تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مشكلة عند عرض البيانات من الداتاجريد فيو ارهقتني
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة 

 قمت بانشاء مثال سريعا للمشكلة مكون من واجهات بسيطة للشرح ومعرفة الخطاء .
كل ما اقوم بية هو تشغيل الواجهة الرئيسية وفتح واجهة الداتاجريد فيو .
اقوم بعرض البيانات بالداتاجريد فيو ولا مشكلة نهائي.
اعرض البيانات واضيف 2 عمود بوتن داخل الداتاجريد فيو كل شيء يظهر ولا مشكلة ولكن عند اختيار اي صف لمتابعة العمليات بالخلايا يظهر اول مرة افتح الفورم الخلايا المحددة للصف صحيحة بعد كدة اقفل الفورم وارجع افتحة تاني يظهر اسماء الخلايا خطاء واحيانا ترحل الاعمدة وتحدث المشكلة عند فتح الواجهة التي بها الداتاجريد فيو وغلقها ولم اجد حل للمشكلة ؟؟؟
وضعت بوتن لعرض خلايا الصف المحدد يسمي بوتن 2 وعند الضغط علية يكون الكود بهذا الشكل 

كود :
 Dim indx = DataGridView1.SelectedRows(0).Index
       MsgBox(DataGridView1(1, indx).Value.ToString())

نقصد هنا عرض القيمة للخلية بالرقم 1 وكل مرة اغلق وافتح الواجهة يظهر القيمة مختلفة اريد التعديل علي المثال لحد يكون واجهتة المشكلة من قبل.؟؟ 

المثال بالمرفقات اكسيس 2019 - فيجول ستوديو 2019


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApp3.rar (الحجم : 896.43 ك ب / التحميلات : 13)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
Dim DataAdapter As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM EMPLOYEE_TB", con)
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#3
(06-01-21, 10:24 PM)gggggggggg كتب : Dim DataAdapter As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM EMPLOYEE_TB", con)

يا استاذي راجع الكود والمطلوب  وقم بالتجربة قبل وضع حل ليس لة علاقة بالمشكلة نهائي .؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(06-01-21, 10:35 PM)محمد اسماعيل كتب :
(06-01-21, 10:24 PM)gggggggggg كتب : Dim DataAdapter As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM EMPLOYEE_TB", con)

يا استاذي راجع الكود والمطلوب  وقم بالتجربة قبل وضع حل ليس لة علاقة بالمشكلة نهائي .؟؟

هذا السطر في UPDATEMPLOYEE


واسف على الازعاج
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#5
الموضوع مفيش فية مشكلة وكلنا بالموقع اخوة الي بيقدر يساعد مش بيتاخر ؟؟
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#6
وعليكم السلام...
ممكن توضيح للمطلوب أكثر!!, لكي يتم الإفادة.
المبرمج لا يفكر في المشكلة بل في الحل!!
الرد
#7
أخي محمد ..

أساس المشكلة لم تقم بتوضيحه ..

الضغط على زر المتابعة لعرض البيانات .. أين سيتم عرض البيانات ؟
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو , محمد اسماعيل
#8
(07-01-21, 02:52 AM)عبد العزيز البسكري كتب :
أخي محمد ..

أساس المشكلة لم تقم بتوضيحه ..

الضغط على زر المتابعة لعرض البيانات .. أين سيتم عرض البيانات ؟

انا محتاج اعرض قيمة معينة من الصف عندما اختار الصف اعرض خلية واحددة مثلا الخلية 2 .
فقمت بالتجربة وعرضها بمسج بالكود التالي ؟السبب اني هرجع اعمل استعادة لكامل الصف اما بالعرض من الداتاجريد فيو عند اختيار صف محدد ومنة يتم تحديد خلية معينة او من خلال وضع شرط علي اساس قيمة من خلية معينة بداخل الاستعلام ؟؟ استخدمت الطريقة التالية واول مرة عند فتح الواجهة تعرض بطريقة صحيحة القيم 
عند غلق الواجهة الخاصة بالداتاجريد فيو واعادة عرض القيم تظهر قيمة الخلية خطا ؟؟

كود :
Dim indx = DataGridView1.SelectedRows(0).Index
      MsgBox(DataGridView1(1, indx).Value.ToString())

(07-01-21, 01:36 AM)اسامه الهرماوي كتب : وعليكم السلام...
ممكن توضيح للمطلوب أكثر!!, لكي يتم الإفادة.

انا محتاج اعرض قيمة معينة من الصف عندما اختارالصف اعرض خلية واحدة مثلا الخلية 2 .
فقمت بالتجربة وعرضها بمسج بالكود التالي ؟السبب اني هرجع اعمل استعادة لكامل الصف اما بالعرض من الداتاجريد فيو عند اختيار صف محدد ومنة يتم تحديد خلية معينة او من خلال وضع شرط علي اساس قيمة من خلية معينة بداخل الاستعلام ؟؟

كود :
Dim indx = DataGridView1.SelectedRows(0).Index
      MsgBox(DataGridView1(1, indx).Value.ToString())
الرد
تم الشكر بواسطة: عبد العزيز البسكري
#9
فديو للمشكلة بوضوح ؟؟

اولا انا عايز اية ؟؟ انا عايز الداتاجريد فيو يظهر فيها عمودين بوتن واحد اول عمود والاخر اخر عمود ؟؟
ببساطة كدة انا عايز لما اقف علي الصف واحددة اعرض القيم الموجودة بداخلة من خلال البوتن بالصف او بوتن 2  خارجي للتوضيح فقط ؟؟
لما اقف علي الصف وادخل الفورم اول مرة البرنامج بيبقي شغال تمام ويعرص قيمة الخلية الموجودة بالصف صح .
المشكلة عند غلق الفورم واعادة تشغيل مرة اخري والوقف  عند الصف وتحديد القيمة وعرضها برسالةعند الضغط علي بوتن 2 بيظهر قيمة الخلية الموجودة باخر صف وهيا العمليات وليس القيمة الموجودة بالقاعدة لرقم الخلية المحددة ؟؟ المشكلة فين بالضبط اتمني يكون الشرح واضح جدا ؟؟

وضعت ملف فديو بالمرفقات لزيادة الايضاح ؟؟


الملفات المرفقة
.rar   Untitled.rar (الحجم : 788.81 ك ب / التحميلات : 6)
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
وعليكم السلام

لحل المشكله

ضع DataGridView1.AutoGenerateColumns = False في نهاية كود تسمية الاعمده في حدث تحميل الفورم
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تصدير البيانات من نوع جديد اليوم السابع 2 96 18-01-21, 09:43 PM
آخر رد: اليوم السابع
  تعبئه الداتا قريد باكثر من مليون سجل من قاعده البيانات Owz 3 84 18-01-21, 12:16 PM
آخر رد: Owz
  كود تصدير البيانات من الداتاجريدفيو الى اكسل سلام و محبه 13 438 17-01-21, 11:45 PM
آخر رد: سلام و محبه
  قمت بعمل مثال لإستخراج النصوص من الصورة واجهتني مشكلة اللغة العربية ماهو الحل mohamedgadain61 1 74 17-01-21, 07:54 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  مشكلة تغير لون صف في داتاجريدفيو ahmed.fms 2 127 13-01-21, 02:31 PM
آخر رد: ahmed.fms
Wink [VB.NET] إدخال درجات الطلاب إلى قاعدة البيانات صابر89 2 110 11-01-21, 12:10 AM
آخر رد: سعود
  تعبئة الداتاجريد بتفاصيل الفاتورة العيدروس 3 177 04-01-21, 07:56 PM
آخر رد: سعود
  لدي مشكلة في كود تحديد مسار البرنامج أبو عبدالله الحلواني 4 285 01-01-21, 09:28 PM
آخر رد: سعود
  مشكلة استعلام textbox1 عن رقم مثل 10/20/1000/0 moodyfy 1 169 31-12-20, 09:37 PM
آخر رد: أبو عبدالله الحلواني
  مشكلة معرفة الخلية الفارغة في DataGridView mustafa mohamed 3 137 31-12-20, 04:23 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم