تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] سؤاال محتاج اعرف اجبابته واكون شاكر جداا
#1
كود :
Public Sub PICT6(ZZ As Boolean)
       If ZZ = False Then
           PictureBox1.Visible = False
       Else
           PictureBox1.Visible = True
       End If
   End Sub
الكود ده حابب اوصل للسب "sub" من اى فورم وهى فى الفورم الرئيسى اذاى
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , سعود
#2
(18-04-20, 07:36 AM)NABILWARSAW كتب :
كود :
Public Sub PICT6(ZZ As Boolean)
       If ZZ = False Then
           PictureBox1.Visible = False
       Else
           PictureBox1.Visible = True
       End If
   End Sub
الكود ده حابب اوصل للسب "sub" من اى فورم وهى فى الفورم الرئيسى اذاى
السلام عليكم
تفضل
كود :
Public Shared Sub PICT6(ZZ As Boolean)
      If ZZ = False Then
          PictureBox1.Visible = False
      Else
          PictureBox1.Visible = True
      End If
  End Sub
اضفت فقط shared بعد public
الرد
تم الشكر بواسطة: larbihamri , NABILWARSAW , asemshahen5 , سعود , ابراهيم ايبو
#3
استخدم الموديل فهو يسمح لك باستدعاء الصب من اي مكان بالمشروع
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , سعود , NABILWARSAW , ابراهيم ايبو
#4
المشكله فى PictureBox1 الى فى الفورم الرئيسى هى المشكله الرئيسيه .الsub نفسه اضافته فى الموديول وكان نفس الخطا ضفت shared بعد public ظهر خطا فى PictureBox1 اضفت قبلها اسم الفورم و"."
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5 , سعود
#5
PHP كود :
Public Sub PICT6(ZZ As Boolean,Pic As PictureBox)
 
   If ZZ False Then
        Pic
.Visible False
    Else
        Pic
.Visible True
    End 
If
 
End Sub 

كود الاستدعاء :

PHP كود :
PICT6(True,PictureBox1

لا تنسى وضع السب في موديول لكي يتم استدعائه من اي فورم في المشروع .
الرد
تم الشكر بواسطة: ابو روضة , سعود , NABILWARSAW , ابراهيم ايبو
#6
كود :
PICT6(True, ORIG_FORM.PictureBox1)
الكود ده مش بيتنفذ فى اى مكان فى المشروع مع العلم ان ORIG_FORM هو الفورم الاب  الى فيه الصوره
واى فورم تانى بيكون Children والكود طبعا بيكون فى زرار الاغلاق و PictureBox1 الوصول ليها public فى الخصائص وشكرا على الاهتمام بجد
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5
#7
الاجراء التالي:
PHP كود :
Public Sub PICT6(ZZ As Boolean,Pic As PictureBox)
 
   If ZZ False Then
        Pic
.Visible False
    Else
        Pic
.Visible True
    End 
If
 
End Sub 

يمكن اختصاره الى:
PHP كود :
Public Sub PICT6(ZZ As Boolean,Pic As PictureBox)
 
  
        Pic
.Visible zz
   
    End 
If
 
End Sub 

(18-04-20, 08:44 PM)NABILWARSAW كتب :
كود :
PICT6(True, ORIG_FORM.PictureBox1)
الكود ده مش بيتنفذ فى اى مكان فى المشروع مع العلم ان ORIG_FORM هو الفورم الاب  الى فيه الصوره
واى فورم تانى بيكون Children والكود طبعا بيكون فى زرار الاغلاق و PictureBox1 الوصول ليها public فى الخصائص وشكرا على الاهتمام بجد

لو تعمل مشروع جديد بالفكرة  وترفعه يكون اسرع لايجاد الحل .
الرد
تم الشكر بواسطة: NABILWARSAW , asemshahen5 , ابراهيم ايبو
#8
ده عباره غن نموذج للمشكله


الملفات المرفقة
.rar   father.rar (الحجم : 443.06 ك ب / التحميلات : 2)
الرد
تم الشكر بواسطة: سعود , asemshahen5
#9
عدلت المشروع تعديل جذري اذا لم يناسبك ياليت تذكر تفاصيل الفكرة.
في كود اظهار الفورم2 كتبت الكود التالي:
Me.PictureBox1.Visible = Not Form2.Visible
 وفي حدث الاغلاق للفورم 2  اللي هو Form2_FormClosing كتبت
Me.Hide()
وفي حدث الاغلاق التام للفورم2 اي Form2_FormClosed كتبت
Form1.PictureBox1.Visible = Not Me.Visible

يعني شغل اختصار ومثل ماقلت اذا الفكرة تتطلب امور اخرى ارجو ان الاكواد اللتي كتبت فيها طريق للتعديل المناسب.


الملفات المرفقة
.zip   father.zip (الحجم : 116.07 ك ب / التحميلات : 4)
الرد
تم الشكر بواسطة: NABILWARSAW , ابراهيم ايبو , asemshahen5
#10
PHP كود :
'السب الموجود بالموديول'    
Module Module1
    Public Sub PICT6
(ZZ As BooleanPic As PictureBox)
 
       Pic.Visible ZZ
    End Sub
End Module
'ضع هذه الاكواد في الفورم 2'
Public Class Form2
    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        Close
()
 
       PICT6(TrueForm1.PictureBox1)
 
   End Sub
    Private Sub Form2_FormClosing
(sender As ObjectAs FormClosingEventArgsHandles Me.FormClosing
        PICT6
(TrueForm1.PictureBox1)
 
   End Sub
End 
Class 
الرد
تم الشكر بواسطة: NABILWARSAW , ابراهيم ايبو


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] محتاج المساعدة من الاخوان - وكل عام وانتم بخير alsaher1 1 74 , 05:15 AM
آخر رد: alsaher1
  جزئية بسيطة في الداتاسيت اريد ان اعرف كيف تتعاملون معها ابو محمد محمد محمد 4 79 16-05-20, 08:48 AM
آخر رد: عبدالله الدوسري
  سؤال غريب جداا خاص بجوجل كروم اليوم السابع 0 53 15-05-20, 08:59 AM
آخر رد: اليوم السابع
  مشروع خطير لشجرة رائعة و محتاج تطوير لحل تعقيد هذا المشروع DR.YASER 4 162 14-05-20, 09:17 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  عايز اعرف السطر اللي بيحصل عنده المشكله في الكود makky 0 35 10-05-20, 08:43 PM
آخر رد: makky
  السلام عليكم محتاج مساعدة .؟؟؟ nazarakrawi 5 138 10-05-20, 09:38 AM
آخر رد: asemshahen5
  سوال محتاج مساعدة بسيطة في كود برمجي العطر الرايق 2 84 10-05-20, 02:20 AM
آخر رد: العطر الرايق
  [VB.NET] محتاج مساعده في ال Chart اليوم السابع 4 101 03-05-20, 01:20 AM
آخر رد: اليوم السابع
  كيف اعرف الرقم الناقص في الليست فيو Emam emam 5 123 26-04-20, 04:47 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  كيف اعرف الصف في الداتا قريد الذي تتم عليه العملية جيولوجي مبتدئ 6 160 21-04-20, 02:09 AM
آخر رد: جيولوجي مبتدئ

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم