تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيفية عمل ارشيف للملفات المحفوظة
#1
انا الان اعمل في تصميم برنامج ولكن انا افترض اني بعمل فورم في بيانات 
وعملت عملية حفظ عايز الملفات دي انقلها للارشيف هل الارشيف دا اعمله 
فورم عشان لما ابحث عن الملفات دي تاني اجبها ازاي ارجو الافادة 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
خير ياجماعة كل دى مشاهدات ومحدش عايز يرد علينا للدرجة اسئلتي صعبة اوى كدا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3


الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(03-06-20, 12:35 PM)asemshahen5 كتب :



شكلك مفهمتش سؤالى كويس 
اوضحلك انا مثلا عملت هملت حفظ وتمت بنجاح وتم عرضها في الداتا جريد فيو 
عايز اعمل زر مثلا وليكون اسمه حفظ الى الارشيف اضغط عليه معدش يظهر في الداتا جريد فيو 
ويروح للارشيف فكرتها ازاي او اعملها ازاى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(03-06-20, 06:56 PM)عاصم النجار كتب :
(03-06-20, 12:35 PM)asemshahen5 كتب :



شكلك مفهمتش سؤالى كويس 
اوضحلك انا مثلا عملت هملت حفظ وتمت بنجاح وتم عرضها في الداتا جريد فيو 
عايز اعمل زر مثلا وليكون اسمه حفظ الى الارشيف اضغط عليه معدش يظهر في الداتا جريد فيو 
ويروح للارشيف فكرتها ازاي او اعملها ازاى

اليك طريقة من اثنين

الطريقة الاولى وهو تكرار الجدول مثلاً لديك جدول باسم users
تقوم بعمل جدول اخر باسم user_archive
وعند عمل حذف او نقل للارشيف كل ما هو عليك فعله نسخ البيانات الى الجدول الجديد ومن ثم حذفه من القديم

الطريقة الثانية وهى الافضل هو وضع عمود باسم archive داخل الجدول
يكون من نوع قيمة 0/1 - yes/no
وتكون القيمة الافتراضية 0 وعند تحويل قيم الى ارشيف تتحول الى 1
وبكود جلب بيانات الجدول فى الاستعلام فقط يضيف
where archive < 1
او
where archive <> 1

وبكده تكون عملت المطلوب
الرد
تم الشكر بواسطة: asemshahen5



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم