تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] مشكلة عند عرض البيانات من الداتاجريد فيو ارهقتني
#11
(07-01-21, 11:07 PM)Ashref كتب : وعليكم السلام

لحل المشكله

ضع DataGridView1.AutoGenerateColumns = False في نهاية كود تسمية الاعمده في حدث تحميل الفورم

حقيقي بشكرك الكود ضبط معايا فعلا بس المشكلة بالاساس من اية مش فاهم ؟؟؟

انا حاولت احذف الاعمدة ومحلتش المشكلة . حاولت اعمل ريسيت للداتاتاب ومحلتش المشكلة اغير اي شيء مفيش حل ؟؟

(06-01-21, 10:24 PM)gggggggggg كتب : Dim DataAdapter As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM EMPLOYEE_TB", con)

الرسائل الخاصة عندي بيحصل خطاء عند الارسال 

عموما الحل بالكود دة ارسلة احد الاخوة 

  DataGridView1.AutoGenerateColumns = False
الرد
تم الشكر بواسطة:
#12
عندما عرضت الفورم اول مره
كان الداتاجريد فاضي بدون اعمده خالص
لكن الاستعلام جاب معاه اعمدته وعند ربط الداتاجريد بالداتتيبل انشئ اعمده تلقائيه من الداتاتيبل
رحت حضرتك اضفت عمودين من عندك وحددت اماكنهم (التفاصيل: Index=0) و (عمليات: Index=5)

وعندما جت تعرض الفورم مره اخرى كان العمودين موجودين
لكن لما وصل لامر ربط الداتاجريد مره تانيه
الداتاجريد سحب اعمده الداتاتيبل فقط وبقي العمودين لكن  اصبحو (التفاصيل: Index=0) و (عمليات: Index=1 وليس Index=5)
ولما قام الداتاجريد بينشئ اعمدة الداتاتيبل من جديد صار مكنهم بعد العمودين الموجودين وللي متحذفوش
لهذا عندما قرات العمود (Index=1) طلعلك (عمليات) اللي اصبح Index=1

عارف حتسال بتقول طيب انا شايف الاعمده مترتبه مثل اول مره فتحت فيه الفورم
بقولك كل اعمده الداتاجريد لها خاصيه اسمها DisplayIndex يعني مكان العمود في العرض فقط
والعمودين اصلا متحذفوش وكانوا موجودين بعد اول مره اتفتح فيها الفورم واصبحوا (التفاصيل: DisplayIndex=0) و (عمليات: DisplayIndex=5)
لكن ال Index اترتب بناء على سحب الاعمده واعادتها مره تانيه
عشان كدا الخاصيه دي خدعتك بالشكل ده

تعقيب

عندما اشرت لك بوضع DataGridView1.AutoGenerateColumns = False بعد تسميه الاعمده

هذا الكود امر الداتاجريد على عدم اعادة انشاء الاعمده مره اخرى
فاحتفظ الداتاجريد بالاعمده اللي انشئها اول مره اتفتح فيها الفورم
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل
#13
(08-01-21, 12:02 AM)Ashref كتب : عندما عرضت الفورم اول مره
كان الداتاجريد فاضي بدون اعمده خالص
لكن الاستعلام جاب معاه اعمدته وعند ربط الداتاجريد بالداتتيبل انشئ اعمده تلقائيه من الداتاتيبل
رحت حضرتك اضفت عمودين من عندك وحددت اماكنهم (التفاصيل: Index=0) و (عمليات: Index=5)

وعندما جت تعرض الفورم مره اخرى كان العمودين موجودين
لكن لما وصل لامر ربط الداتاجريد مره تانيه
الداتاجريد سحب اعمده الداتاتيبل فقط وبقي العمودين لكن  اصبحو (التفاصيل: Index=0) و (عمليات: Index=1 وليس Index=5)
ولما قام الداتاجريد بينشئ اعمدة الداتاتيبل من جديد صار مكنهم بعد العمودين الموجودين وللي متحذفوش
لهذا عندما قرات العمود (Index=1) طلعلك (عمليات) اللي اصبح Index=1

عارف حتسال بتقول طيب انا شايف الاعمده مترتبه مثل اول مره فتحت فيه الفورم
بقولك كل اعمده الداتاجريد لها خاصيه اسمها DisplayIndex يعني مكان العمود في العرض فقط
والعمودين اصلا متحذفوش وكانوا موجودين بعد اول مره اتفتح فيها الفورم واصبحوا (التفاصيل: DisplayIndex=0) و (عمليات: DisplayIndex=5)
لكن ال Index اترتب بناء على سحب الاعمده واعادتها مره تانيه
عشان كدا الخاصيه دي خدعتك بالشكل ده

تعقيب

عندما اشرت لك بوضع DataGridView1.AutoGenerateColumns = False بعد تسميه الاعمده

هذا الكود امر الداتاجريد على عدم اعادة انشاء الاعمده مره اخرى
فاحتفظ الداتاجريد بالاعمده اللي انشئها اول مره اتفتح فيها الفورم
انا بشكرك علي الايضاح والتفصيل ..
الرد
تم الشكر بواسطة: Ashref


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  تفريغ الكومبو بوكس من البيانات aftfm 1 105 27-02-21, 11:16 AM
آخر رد: معاند الحظ
  [VB.NET] مشكلة في سحب s_token من الكوكيز trakktour 1 859 23-02-21, 05:50 AM
آخر رد: عادل526
  [سؤال] مشكلة netsh advfirewall Vimtos 1 102 20-02-21, 10:56 PM
آخر رد: Vimtos
  كيف يمكن تحديد ادخال البيانات داخل مربع النص بحروف فقط أبو عبدالله الحلواني 7 342 20-02-21, 04:40 PM
آخر رد: أبو عبدالله الحلواني
  مشكلة عند تصدير الداتا قريد إلى الاكسل يظهر الوقت مع التاريخ ؟ أبووسم 3 211 19-02-21, 08:53 PM
آخر رد: أبووسم
  سؤال عن عمل نسخة احتياطية لجزء من قاعدة البيانات ابو انس 1 158 17-02-21, 11:51 PM
آخر رد: ابو انس
  عندي مشكله في قواعد البيانات اليوم السابع 1 134 13-02-21, 01:40 AM
آخر رد: Jounior_P
Information [VB.NET] [مساعدة] ... شباب كيف اربط المشروع ب ملف Excel لتصدير البيانات فيه..؟ Mahmoud41 1 211 11-02-21, 10:04 PM
آخر رد: abojudey
Exclamation [VB.NET] مشكله حذف البيانات من تلقى نفسها ali bajmmal 0 206 03-02-21, 06:20 PM
آخر رد: ali bajmmal
Heart [Acces2007] مشكلة في قاعدة البيانات ali bajmmal 3 281 02-02-21, 01:14 PM
آخر رد: ali bajmmal

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم