تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيف عمل Selected فى listbox من For Each
#1
السلام عليكم اخوانى الكرام كيف عمل Selected فى listbox من For Each
مثلا فى لست بوكس
1
2
3
4
5
6
كيف عمل Selected فى كل سطر لانه بيعلم ع السطر الاول فقط
انا عملت الكود دا
PHP كود :
Dim join As New ListBox
                Dim textline 
As String
                join 
ListBox1
               
For Each x In join.Items
next 
اريد عمل ListBox1.Selected ع هذا الكود
ع كل سطر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(22-06-14, 03:13 AM)vbnet كتب : .....

بالنسبة لـ ListBox يجب تغيير الخاصية SelectionMode إلى MultiSimple

.....

اخى غيرتها بس ممكن توضيح بسيط ايه الفرق !
والمشكله مستمرة اخى الكريم لا يقوم بعمل سيلكت
For Each i As String In ListBox1.Items

MsgBox(i)

Next
اريد عمل سيلكت ايتم داخل الكود
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(22-06-14, 03:31 AM)vbnet كتب : .....

لا يمكن استخدم For Each لمثل هذه العملية... تم إضافة كود للرد السابق

.....

اعلم هذا الكود بس بيفوت يعنى ممكن يعمل اول سطر ويفوت كله جربتو انا اسف تعبتك معى بس اكيد فى حل لانو بينفذ اول سطر ويعدى ع كله بس مش بينفذ اللى داخل الكود اكيد فى كود انتظار مثلا بعد تنفيذ الامر يعمل نكست بحاول اوصل لحل
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(22-06-14, 03:38 AM)vbnet كتب : .....

جربت الكود ويعمل جيداً... مع Me.ListBox1.SelectionMode = MultiSimple


هل الأداة مربوطة بقاعدة البيانات بشكل مباشر!

انسخ الكود الذي لديك كما هو

.....

فى نقطه بسيطه عايز اوضحها انا مش اريد عمل سيلكت ع كله وهذا تقوم بعمل سيلكت ع كل سطر MultiSimple
انا اريد اخى الفاضل ماهو لا بيعمل Select ع كل سطر وهذا المشكله الذى اعانى منها
عمل Select عند تنفيذ كل سطر
ع سبيل المثال
1+1
1+2
1+3
1+4
داخل هالكود
PHP كود :
For Each i As String In ListBox1.Items
 
            MsgBox
(i)
       
        
Next 
بيعدى ع كل سسطر من غير ما يعمل SelectedItem
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(22-06-14, 03:53 AM)vbnet كتب : .....

لم أفهم عليك...

هل تريد عمل Select أم قراءة الأسطر التي عملت لها Select
كود :
For Each itm As String In ListBox1.SelectedItems
    MsgBox(itm)
Next

.....
بدات تفهمنىى اريد بقى يعملSelectedItems
اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمل SelectedItem
من غير مدوس داخل اليست بوكس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(22-06-14, 04:04 AM)vbnet كتب : .....

ممكن تشرح (اتوماتك يعنى كل ميقراء سطر يعمر SelectedItem من غير مدوس داخل اليست بوكس)

(لا داعي للإقتباس)

.....

يعنى زى setselected(i,true)
عايز يمر ع كل سطر زيها يعنى كل سطر يمر عليه يعمل سيلكت بس اريدها تعمل داخل for each
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
.....

كود :
Me.ListBox1.SelectionMode = SelectionMode.MultiSimple
For i = 0 To ListBox1.Items.Count - 1
    ListBox1.SetSelected(i, True)
    MsgBox(ListBox1.Items(i))
Next

.....
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم مراد


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] سؤال حول listbox farfour 3 94 24-11-18, 06:21 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  تحديث قائمة checked listbox alfauori 0 57 06-11-18, 07:40 AM
آخر رد: alfauori
  HScrollBar1 و listbox dasktop 0 112 07-10-18, 06:13 PM
آخر رد: dasktop
  [VB.NET] كود حفظ محتويات listbox Aminsoft 3 176 07-10-18, 08:43 AM
آخر رد: elgokr
Smile [VB.NET] مشكلتي مع البحث في listbox rizakflash8 9 264 24-09-18, 02:13 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] كيفيه عمل split لملف من نوع تيكست وتصديره داخل LISTBOX dametucorazon 5 152 02-09-18, 10:24 AM
آخر رد: elgokr
  طريقة حساب عدد الاسماء الموجودة في listbox ahmedmansour 1 126 30-07-18, 11:33 PM
آخر رد: elgokr
  كود تحويل ما في ListBox ل TextBox YousefOkasha 6 316 24-07-18, 02:49 PM
آخر رد: معاذ العامري
  [سؤال] كيف اقوم بعمل فلتر لبيانات في LISTBOX تم تعبئة البيانات من خلال قاعدة البيانات dametucorazon 3 223 08-07-18, 03:05 AM
آخر رد: elgokr
  التكرار في Listbox عن طريق Regex aftfm 22 3,138 03-06-18, 06:14 PM
آخر رد: mrnooo2000

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم