيو و بمجرد انتر يظهر باقى البيانات
اسم الصنف - كميتة بالمخزن - سعرة - الخ 
دا مش بلاقية خالص حد بيقوم بية لازم يكون عن طريق التعامل TEXTBOX وبعد كدا ادراج فى الداتا قريد فيو
اكيد فى طريقة لانشاء برنامج بشاشات احترافية وادخال البيانات بطريقة مباشرة الى الداتا قريد فيو 
وشكرا لكم واعتزر عن الاطالة
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#4
(09-03-20, 04:41 PM)Hanyvedio كتب : السلام عليكم اخوانى الكرام انا متابع للمنتدى و لسة مبتدا فى تعلم البرمجة 
بحاول اتعرف على الاكواد والداتا بيز وطريقة ربطهم والحمدلله تمام 
بصراحة فة حاجات هنا اتعلمتها كانت جديدة عليا بفضلكم "والفضل كلة لله "
فى حاجة بشوفها منتشرة جدا على الرغم ان فى برامج الحسابات والمخازن المتعارف عليها مبتبقاش كدا 
وهى ادخال الكود او معرف الصنف فى اول كولم فى الداتا قريد فيو و بمجرد انتر يظهر باقى البيانات
اسم الصنف - كميتة بالمخزن - سعرة - الخ 
دا مش بلاقية خالص حد بيقوم بية لازم يكون عن طريق التعامل TEXTBOX وبعد كدا ادراج فى الداتا قريد فيو
اكيد فى طريقة لانشاء برنامج بشاشات احترافية وادخال البيانات بطريقة مباشرة الى الداتا قريد فيو 
وشكرا لكم واعتزر عن الاطالة

جرب هذا الكود :

PHP كود :
   Private Sub Dgv1_RowEnter(sender As ObjectAs DataGridViewCellEventArgsHandles Dgv1.RowEnter
        If e
.ColumnIndex Or e.ColumnIndex 0 Then
            If Dgv1
.CurrentRow Is Nothing Or e.RowIndex 0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim i As Integer Dgv1.Rows(e.RowIndex 1).Cells(0).Value
            If i 
0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim sqlstr As String "Select Barcode,QtnName,Qtn From QtnTbl where Barcode=" i
            Dim dAdpt 
As New SqlClient.SqlDataAdapter(sqlstrcon)
 
           Dim dt As New DataTable
            dAdpt
.Fill(dt)
 
           If dt.Rows.Count 0 Then
                If Dgv1
.CurrentRow Is Nothing Then
                    Exit Sub
                End 
If
 
               Dgv1.Rows(e.RowIndex 1).Cells(1).Value dt.Rows(0)(1).ToString
                Dgv1
.Rows(e.RowIndex 1).Cells(2).Value dt.Rows(0)(2).ToString
            End 
If
 
       End If
 
   End Sub
    Private Sub Dgv1_RowLeave
(sender As ObjectAs DataGridViewCellEventArgsHandles Dgv1.RowLeave
        If e
.ColumnIndex Or e.ColumnIndex 0 Then
            Dim i 
As Integer Dgv1.Rows(e.RowIndex).Cells(0).Value
            If i 
0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim sqlstr As String "Select Barcode,QtnName,Qtn From QtnTbl where Barcode=" i
            Dim dAdpt 
As New SqlClient.SqlDataAdapter(sqlstrcon)
 
           Dim dt As New DataTable
            dAdpt
.Fill(dt)
 
           If dt.Rows.Count 0 Then
                Dgv1
.Rows(Dgv1.CurrentRow.Index).Cells(1).Value dt.Rows(0)(1).ToString
                Dgv1
.Rows(Dgv1.CurrentRow.Index).Cells(2).Value dt.Rows(0)(2).ToString
            End 
If
 
       End If
 
   End Sub 

Dgv1 هو اسم الجدول .
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , Hanyvedio
#5
(09-03-20, 10:22 PM)asemshahen5 كتب :
(09-03-20, 04:41 PM)Hanyvedio كتب : السلام عليكم اخوانى الكرام انا متابع للمنتدى و لسة مبتدا فى تعلم البرمجة 
بحاول اتعرف على الاكواد والداتا بيز وطريقة ربطهم والحمدلله تمام 
بصراحة فة حاجات هنا اتعلمتها كانت جديدة عليا بفضلكم "والفضل كلة لله "
فى حاجة بشوفها منتشرة جدا على الرغم ان فى برامج الحسابات والمخازن المتعارف عليها مبتبقاش كدا 
وهى ادخال الكود او معرف الصنف فى اول كولم فى الداتا قريد فيو و بمجرد انتر يظهر باقى البيانات
اسم الصنف - كميتة بالمخزن - سعرة - الخ 
دا مش بلاقية خالص حد بيقوم بية لازم يكون عن طريق التعامل TEXTBOX وبعد كدا ادراج فى الداتا قريد فيو
اكيد فى طريقة لانشاء برنامج بشاشات احترافية وادخال البيانات بطريقة مباشرة الى الداتا قريد فيو 
وشكرا لكم واعتزر عن الاطالة

جرب هذا الكود :

PHP كود :
   Private Sub Dgv1_RowEnter(sender As ObjectAs DataGridViewCellEventArgsHandles Dgv1.RowEnter
        If e
.ColumnIndex Or e.ColumnIndex 0 Then
            If Dgv1
.CurrentRow Is Nothing Or e.RowIndex 0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim i As Integer Dgv1.Rows(e.RowIndex 1).Cells(0).Value
            If i 
0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim sqlstr As String "Select Barcode,QtnName,Qtn From QtnTbl where Barcode=" i
            Dim dAdpt 
As New SqlClient.SqlDataAdapter(sqlstrcon)
 
           Dim dt As New DataTable
            dAdpt
.Fill(dt)
 
           If dt.Rows.Count 0 Then
                If Dgv1
.CurrentRow Is Nothing Then
                    Exit Sub
                End 
If
 
               Dgv1.Rows(e.RowIndex 1).Cells(1).Value dt.Rows(0)(1).ToString
                Dgv1
.Rows(e.RowIndex 1).Cells(2).Value dt.Rows(0)(2).ToString
            End 
If
 
       End If
 
   End Sub
    Private Sub Dgv1_RowLeave
(sender As ObjectAs DataGridViewCellEventArgsHandles Dgv1.RowLeave
        If e
.ColumnIndex Or e.ColumnIndex 0 Then
            Dim i 
As Integer Dgv1.Rows(e.RowIndex).Cells(0).Value
            If i 
0 Then
                Exit Sub
            End 
If
 
           Dim sqlstr As String "Select Barcode,QtnName,Qtn From QtnTbl where Barcode=" i
            Dim dAdpt 
As New SqlClient.SqlDataAdapter(sqlstrcon)
 
           Dim dt As New DataTable
            dAdpt
.Fill(dt)
 
           If dt.Rows.Count 0 Then
                Dgv1
.Rows(Dgv1.CurrentRow.Index).Cells(1).Value dt.Rows(0)(1).ToString
                Dgv1
.Rows(Dgv1.CurrentRow.Index).Cells(2).Value dt.Rows(0)(2).ToString
            End 
If
 
       End If
 
   End Sub 

Dgv1 هو اسم الجدول .
dgv1 اعتقد هتكون data grid view والجدول هيكون جدول الاصناف فى قاعدة البيانات
ارجو تنى تكون صح وشكرا ليك جدا لاستجالتك واهتمامك اخى الفاضل
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#6
الحمد لله و الشكر لله رب العالمين موفق انشاء الله .
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] مشكله عند الحفظ على قاعدة بيانات باستخدام Data Source وقاعدة بيانات اكسس2007 coderarab 9 2,840 06-04-20, 12:12 AM
آخر رد: wadyreem
  هل يمكن تعديل كلمة معينة داخل سجل alfaiz678 4 273 22-02-20, 11:38 AM
آخر رد: alsalamoni
  [VB.NET] Date & Time Error in mssql server data base & VB.net HazemOrasa 1 454 03-07-19, 01:03 PM
آخر رد: اسامه الهرماوي
  [VB.NET] رسالة خطأ عند الحذف أو تعديل بيانات جديدة #concurrency violation# sniperjawadino 11 1,209 28-05-19, 10:50 PM
آخر رد: sniperjawadino
Photo [VB.NET] تعديل المدخلات في (الداتا قريد فيو ) لفاتورة مبيعات؟ EYADISMAIL 1 769 09-01-19, 10:30 PM
آخر رد: EYADISMAIL
  كيفية حفظ التعديل في Data Grid View مباشرا الى قاعدة البيانات اللورد محمود 1 1,857 02-08-18, 07:26 PM
آخر رد: سعود
  [VB.NET] الداتا غريد فيو Data Grid View QWERTU 3 1,224 25-07-18, 04:15 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] بخصوص اضافة / حذف / تعديل بيانات لقاعدة ACCESS Temiz 0 1,301 24-01-18, 12:49 AM
آخر رد: Temiz
  [سؤال] ماهوا كود تعديل اسم المستخدم وكلمة المرور في البرنامج Ameer syria 13 7,663 02-01-18, 05:39 PM
آخر رد: سعود
  ممكن تعديل كود انشاء قاعدة اكسس بالكود سعود 8 1,646 07-08-17, 11:26 PM
آخر رد: أبو نوره

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم