تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مشكلة بالسيرفر ارهقتني
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة 

انا قمت بانشاء برنامج مربوط بقاعدة بيانات سيكول سيرفر 2014  القعدة مرفوعة باستضافة .

- كل شيء تمام عندي الاتصال واظهار البيانات .

حاولت اجرب البرنامج علي جهاز النت ضعيف فية وحاولت اعمل مشكلة عدم وجود نت بفصل كيبل النت اثناء العمل .

هنا حدثت المشكلة التطبيق بيفضل فاتح الواجهة ومفيش بيانات ودة طبيعي لان مستلمش بيانات من السرفر وطبعا مفيش خطا طبيعي ايضا لان فعليا مفيش خطا .

- المطلوب هو وضع خطا عند طول مدة الانتظار من السيرفر يعني لو مدة الاتصال تخطت 30 ثانية او اكثر يظهر خطا بطول المدة لان كدة التطبيق مش وا ضح عند المستخدم اي شيء 

- لو حد عندة فكرة يوضحها وياريت تكون مدعومة بالكود ويكون جربها قبل كدة .

دالة ملاء الداتا سيت 

كود :
Public Sub fillDATASETA(ByVal ds As DataSet, ByVal tablename As String, ByVal query As String)
       con.Open()
       Using cmd As SqlCommand = New SqlCommand(query, con)
           Using DataAdapter = New SqlDataAdapter(cmd)
               cmd.CommandTimeout = 30
               ds.Clear()
               DataAdapter.Fill(ds, tablename)
               con.Close()
           End Using
       End Using
   End Sub

كود محاول مني  لتصيد خطا الوقت عند تجاوز 30 ثانية بالسيرفر  بدون نتيجة 

كود :
Try

fillDATASETA( DSMANGMANG, "SETTING", "SELECT * FROM  SETTING")

       Catch ex As System.Data.SqlClient.SqlException
           If (ex.Number = -2) Then
               con.Close()
              'ERROR There is too much time without data  
           End If

       Catch ex As Exception

           con.Close()
           'ERROR
       End Try
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
بدلا من ارهاق السيرفر بطلبات التحقق من اتصال الانترنت
يستحسن التحقق من وجود اتصال مع موقع عالمي مثل جوجل
او التعامل مع windows api للتحقق من تغييرات الشبكة والتي يتابعها وندوز وتظهر التغييرات على الايقونة في شريط المهام بجانب الساعة

يوجد نقاش مهم على stackoverflow
https://stackoverflow.com/questions/2031...-using-net
ترجمة 1 : https://www.it-swarm.dev/ar/c%23/ma-hy-a...968717404/
ترجمة 2 : https://qaar.cc/q/m-hy-fdl-tryq-llthqq-m...-net-11789


مكتبة برمجية قد تهمك : https://github.com/Avaruz/AmRoNetworkMonitor

الرد
تم الشكر بواسطة: بلدي , بلدي , حريف برمجة , محمد اسماعيل
#3
(16-08-20, 12:58 AM)محمد كريّم كتب : بدلا من ارهاق السيرفر بطلبات التحقق من اتصال الانترنت
يستحسن التحقق من وجود اتصال مع موقع عالمي مثل جوجل
او التعامل مع windows api للتحقق من تغييرات الشبكة والتي يتابعها وندوز وتظهر التغييرات على الايقونة في شريط المهام بجانب الساعة

يوجد نقاش مهم على stackoverflow
https://stackoverflow.com/questions/2031...-using-net
ترجمة 1 : https://www.it-swarm.dev/ar/c%23/ma-hy-a...968717404/
ترجمة 2 : https://qaar.cc/q/m-hy-fdl-tryq-llthqq-m...-net-11789


مكتبة برمجية قد تهمك : https://github.com/Avaruz/AmRoNetworkMonitor

مش عارف الحل دة هيحل المشكلة ولا لاء
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  لدي مشكلة فى استخدام اداة Chart nabil.1710 1 42 16-09-20, 01:14 AM
آخر رد: حريف برمجة
  مشكلة كتابة نص في text box kofa 4 1,126 15-09-20, 10:54 PM
آخر رد: معاند الحظ
  [VB.NET] مشكلة تعليق البرنامج عند العمل ميدو الفنان 6 160 11-09-20, 09:00 PM
آخر رد: T 1
Exclamation مشكلة في تثبيت Visual Studio 2013 YousefOkasha 9 2,596 11-09-20, 08:48 PM
آخر رد: حريف برمجة
  التعديل على الكود للتخلص من مشكلة البطىء حيث عدد السجلات كبير momani33 0 80 09-09-20, 01:33 PM
آخر رد: momani33
  مشكلة عند حفظ البيانات في قاعدة بيانات SQL Server momani33 4 167 08-09-20, 03:44 PM
آخر رد: Hasaneen
  [سؤال] مشكلة عرض بيانات الاكسيل في الكريستال الريبورت i1982 3 146 07-09-20, 12:24 PM
آخر رد: Hasaneen
  مشكلة فى اضافة البيانات ممكن المساعدة talatm 7 299 04-09-20, 04:10 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [VB.NET] مشكلة في عدم تثبيت crystal reprot 27 msi 32 bit rochdi191 3 148 31-08-20, 12:26 AM
آخر رد: Emam emam
  مشكلة في عمل ابديت لجدول بسبب التاريخ ارجو المساعدة stiger 2 182 24-08-20, 04:40 PM
آخر رد: stiger

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم