تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيف عمل Selected فى listbox من For Each
#1
السلام عليكم اخوانى الكرام كيف عمل Selected فى listbox من For Each
مثلا فى لست بوكس
1
2
3
4
5
6
كيف عمل Selected فى كل سطر لانه بيعلم ع السطر الاول فقط
انا عملت الكود دا
PHP كود :
Dim join As New ListBox
                Dim textline 
As String
                join 
ListBox1
               
For Each x In join.Items
next 
اريد عمل ListBox1.Selected ع هذا الكود
ع كل سطر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(22-06-14, 03:13 AM)vbnet كتب : .....

بالنسبة لـ ListBox يجب تغيير الخاصية SelectionMode إلى MultiSimple

.....

اخى غيرتها بس ممكن توضيح بسيط ايه الفرق !
والمشكله مستمرة اخى الكريم لا يقوم بعمل سيلكت
For Each i As String In ListBox1.Items

MsgBox(i)

Next
اريد عمل سيلكت ايتم داخل الكود
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(22-06-14, 03:31 AM)vbnet كتب : .....

لا يمكن استخدم For Each لمثل هذه العملية... تم إضافة كود للرد السابق

.....

اعلم هذا الكود بس بيفوت يعنى ممكن يعمل اول سطر ويفوت كله جربتو انا اسف تعبتك معى بس اكيد فى حل لانو بينفذ اول سطر ويعدى ع كله بس مش بينفذ اللى داخل الكود اكيد فى كود انتظار مثلا بعد تنفيذ الامر يعمل نكست بحاول اوصل لحل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(22-06-14, 03:38 AM)vbnet كتب : .....

جربت الكود ويعمل جيداً... مع Me.ListBox1.SelectionMode = MultiSimple


هل الأداة مربوطة بقاعدة البيانات بشكل مباشر!

انسخ الكود الذي لديك كما هو

.....

فى نقطه بسيطه عايز اوضحها انا مش اريد عمل سيلكت ع كله وهذا تقوم بعمل سيلكت ع كل سطر MultiSimple
انا اريد اخى الفاضل ماهو لا بيعمل Select ع كل سطر وهذا المشكله الذى اعانى منها
عمل Select عند تنفيذ كل سطر
ع سبيل المثال
1+1
1+2
1+3
1+4
داخل هالكود
PHP كود :
For Each i As String In ListBox1.Items
 
            MsgBox
(i)
       
        
Next 
بيعدى ع كل سسطر من غير ما يعمل SelectedItem
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(22-06-14, 03:53 AM)vbnet كتب : .....

لم أفهم عليك...

هل تريد عمل Select أم قراءة الأسطر التي عملت لها Select
كود :
For Each itm As String In ListBox1.SelectedItems
    MsgBox(itm)
Next

.....
بدات تفهمنىى اريد بقى يعملSelectedItems
اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمل SelectedItem
من غير مدوس داخل اليست بوكس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(22-06-14, 04:04 AM)vbnet كتب : .....

ممكن تشرح (اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمر SelectedItem من غير مدوس داخل اليست بوكس)

(لا داعي للإقتباس)

.....

يعنى زى setselected(i,true)
عايز يمر ع كل سطر زيها يعنى كل سطر يمر عليه يعمل سيلكت بس اريدها تعمل داخل for each
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
.....

كود :
Me.ListBox1.SelectionMode = SelectionMode.MultiSimple
For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
    ListBox1.SetSelected(i, True)
    MsgBox(ListBox1.Items(i))
Next

.....
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم مراد


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيف اقوم بعمل فلتر لبيانات في LISTBOX تم تعبئة البيانات من خلال قاعدة البيانات dametucorazon 3 67 08-07-18, 03:05 AM
آخر رد: elgokr
  كود تحويل ما في ListBox ل TextBox YousefOkasha 2 60 30-06-18, 11:50 AM
آخر رد: YousefOkasha
  التكرار في Listbox عن طريق Regex aftfm 22 2,679 03-06-18, 06:14 PM
آخر رد: mrnooo2000
  [VB.NET] كيف اجعل listbox تستوعب اكبر عدد ممكن من الكلمات او الارقام e-coder 3 135 06-05-18, 12:53 PM
آخر رد: viv
  طلب بخصوص حساب عدد الصفوف في listbox ahmedfa71 2 153 08-03-18, 05:11 PM
آخر رد: ahmedfa71
  [VB.NET] كيف انقل محتويات listbox ...... e-coder 1 79 27-02-18, 09:20 AM
آخر رد: e-coder
  [VB.NET] كيفية تحويل هذا الكود من textbox الي listbox e-coder 1 132 26-02-18, 07:42 PM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] تفعيل خاصية TextChanged للبحث عن عناصر listbox & وتفعيل زر Enter waelalmsry75 2 159 12-01-18, 07:58 PM
آخر رد: waelalmsry75
  [سؤال] كيف أعرض بيانات الداتابيس بناءًا على listview selected item Marwa1997 3 231 10-12-17, 09:18 PM
آخر رد: حريف برمجة
  تغير لون ال ListBox Forecolor تحت شرط khaled12345 3 179 03-12-17, 05:26 PM
آخر رد: alsouf

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم