تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيف عمل Selected فى listbox من For Each
#1
السلام عليكم اخوانى الكرام كيف عمل Selected فى listbox من For Each
مثلا فى لست بوكس
1
2
3
4
5
6
كيف عمل Selected فى كل سطر لانه بيعلم ع السطر الاول فقط
انا عملت الكود دا
PHP كود :
Dim join As New ListBox
                Dim textline 
As String
                join 
ListBox1
               
For Each x In join.Items
next 
اريد عمل ListBox1.Selected ع هذا الكود
ع كل سطر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(22-06-14, 03:13 AM)vbnet كتب : .....

بالنسبة لـ ListBox يجب تغيير الخاصية SelectionMode إلى MultiSimple

.....

اخى غيرتها بس ممكن توضيح بسيط ايه الفرق !
والمشكله مستمرة اخى الكريم لا يقوم بعمل سيلكت
For Each i As String In ListBox1.Items

MsgBox(i)

Next
اريد عمل سيلكت ايتم داخل الكود
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(22-06-14, 03:31 AM)vbnet كتب : .....

لا يمكن استخدم For Each لمثل هذه العملية... تم إضافة كود للرد السابق

.....

اعلم هذا الكود بس بيفوت يعنى ممكن يعمل اول سطر ويفوت كله جربتو انا اسف تعبتك معى بس اكيد فى حل لانو بينفذ اول سطر ويعدى ع كله بس مش بينفذ اللى داخل الكود اكيد فى كود انتظار مثلا بعد تنفيذ الامر يعمل نكست بحاول اوصل لحل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(22-06-14, 03:38 AM)vbnet كتب : .....

جربت الكود ويعمل جيداً... مع Me.ListBox1.SelectionMode = MultiSimple


هل الأداة مربوطة بقاعدة البيانات بشكل مباشر!

انسخ الكود الذي لديك كما هو

.....

فى نقطه بسيطه عايز اوضحها انا مش اريد عمل سيلكت ع كله وهذا تقوم بعمل سيلكت ع كل سطر MultiSimple
انا اريد اخى الفاضل ماهو لا بيعمل Select ع كل سطر وهذا المشكله الذى اعانى منها
عمل Select عند تنفيذ كل سطر
ع سبيل المثال
1+1
1+2
1+3
1+4
داخل هالكود
PHP كود :
For Each i As String In ListBox1.Items
 
            MsgBox
(i)
       
        
Next 
بيعدى ع كل سسطر من غير ما يعمل SelectedItem
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(22-06-14, 03:53 AM)vbnet كتب : .....

لم أفهم عليك...

هل تريد عمل Select أم قراءة الأسطر التي عملت لها Select
كود :
For Each itm As String In ListBox1.SelectedItems
    MsgBox(itm)
Next

.....
بدات تفهمنىى اريد بقى يعملSelectedItems
اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمل SelectedItem
من غير مدوس داخل اليست بوكس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(22-06-14, 04:04 AM)vbnet كتب : .....

ممكن تشرح (اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمر SelectedItem من غير مدوس داخل اليست بوكس)

(لا داعي للإقتباس)

.....

يعنى زى setselected(i,true)
عايز يمر ع كل سطر زيها يعنى كل سطر يمر عليه يعمل سيلكت بس اريدها تعمل داخل for each
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
.....

كود :
Me.ListBox1.SelectionMode = SelectionMode.MultiSimple
For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
    ListBox1.SetSelected(i, True)
    MsgBox(ListBox1.Items(i))
Next

.....
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم مراد


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] مساعدة في..listbox e-coder 12 361 22-06-19, 03:31 PM
آخر رد: wared
  طلب صغير جدا في listbox (مبتدئي جدا) الـ ـجارح 3 233 15-02-19, 08:08 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  استفسار مهم حول listbox اخواني ro0omio0o1 0 192 23-12-18, 12:30 AM
آخر رد: ro0omio0o1
Big Grin نقل العناصر الي في listbox مجهول 5 356 22-12-18, 08:03 PM
آخر رد: elgokr
  [VB.NET] سؤال حول listbox farfour 3 421 24-11-18, 06:21 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  تحديث قائمة checked listbox alfauori 0 211 06-11-18, 07:40 AM
آخر رد: alfauori
  HScrollBar1 و listbox dasktop 0 254 07-10-18, 06:13 PM
آخر رد: dasktop
  [VB.NET] كود حفظ محتويات listbox Aminsoft 3 357 07-10-18, 08:43 AM
آخر رد: elgokr
Smile [VB.NET] مشكلتي مع البحث في listbox rizakflash8 9 473 24-09-18, 02:13 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] كيفيه عمل split لملف من نوع تيكست وتصديره داخل LISTBOX dametucorazon 5 330 02-09-18, 10:24 AM
آخر رد: elgokr

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم