تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حاجة غريبة بتحصل فى قاعدة البيانات
#1
السلام عليكم اخوانى الكرام لدى برنامج فيجوال بيسك مع قاعدة بيانات اكسيس 
وهو انى اضفت بعض البيانات وقمت بفتح قاعدة البيانات وعملت delete للى انا ضفتو ولكن عندما اعمل run للبرنامج من الفيجوال ستديو تظهر البيانات اللى انا قمت بحذفها نهائياً من قاعدة البيانات وعند فتح الداتا بيز بلاقى بالفعل البيانات اللى انا كنت مسحتها بترجع تانى !! وذلك بمجرد انى بضغط على run للبرنامج 

ما هو الحل او اية هى المشكلة دى وجزاكم الله خيراً
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(14-09-20, 12:18 AM)mostafa nada كتب :
السلام عليكم اخوانى الكرام لدى برنامج فيجوال بيسك مع قاعدة بيانات اكسيس 
وهو انى اضفت بعض البيانات وقمت بفتح قاعدة البيانات وعملت delete للى انا ضفتو ولكن عندما اعمل run للبرنامج من الفيجوال ستديو تظهر البيانات اللى انا قمت بحذفها نهائياً من قاعدة البيانات وعند فتح الداتا بيز بلاقى بالفعل البيانات اللى انا كنت مسحتها بترجع تانى !! وذلك بمجرد انى بضغط على run للبرنامج 

ما هو الحل او اية هى المشكلة دى وجزاكم الله خيراً

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ،،

يحصل هذا لأنك اضفت قاعدة البيانات من الفيجوال بيسك لذلك يعمل نسخة عند كل تشغيل للبرنامج .

اتبع الصورة :

   

لأن التعديل والإضافة والحذف يتم على قاعدة البيانات الموجوده في مجلد bin\Debug

الموجود داخل مجلد البرنامج ولا تتم على قاعدة البيانات الموجوده في الصورة .

وعند تشغيل البرنامج من الفيجوال بيسك مره أخرى يتم نسخ قاعدة البيانات الموجوده في الصورة إلى مجلد bin\Debug

لذلك لن تجد قاعدة البيانات كما كانت قبل التشغيل .

للمعلومية هذا فقط يحصل عندما تشغل البرنامج من الفيجوال بيسك بمعنى بعد عمل ملف Setup لن يحصل هذا الموضوع .
يا رحمن الدنيا والآخرة ورحيمهما
الرد
#3
(14-09-20, 12:47 AM)حريف برمجة كتب :
(14-09-20, 12:18 AM)mostafa nada كتب :
السلام عليكم اخوانى الكرام لدى برنامج فيجوال بيسك مع قاعدة بيانات اكسيس 
وهو انى اضفت بعض البيانات وقمت بفتح قاعدة البيانات وعملت delete للى انا ضفتو ولكن عندما اعمل run للبرنامج من الفيجوال ستديو تظهر البيانات اللى انا قمت بحذفها نهائياً من قاعدة البيانات وعند فتح الداتا بيز بلاقى بالفعل البيانات اللى انا كنت مسحتها بترجع تانى !! وذلك بمجرد انى بضغط على run للبرنامج 

ما هو الحل او اية هى المشكلة دى وجزاكم الله خيراً

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ،،

يحصل هذا لأنك اضفت قاعدة البيانات من الفيجوال بيسك لذلك يعمل نسخة عند كل تشغيل للبرنامج .

اتبع الصورة :

يا اخى والله مش عارف اقول لك اية غير بارك الله فيك وجزاك الله خيراً بالفعل تم حل المشكلة دى واللى كانت قربت اتجنن بسببها وهو الحقيقة مشكلة اول مرة امر بيها 
تسلم يا اخى 
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , baha , baha , WaeLx , WaeLx
#4
الشكر لله سبحانه وتعالى ،،

ولك بالمثل وأكثر حتى ترضى ،،
يا رحمن الدنيا والآخرة ورحيمهما
الرد
تم الشكر بواسطة: mostafa nada , ابراهيم ايبو , mmali127 , sendbad100 , baha , baha , WaeLx
#5
الله يعطيك العافيه ماقصرت فعلا كانت بالاكسس هذي المشكله لما نعمل داتاست من الفيجوال بيسك والمشكلة
في شرح (لحسونة اكاديمي) رغم حصول هذه المشكله مانوه عن الحل ولا علق كمل بدون تعليق استمر في عمل البرنامج دون توضيح
فألف شكر لك حريف برمجة وضحت شي مهم جداً
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , sendbad100 , WaeLx , WaeLx


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] اضافة كومبوبكس داخل داتاقريد فيو معبئ من قاعدة البيانات KIKO1992 2 53 , 11:50 AM
آخر رد: KIKO1992
  [VB.NET] كيفية ادخال البيانات عن طريق الdatagridviwe ليتم حفظها في sql fadi78 0 44 01-12-20, 02:00 PM
آخر رد: fadi78
  [سؤال] فلتره البيانات في الداتا بيز حسن الجلب 4 100 29-11-20, 12:47 AM
آخر رد: Anas Mahmoud
  دمج حقلين فى قاعدة بيانات يظهر فى TextBox فى الفيجوال بسك sherf 2 90 28-11-20, 02:06 PM
آخر رد: Anas Mahmoud
  نسخ قاعدة بيانات sql بشكل آلي باستخدام تايمر كريم عبودي 2 77 27-11-20, 05:46 PM
آخر رد: كريم عبودي
  بناء قاعدة Access بالأوامر ؟ ZaerAllail 1 103 25-11-20, 12:35 AM
آخر رد: Jounior_P
  [VB.NET] اضافة ازرار حسب عدد متغير في قاعدة البيانات Ad Heart 5 737 16-11-20, 12:10 AM
آخر رد: sherf
Question [VB.NET] كيف يتم تحديث البيانات في DataGridView بعد حفظ السجل الحالي ؟؟ Microformt 6 210 09-11-20, 07:54 PM
آخر رد: moahmed.abdelmohsen
  كود تعديل البيانات فيجوال بيسك وقاعدة بيانات sql server برحوت 0 164 08-11-20, 12:17 AM
آخر رد: برحوت
  مشكلة حفظ البيانات الموجودة في اداة listview في قاعدة بيانات SQL shado1796 7 2,120 07-11-20, 02:47 PM
آخر رد: sherf

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم