تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مساعده : مش عارف اكتب الكود بشكل صحيح
#1
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته 
اولا احب اشكر المهندس ابو روضه علي انه وجهني نحو طريق الselenium 
ثانيا انا مش عارف اكتب الكوده 
بستخدم من خلال الselenium انه يدخل الي الرابط ده 
https://web.whatsapp.com/send?phone=012865455125

من المفترض ان تظهر هذه الرساله (ان رقم الهاتف الذي تمت مشاركتة عبر الرابط غير صحيح)
انا عايز اكتب كود بحيث اذا ظهرت هذه الرساله تظهر مسدج بوكس تقول خطاء واذا لم تظهر هذه الرساله تظهر مسدج بوكس تقول صحيح
استخدمت هذا الكود بحيث ان ابحث عن الكلاس واستخدمه ولكن عده محاولات فاشله 
كود :
  Dim driver As IWebDriver
       driver = New ChromeDriver
       driver.Navigate().GoToUrl("https://web.whatsapp.com/send?phone=012865455125")
       Dim element As IWebDriver = driver.FindElement(By.ClassName("إن رقم الهاتف الذي تمت مشاركته عبر الرابط غير صحيح."))
     


الرد
#2
انت بتتعامل مع اسم الكلاس وليس نص العرض
كلاس _2Vo52
واللي هو في خاص بالـ div اللي تنعرض فيه الرسالة

جرب استبدل السطر بالتالي
كود :
       Dim element As IWebDriver = driver.FindElement(By.ClassName("_2Vo52"))

الرد
#3
(03-12-19, 11:41 PM)محمد كريّم كتب : انت بتتعامل مع اسم الكلاس وليس نص العرض
كلاس _2Vo52
واللي هو في خاص بالـ div اللي تنعرض فيه الرسالة

جرب استبدل السطر بالتالي
كود :
       Dim element As IWebDriver = driver.FindElement(By.ClassName("_2Vo52"))

طبعا كل الشكر للمتميز محمد كريم 
ولكن الفكره مش هنا الفكره كيف اكتب دله if بحيث اذا ظهرت هذه الرساله تظهر مسدج بوكس تقول غير صحيح واذا لم تظهر هذه الرساله تظهر مسدج بوكس تقول صحيح
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , محمد كريّم , asemshahen5
#4
انت جبت الكائن اللي سميته element
فما عليك الا تتعامل مع خصائصه زي اي كائن ثاني
اعتبره تكست بوكس يا أخي  Big Grin

النص بيكون في
element.Text

اعمل شرط if على هذه القيمة

كود :
if(element.Text.equal("النص المطلوب البحث عنده"))
كمل زي شرط عادي


أرجو اني ما اخطأت في شيء
ملاحظة / انا ما بحبش فيجوال بيسك ومقرر مش حتعلم اكتب صيغتها ولكن احيانا باضطر فقط للرد على اسئلة الاعضاء

الرد
#5
(04-12-19, 12:36 AM)محمد كريّم كتب : انت جبت الكائن اللي سميته element
فما عليك الا تتعامل مع خصائصه زي اي كائن ثاني
اعتبره تكست بوكس يا أخي  Big Grin

النص بيكون في
element.Text

اعمل شرط if على هذه القيمة

كود :
if(element.Text.equal("النص المطلوب البحث عنده"))
كمل زي شرط عادي


أرجو اني ما اخطأت في شيء
ملاحظة / انا ما بحبش فيجوال بيسك ومقرر مش حتعلم اكتب صيغتها ولكن احيانا باضطر فقط للرد على اسئلة الاعضاء

للأسف مش هينفع جربت والله العظيم يا متميز وبرضو دون جدوي
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , 3booody , asemshahen5
#6
اعتذر منك
كانت مجرد اجتهاد
ممكن انت مش بتوصل أصلا للـ div المطلوب كونه موجود داخل كائنات اخرى متشعبة او لكون الكلاس مستخدم في اكثر من مكان

جرب حظك مع By.cssSelector أو By.XPath
فهي حتشخليك تطلب الـ div بتفاصيل أكثر بحيث يجب هو نفسه

شرح جميل بالفيديو للبحث بالمسار XPAth
https://www.youtube.com/watch?v=tV7ziQCIZAg

الرد
#7
(04-12-19, 12:52 AM)محمد كريّم كتب : اعتذر منك
كانت مجرد اجتهاد
ممكن انت مش بتوصل أصلا للـ div المطلوب كونه موجود داخل كائنات اخرى متشعبة او لكون الكلاس مستخدم في اكثر من مكان

جرب حظك مع By.cssSelector أو By.XPath
فهي حتشخليك تطلب الـ div بتفاصيل أكثر بحيث يجب هو نفسه

شرح جميل بالفيديو للبحث بالمسار XPAth
https://www.youtube.com/watch?v=tV7ziQCIZAg

لا طبعا العفو انا اللي بهتذر طبعا 
لكن المشكله في الكلاس المشكله في بناء جمله ال if
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , asemshahen5 , asemshahen5
#8
عفواً اخى الكريم والشكر لله وحده....
أولاً ليس لدى واتساب لانى دخلت على الرابط فدخلنى على الصفحة الرئيسية مباشرة.
لكن عموما تكتب الكود هكذا مع تغير اسم الكلاس طبعا والتاج نيم

PHP كود :
Dim links driver.FindElements(By.TagName("button"))
 
       For Each item In links
            If item
.GetAttribute("className") = ("tweet-action EdgeButton EdgeButton--primary js-tweet-btn"Then
                MsgBox
(item.Text)
 
           End If
 
       Next item 

جرب وإن شاء الله ينفع معك
الرد
#9
(04-12-19, 01:24 AM)ابو روضة كتب : عفواً اخى الكريم والشكر لله وحده....
أولاً ليس لدى واتساب لانى دخلت على الرابط فدخلنى على الصفحة الرئيسية مباشرة.
لكن عموما تكتب الكود هكذا مع تغير اسم الكلاس طبعا والتاج نيم

PHP كود :
Dim links driver.FindElements(By.TagName("button"))
 
       For Each item In links
            If item
.GetAttribute("className") = ("tweet-action EdgeButton EdgeButton--primary js-tweet-btn"Then
                MsgBox
(item.Text)
 
           End If
 
       Next item 

جرب وإن شاء الله ينفع معك

ربنا ما يحرمنا منك يا قائد وطبعا الشكر لله ثم لك يا كبيرنا 
انا جربت و للأسف ماظبطش معايا الفكره كلها انا كنت عاوز اطور المشروع الخاص بالواتس اب اللي نزلته في المنتدي بحيث ان ممكن اضيف 100 رقم ويتم فلترتهم اللي فيهم واتس اب واللي مالهوش واتس اب من خلال هذه الرساله ولكن كما علمتنا يا قائد اشتغل في شئ اخري وهنلاقي الحل قدام عنينا
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو روضة , 3booody , asemshahen5
#10
إقتباس :انا جربت و للأسف ماظبطش معايا الفكره كلها انا كنت عاوز اطور المشروع الخاص بالواتس اب اللي نزلته في المنتدي بحيث ان ممكن اضيف 100 رقم ويتم فلترتهم اللي فيهم واتس اب واللي مالهوش واتس اب من خلال هذه الرساله ولكن كما علمتنا يا قائد اشتغل في شئ اخري وهنلاقي الحل قدام عنينا

تسلم اخى ربنا يكرمك...

المشكلة أن سورس الصفحة ليس امامى كى أجد ما تريده...
يعنى أتريد جلب اشياء من الصفحة ؟
أم تريد الضغط على شيئ داخل الصفحة ؟
أياً كان ما تريده فيجب أن تكون الصفحة أمامى كى أحاول معها صح أم كلامى خطأ ؟
الرد
تم الشكر بواسطة: اليوم السابع , 3booody , asemshahen5


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Rainbow [كود] ماهو الخطا في الكود الموضح لكم محمد مسافر 2 68 23-09-20, 01:09 AM
آخر رد: محمد مسافر
  [VB.NET] طلب مساعده 7001605497 0 38 22-09-20, 03:12 PM
آخر رد: 7001605497
  عندي مشكلة بخصوص الكود هدا The program '[13020] MainProj.exe' has exited with code 0 ٍOfelas 1 57 21-09-20, 12:27 AM
آخر رد: Anas Mahmoud
  التعديل على الكود للتخلص من مشكلة البطىء حيث عدد السجلات كبير momani33 0 117 09-09-20, 01:33 PM
آخر رد: momani33
  ماهو الخطاء في هذا الكود عمور2016 1 122 06-09-20, 06:33 PM
آخر رد: حريف برمجة
  [سؤال] طرب الويندوز ومحتاج اجداد الكود سحاب روابط قائيمة تشغيل من اليتيوب Ali Edal 11 949 05-09-20, 03:36 PM
آخر رد: معاند الحظ
  مساعده بسيطه في الاعداد اليوم السابع 4 160 04-09-20, 01:39 AM
آخر رد: abdallah1522011
  [سؤال] خطأ في التنفيذ الكود بعد فلترة dataGridView محمد العامر 2 229 20-08-20, 01:38 PM
آخر رد: محمد العامر
  [مشروع] هلا ساعدتموني في اكتشاف الخطأ في الكود gharib 6 309 18-08-20, 03:45 PM
آخر رد: gharib
  ممكن مساعده من اخواتي ومعلميني الكرام بخصوص الملفات اليوم السابع 4 293 17-08-20, 01:24 PM
آخر رد: اليوم السابع

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم