تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] ايجاد قيمة معية في الداتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

لو سمحت يا جماعة عندي داتا جريد فيو بضبف فيها بيانات

عايز كود يبحث في الداتا جريد فيو في العمود الاول مثلا او قاعدة البيانات في العمود الاول مثلا على اسم معين لو موجود ميضفش بيانات لو مش موجود يضيف البياتا
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
PHP كود :
'طريقة الاستعلام عن سجل في جدول بقاعدة البيانات'
dim StrSql As string="Select * From Table1 Where Column1="TxtColumn1.Text
Dim da 
As New SqlDataAdapter(StrSQLcn)
Dim dt As New DataTable
da
.Fill(dt)
if 
dt.rows.count=0 then
dgv
.rows.add(1,"Test")
else
msgbox("هذا السجل موجود بقاعدة البيانات")
end if
'طريقة البحث في داتاغريدفيو'
TextBox1.Text DataGridView1.Rows.Cast(Of DataGridViewRow).Where(Function(rowCStr(row.Cells(1).Value) = "Test").Count
if TextBox1.Text=0 then
dgv
.rows.add(1,"Test")
else
msgbox("هذا السجل موجود بقاعدة البيانات")
end if 
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , Codack , alshandodi
#3
(13-04-20, 04:58 AM)asemshahen5 كتب :
PHP كود :
'طريقة الاستعلام عن سجل في جدول بقاعدة البيانات'
dim StrSql As string="Select * From Table1 Where Column1="TxtColumn1.Text
Dim da 
As New SqlDataAdapter(StrSQLcn)
Dim dt As New DataTable
da
.Fill(dt)
if 
dt.rows.count=0 then
dgv
.rows.add(1,"Test")
else
msgbox("هذا السجل موجود بقاعدة البيانات")
end if
'طريقة البحث في داتاغريدفيو'
TextBox1.Text DataGridView1.Rows.Cast(Of DataGridViewRow).Where(Function(rowCStr(row.Cells(1).Value) = "Test").Count
if TextBox1.Text=0 then
dgv
.rows.add(1,"Test")
else
msgbox("هذا السجل موجود بقاعدة البيانات")
end if 

عذرا اخي لم تنفع الطريقة للأسف

ممكن تعديل على المشروع دا وهو نفس النموذج اللي عندي
انا عايز لو اسم من اللي في الكومبو بوكس موجود في الداتا جريد فيو تظهر رسالة هذه العضو موجود
لكن لو مش موجود في الداتا جريد فيو يضيف البيانات عادي


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 100.19 ك ب / التحميلات : 18)
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
PHP كود :
   Sub insert_()
 
       Dim dd As Integer DataGridView1.Rows.Cast(Of DataGridViewRow).Where(Function(rowCStr(row.Cells(1).Value) = ComboBox1.SelectedItem).Count
        If dd 
0 Then
            MsgBox
("هذا العضو موجود")
 
           Exit Sub
        End 
If
 
       Dim cmd As New SqlCeCommand("insert into asd  (a, b, c) values('" ComboBox1.Text "','" DateTimePicker2.Text "','" DateTimePicker1.Text "')"Con)
 
       Con.Open()
 
       cmd.ExecuteNonQuery()
 
       Con.Close()
 
   End Sub 
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack
#5
(13-04-20, 04:53 PM)asemshahen5 كتب :
PHP كود :
   Sub insert_()
 
       Dim dd As Integer DataGridView1.Rows.Cast(Of DataGridViewRow).Where(Function(rowCStr(row.Cells(1).Value) = ComboBox1.SelectedItem).Count
        If dd 
0 Then
            MsgBox
("هذا العضو موجود")
 
           Exit Sub
        End 
If
 
       Dim cmd As New SqlCeCommand("insert into asd  (a, b, c) values('" ComboBox1.Text "','" DateTimePicker2.Text "','" DateTimePicker1.Text "')"Con)
 
       Con.Open()
 
       cmd.ExecuteNonQuery()
 
       Con.Close()
 
   End Sub 

متشكر ظبط معي
إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

لَيْسَ لَهَا مِنْ دُونِ اللَّهِ كَاشِفَةٌ


الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#6
الحمد لله و الشكر لله .
الرد
تم الشكر بواسطة: Codack , Codack


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  البحث بتاريخ اليوم في الدتا جريد فيو mazentq 3 52 منذ اقل من1 دقيقه مضت
آخر رد: rochdi191
  [سؤال] هل استطيع اسناد القيم التي في الداتا جريد في جدول في الذاكره بشكل مؤقت بسام محمدغانم 2 76 25-05-20, 03:39 PM
آخر رد: بسام محمدغانم
  حذف الاسطر الفارغه من الداتا جريد فيو اليوم السابع 2 84 21-05-20, 12:07 PM
آخر رد: سعود
  كيف يمكن اظهار قيمة في TextBox بناءا على قيمة في ComboBox؟ adnan gharbi 1 67 17-05-20, 04:20 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [VB.NET] كيف يتم تخزين المعلومات الموجودة في الداتا قريد غير متصلة بقاعدة البيانات rochdi191 8 128 16-05-20, 08:23 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  [VB.NET] طلب كود تصدير بيانات داتا جريد فيو إلى وورد waelalmsry75 11 1,447 15-05-20, 11:55 PM
آخر رد: aljzazy
  [سؤال] عايز اعمل مرفق وعرضه في داتا جريد فيو عاصم النجار 0 62 02-05-20, 10:58 AM
آخر رد: عاصم النجار
Wink [سؤال] عايز كود اضافة داخل الداتا جريد فيو عاصم النجار 12 326 27-04-20, 05:46 PM
آخر رد: Codack
  حساب قيمة عموديين DOX.1 1 86 22-04-20, 05:02 PM
آخر رد: aljzazy
  كيف اعرف الصف في الداتا قريد الذي تتم عليه العملية جيولوجي مبتدئ 6 160 21-04-20, 02:09 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم