تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برنامج عياده طبيه : الربط المتصل أم المنفصل أفضل
#1
بصمم برنامج لعيادة دكتور أمراض باطنه :

استخدمت :
Vb.Net 2013 
Framework 3.5

SQL Client 11

البرنامج بيشتغل عليه 3 مستخدمين على 3 اجهزه كمبيوتر فى نفس الوقت مرتبطين شبكه داخليه

الطبيب : اللى بيسجل الفحص والروشته
مساعد 1 : بيحجز بالتليفون ويسجل الحجز
مساعد 2 : مدخل للبيانات الاساسيه للمريض

بس مش عارف ايهما أفضل الربط ف الوضع المتصل أم الوضع المنفصل

وهل يمكن استخدام الوضعين ف وقت واحد

وكمان انا مش عارف الفرق ف الاكواد بين الوضعين لأنى كنت ىشغال قبل كده بال Dataset و ال TableADapter و ال BindingSource اللى بيعملهم الفيجوال بال Wizard  لكن عانيت من أخطاء كتير 

انصحونى وفهمونى الاكواد أكون شاكر ليكم جدا ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(27-02-20, 05:49 PM)morkoskhalaf كتب : بصمم برنامج لعيادة دكتور أمراض باطنه :

استخدمت :
Vb.Net 2013 
Framework 3.5

SQL Client 11

البرنامج بيشتغل عليه 3 مستخدمين على 3 اجهزه كمبيوتر فى نفس الوقت مرتبطين شبكه داخليه

الطبيب : اللى بيسجل الفحص والروشته
مساعد 1 : بيحجز بالتليفون ويسجل الحجز
مساعد 2 : مدخل للبيانات الاساسيه للمريض

بس مش عارف ايهما أفضل الربط ف الوضع المتصل أم الوضع المنفصل

وهل يمكن استخدام الوضعين ف وقت واحد

وكمان انا مش عارف الفرق ف الاكواد بين الوضعين لأنى كنت ىشغال قبل كده بال Dataset و ال TableADapter و ال BindingSource اللى بيعملهم الفيجوال بال Wizard  لكن عانيت من أخطاء كتير 

انصحونى وفهمونى الاكواد أكون شاكر ليكم جدا ؟

اذا كنت تستخدم vb2013 لماذا نزلت الى الاصدار Framewor 3.5؟

الوضع المتصل والوضع المنفصل كلها تؤدي نفس العمل وممكن استخدامهما معا

الفرق بينهم ان الوضع المنفصل اذا كنت تستخدم الربط بالمعالج فان المعالج يقوم عنك بانشاء كلاسات الجداول والداتاسيت
ولكن لابد من تدخلك بتعديلها حسب الحاجة او اضافة ما تحتاج من استعلامات

النصيحة ان اذا اردت الاستعلام ان تستعلم بشرط او شروط
مثلا تستعلم برقم المريض الو اسمه او ما بين تاريخين وهكذا

ننتظر ردك لمتابعة النقاش
الرد
#3
اول نقطه : حضرتك عايز تقولى طالما انا بستخدم vb.net2013  يبقى افضل انى استخدم framework اعلى من 3.5 صح ؟؟
تانى نقطه : ف الوضع المنفصل بالمعالج ،عندى مشكله لازم كل مستخدم يدوس على زر تحديث ليقوم باعادة تحميل الجدول ليعرض آخر تحديثات طرأت على الجدول وبالتالى لو عندى 2 مستخدمين بيعدلوا على نفس الجدول فى نفس الوقت مش بيظهر للتانى ايه اللى اتغير ف الجدول

فهل فى طريقه تخلى الجدول المعروض الآن محدث اوتوماتيكيا على حسب كل تغيير يتعمل عليه بمعنى انى لو عارض الجدول ف داتا جريد فيو أو مربعات نص عاديه وواقف على اسم مريض معين ثم قام مستخدم آخر بتعديل اى بيان من بيانات هذا المريض تظهر امام المستخدم الاخر بدون ضغط اى ازرار للتحديث وكذلك بدون استخدام Timer لانه ده هيخلى البرنامج يهنج
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(28-02-20, 10:18 PM)morkoskhalaf كتب : اول نقطه : حضرتك عايز تقولى طالما انا بستخدم vb.net2013  يبقى افضل انى استخدم framework اعلى من 3.5 صح ؟؟
تانى نقطه : ف الوضع المنفصل بالمعالج ،عندى مشكله لازم كل مستخدم يدوس على زر تحديث ليقوم باعادة تحميل الجدول ليعرض آخر تحديثات طرأت على الجدول وبالتالى لو عندى 2 مستخدمين بيعدلوا على نفس الجدول فى نفس الوقت مش بيظهر للتانى ايه اللى اتغير ف الجدول

فهل فى طريقه تخلى الجدول المعروض الآن محدث اوتوماتيكيا على حسب كل تغيير يتعمل عليه بمعنى انى لو عارض الجدول ف داتا جريد فيو أو مربعات نص عاديه وواقف على اسم مريض معين ثم قام مستخدم آخر بتعديل اى بيان من بيانات هذا المريض تظهر امام المستخدم الاخر بدون ضغط اى ازرار للتحديث وكذلك بدون استخدام Timer لانه ده هيخلى البرنامج يهنج

اول نقطه : نعم يستحسن.

تانى نقطه : الجزئية الاولى منها طبيعي اذا اردت اخر البيانات ان تعمل على اعادة تحميل الجدول
الجزئية الاخرى بخصوص عمل 2 مستخدمين على نفس البيانات في نفس الوقت فهذه لها نقاش كبير لانه لابد من تحديد سيناريو الاجراءات في مثل هذه الحاله لو حصلت

لكن نجي للمنطق
هل يمكن للمريض ان يقف امام 2 مستخدمين في نفس الوقت ليعطيهم بياناته؟ غير معقول

للنقاش بقيه بعد ردك
الرد
#5
أعتقد و الله أعلم
أنّ الأخ يقصد
إذا أدخل الممرّض بيانات المريض تظهر تلقائيا عند الطبيب كمثال
و بهذه الحالة ..
الكود الذي عبّأت به البيانات بالفورم لود .. قم بإضافته بكود الحفظ
تحياتي
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#6
(29-02-20, 02:13 AM)عبد العزيز البسكري كتب :
أعتقد و الله أعلم
أنّ الأخ يقصد
إذا أدخل الممرّض بيانات المريض تظهر تلقائيا عند الطبيب كمثال
و بهذه الحالة ..
الكود الذي عبّأت به البيانات بالفورم لود .. قم بإضافته بكود الحفظ
تحياتي

هو يقول (لو عندى 2 مستخدمين بيعدلوا على نفس الجدول فى نفس الوقت)

اما مسألة ظهور البيانات تلقائيا لدى الطبيب فممكن تتم بنظام المراسلة
وممكن يستفاد من الفكرة من هذا الموضوع بالرغم من كود #c لكن يمكن تحويله الى فيجوال بيسيك
[سلسلة التحكم] {2} - التحكم بواسطة Remoting
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#7
- هل يمكن للمريض ان يقف امام 2 مستخدمين في نفس الوقت ليعطيهم بياناته؟ غير معقول

- طبعا لأ

- المقصود : لطبيب داخل غرفة الكشف يحدد نوع الزياره وما تم اجراءه مع المريض اضافه الى الكشف مثل رسم قلب أو تحليل سكر او ..... وهذا ما اريده ان يظهر للمساعد خراجا

- طب لو شرحى مش مفهوم قوى ...... فهل ممكن حد يساعدنى ويشرحلى أكواد الوضع المتصل لأنى بجد تايه خااااااااااااااالص ومش قادر اوصلها

- حد يتبرع ويشرحلى اكواد الوضع المتصل
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#8
(02-03-20, 02:27 AM)morkoskhalaf كتب : - هل يمكن للمريض ان يقف امام 2 مستخدمين في نفس الوقت ليعطيهم بياناته؟ غير معقول

- طبعا لأ

- المقصود : لطبيب داخل غرفة الكشف يحدد نوع الزياره وما تم اجراءه مع المريض اضافه الى الكشف مثل رسم قلب أو تحليل سكر او ..... وهذا ما اريده ان يظهر للمساعد خراجا

- طب لو شرحى مش مفهوم قوى ...... فهل ممكن حد يساعدنى ويشرحلى أكواد الوضع المتصل لأنى بجد تايه خااااااااااااااالص ومش قادر اوصلها

- حد يتبرع ويشرحلى اكواد الوضع المتصل

هنا تاتي مسألة الصلاحيات
فالمستخدمين لا علاقة لهم بتحديث ما يخص الطبيب
والطبيب لا علاقة له بما يخص المستخدمين

يعني من صلاحيات المستخدمين مثلا تعديل اسم الريض او رقم هاتفه او عنوانه فقط ولا يمكنهم تحديث الحالة المرضية التي هي من صلاحيات الطبيب وهكذا

والطبيب من صلاحياته تحديث حالة المريض وما يخص الحالة المرضية والعلاجية فقط ولا يمكنه تحديث عنوان المريض مثلا وهكذا

الوضع المتصل
هو ان تتصل مباشرة قاعدة البيانات في نفس الوقت الذي تنفذ فيه عمليه ما

الوضع المنفصل
تستعلم عن البيانات وتخزنها في جدول مؤقت في الذاكرة مثل DataTable اوDataSet
وتضيف وتعدل وتحدف ثم تطلب من الوضع المنفضل تنفيذ كل ما اجريته في الذكرة ان تنفذه في قاعدة البيانات دفعة واحدة
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Exclamation [VB.NET] أفضل و أحسن كود يمكنني إستخدامه في الحسابات الفواتير sniperjawadino 10 255 , 05:35 PM
آخر رد: Anas Mahmoud
  هل استطيع وضع مجلد فيه برنامج وملفاته dll معه وادمجن داخل ادات في فيجوال بيسك jam3h 0 56 13-09-20, 11:14 PM
آخر رد: jam3h
  [VB.NET] ارجو المساعدة في برنامج لتشغيل الملفات الصوتية لنطق الارقام eman kh 5 200 13-09-20, 06:05 PM
آخر رد: eman kh
  [سؤال] طريقة عمل برنامج دمج ملفات التيكس بوكس Ali 2020 2 92 11-09-20, 07:44 PM
آخر رد: Ali 2020
  استفسار عن برنامج mazentq 0 121 09-09-20, 12:25 AM
آخر رد: mazentq
  كيفية الربط مع جوجل ايرث khaled12345 3 1,179 28-08-20, 06:14 PM
آخر رد: ahnouche sofiane
  ي جماعه دلوقتي لما بنقل الداتا للعميل اسم السيرفر بيبقي متغير ف الربط اللي انا عملو م Hosam Ashraf Elwakel 2 172 25-08-20, 02:56 AM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  مساعدة في برنامج hamadz 3 268 23-08-20, 02:15 PM
آخر رد: اسامه الهرماوي
Lightbulb [VB.NET] مشروع برنامج لعرض الصور Doctor GME 5 541 03-08-20, 08:41 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  أفضل مثال في عمل النسخة الاحتياطية باقي له خطوة بس ويكتمل المهنا 13 879 01-08-20, 12:27 AM
آخر رد: atefkhalf2004

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم