تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] مشكلة عرض بيانات الاكسيل في الكريستال الريبورت
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
الاخوة الاعزاء قمت بعمل برنامج بالفيجوال 2013 مع كريستال ريبورت قمت بربط الكريستال ريبورت بملف اكسيل من نوع xls تم الربط بنجاح وعند عرض التقرير كاملا اي دون استعلام يتم عرض البيانات بنجاح اما عتد  الاستعلام عن بيانات معينة لا تنجح العملية ويظهر الكريستال ريبورت رسالة خطأ مثل هذه الصورة 



استخدم هذا الكود للاستعلام وعرض التقرير

كود :
Dim Da As New OleDbDataAdapter
       DT.Clear()
       Da = New OleDbDataAdapter("Select * from [attend$] where dayy  like '" & TextBox2.Text & "' And sesion like '" & TextBox3.Text & "' And  address like '" & ComboBox2.Text & "'", conn1)
       Da.Fill(DT)
       DGV.DataSource = DT


       'خاص بعرض التقرير
       Dim rep As New Attend
       rep.SetDataSource(DT)
       My_report.CrystalReportViewer1.ReportSource = rep
       My_report.CrystalReportViewer1.Refresh()
       My_report.Show()

نفس الكود استخدمة مع الاكسيس ويعمل دون مشاكل السؤال اين الخطأ في الكود؟
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , حريف برمجة
#2
عملت مشروع وجربت الكود بتاعك وبيعمل تمام

كيف عملت لتدرج الحقول في التقرير؟
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , WaeLx
#3
(07-09-20, 12:15 AM)Hasaneen كتب : عملت مشروع وجربت الكود بتاعك وبيعمل تمام

كيف عملت لتدرج الحقول في التقرير؟

شاهد هذا الفيديو


الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , WaeLx
#4
(07-09-20, 11:39 AM)i1982 كتب :
(07-09-20, 12:15 AM)Hasaneen كتب : عملت مشروع وجربت الكود بتاعك وبيعمل تمام

كيف عملت لتدرج الحقول في التقرير؟

شاهد هذا الفيديو



الفيديو بيتكلم عن استخدام برنامج Crystal Reports نفسو وليس Visual Studio

اول شي تاكد من انك اضفت التقرير للمشروع بطريقه صحيحه

بعدها
اضف داتاست للمشروع واعمل فيها داتاتيبل وسميها attend
واضف في هذا الداتابيل الحقول الثلاثه يللي اسماءهم بالاكسيل
dayy
sesion
address


افتح التقرير من داخل الفيجوال ستوديو
وكليك يمين علىDatabase Fields وكليك على Database Expert

لمن بتظهرلك نافذه Database Expert اعمل كليك على My Connections
وبتلاقي داخلها على المشروع مع اسم الداتاست اعمل عليها كليك
وبتظهر الداتاتيبل attend اللي انت عملتها اعمل عليها دبل كليك او
حدد الداتاتيبل attend وكليك على زر < منشان ينقلها لليمين
وفي النهايه كليك OK

هيك بتكون عملت ربط للتقرير بهذا الداتاسيت

والباقي انت بتعرفه من سحب الحقول ووضعها على التقرير

وبعدها جرب نفس الكود


هاذ يللي انا عملتو وظهر التقرير بالبيانات
الرد
تم الشكر بواسطة: حريف برمجة , WaeLx , WaeLx


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Video مشكلة في برنامج للاتصال بقواعد بيانات السيرفر المحلي نيمو 0 14 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: نيمو
  [سؤال] حل مشكلة تشغيل برنامج يعمل ب net framework 4.5 عبدالكريم برشدان 3 119 24-10-21, 03:22 PM
آخر رد: Jounior_P
  [VB.NET] مشكلة اللغة في شاشات الفيجوال بيسك um_noor20 3 62 24-10-21, 02:03 PM
آخر رد: ابو انس
  تصدير بيانات من الداتاقريدفيو إلى ملف اكسل جيولوجي مبتدئ 1 85 22-10-21, 09:36 PM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] حل مشكلة فتح مشروع قديم ibrahimhuseen828 2 280 21-10-21, 03:43 AM
آخر رد: ibrahimhuseen828
  [سؤال] لدي مشكلة في عمل لوحة دخول مرتبطة في قاعدة بيانات اكسس مجـ متعلم ـرد 2 135 20-10-21, 08:48 PM
آخر رد: مجـ متعلم ـرد
  مشكلة في توليد arabic qr code osmana2005 6 4,454 10-10-21, 04:49 PM
آخر رد: mahtawfik
  مشكلة عند تحويل البيانات من الداتاقريدفيو الى الإكسل جيولوجي مبتدئ 3 227 09-10-21, 06:55 PM
آخر رد: ahmed4
  [VB.NET] حل مشكلة (لم يتم اغلاق الاتصال . حالة الاتصال الحالية هي مفتوح) saramustafa182 1 201 07-10-21, 11:32 AM
آخر رد: asemshahen5
  [سؤال] كيف افتح قاعة بيانات اكسس نسيت كلمة المرور بسام محمدغانم 4 250 07-10-21, 10:16 AM
آخر رد: بسام محمدغانم

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم