تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] سؤال بخصوص الداتا جريد فيو
#1
السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(11-12-20, 11:30 PM)اليوم السابع كتب : السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس

جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الرد
#3
(12-12-20, 12:02 AM)muharam كتب :
(11-12-20, 11:30 PM)اليوم السابع كتب : السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس

جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(12-12-20, 12:06 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:02 AM)muharam كتب :
(11-12-20, 11:30 PM)اليوم السابع كتب : السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس

جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس

لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟
الرد
تم الشكر بواسطة: اليوم السابع
#5
(12-12-20, 12:13 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:06 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:02 AM)muharam كتب :
(11-12-20, 11:30 PM)اليوم السابع كتب : السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس

جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس

لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟

لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(12-12-20, 12:15 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:13 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:06 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:02 AM)muharam كتب :
(11-12-20, 11:30 PM)اليوم السابع كتب : السلام عليكم ورحمه الله 

انا لسه داخل جديد في عالم الديف اكسبريس
وكنت عايز اعرف لو عايز اضيف اعمده من خلال الكود كيف 
انا كنت بضيف اعمده في الداتا جريد فيو عن طريق هذا الكود
كود :
DataGridView1.ColumnCount = 19
       DataGridView1.Columns(0).Name = "ID"
       DataGridView1.Columns(1).Name = "Name"
       DataGridView1.Columns(2).Name = "Gender"
طيب كيف اضيف اعمده في GridControl في الديف اكسبريس

جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس

لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟

لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api

برضو اضف تلك البيانات الى الداتاتابل وتظهر لك في الجريدفيو
لا توجد مشكلة
الرد
تم الشكر بواسطة: اليوم السابع
#7
(12-12-20, 12:17 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:15 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:13 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:06 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:02 AM)muharam كتب : جرب هذا
كود :
If GridControl1.DataSource Is Nothing Then GridControl1.DataSource = New DataTable
Dim clm = New DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn()
clm.UnboundType = DevExpress.Data.UnboundColumnType.String
clm.Caption = "عمود جديد"
clm.Visible = True
GridView1.Columns.Add(clm)
الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس

لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟

لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api

برضو اضف تلك البيانات الى الداتاتابل وتظهر لك في الجريدفيو
لا توجد مشكلة
كيف
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
(12-12-20, 12:42 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:17 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:15 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:13 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:06 AM)اليوم السابع كتب : الله ينور تمام و الكود ده كمان شغال بشكل كويس 

كود :
Dim fieldNames As String() = New String() {"ProductID", "ProductName", "QuantityPerUnit", "UnitPrice"}
       Dim column As DevExpress.XtraGrid.Columns.GridColumn
       GridView1.Columns.Clear()
       For i As Integer = 0 To fieldNames.Length - 1
           column = GridView1.Columns.AddField(fieldNames(i))
           column.VisibleIndex = i
       Next

سؤال بقي انا هنا ضفت اربع اعمده و عندي اربع تيكست بوكس كل تيكست بيه جمله اريد الكود اللي بيضيف الصفوف بالكلمات اللي في التكست بوكس

لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟

لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api

برضو اضف تلك البيانات الى الداتاتابل وتظهر لك في الجريدفيو
لا توجد مشكلة
كيف

جرب هذا
كود :
Public Class Form1

    Dim dt As New DataTable

    Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
        GridView1.Columns.Clear()
        dt.Columns.Add("ID")
        dt.Columns.Add("Name")
        dt.Columns.Add("Gender")
        GridControl1.DataSource = dt
        GridView1.Columns("ID").Caption = "الرقم"
        GridView1.Columns("Name").Caption = "الاسم"
        GridView1.Columns("Gender").Caption = "النوع"
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        dt.Rows.Add(TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text)

    End Sub

End Class
الرد
#9
(12-12-20, 12:56 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:42 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:17 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:15 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:13 AM)muharam كتب : لم اتعامل معها
فالافضل وضع مشروع بسيط
لنجرب يمكن تضبط

لماذا لا تربطها بالداتاسورس وتضيف البيانات بسهوله؟

لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api

برضو اضف تلك البيانات الى الداتاتابل وتظهر لك في الجريدفيو
لا توجد مشكلة
كيف

جرب هذا
كود :
Public Class Form1

   Dim dt As New DataTable

   Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
       GridView1.Columns.Clear()
       dt.Columns.Add("ID")
       dt.Columns.Add("Name")
       dt.Columns.Add("Gender")
       GridControl1.DataSource = dt
       GridView1.Columns("ID").Caption = "الرقم"
       GridView1.Columns("Name").Caption = "الاسم"
       GridView1.Columns("Gender").Caption = "النوع"
   End Sub

   Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       dt.Rows.Add(TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text)

   End Sub

End Class

الله يبارك في عمرك ويشرفني صداقتك و هينور اكيد زاي ما قولتلك والله
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
(12-12-20, 01:00 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:56 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:42 AM)اليوم السابع كتب :
(12-12-20, 12:17 AM)muharam كتب :
(12-12-20, 12:15 AM)اليوم السابع كتب : لاني اجلب البيانات من النت من خلال facebook api

برضو اضف تلك البيانات الى الداتاتابل وتظهر لك في الجريدفيو
لا توجد مشكلة
كيف

جرب هذا
كود :
Public Class Form1

   Dim dt As New DataTable

   Private Sub Form1_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
       GridView1.Columns.Clear()
       dt.Columns.Add("ID")
       dt.Columns.Add("Name")
       dt.Columns.Add("Gender")
       GridControl1.DataSource = dt
       GridView1.Columns("ID").Caption = "الرقم"
       GridView1.Columns("Name").Caption = "الاسم"
       GridView1.Columns("Gender").Caption = "النوع"
   End Sub

   Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
       dt.Rows.Add(TextBox1.Text, TextBox2.Text, TextBox3.Text)

   End Sub

End Class

الله يبارك في عمرك ويشرفني صداقتك و هينور اكيد زاي ما قولتلك والله

الله يبارك فيك اخي
الرد
تم الشكر بواسطة:



التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم