تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[C#.NET] طريقة عمل عداد لمستخدمين البرنامج
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة 

كما فى العنوان 
عاوز طريقة عمل عداد مستخدمي البرنامج الان 

عملت بحث فى الموقع بس الطريقة الى موجوده منفعتش 

انا قدرت اعمل فكرة بس محتاجه شوية تعديلات 

عملت قاعدة بيانات فيها
MyID
MyUSERS
G-DATE
 
الـ MyUSERS باخد رقم الهارد ويستجل فى القاعدة 
وفى الاخر عامل  Label يعرض عدد  الاجهزه الى فى القاعدة  
المشكلة بقي دلوقتي 

انا فى الفورم لود عامل التالي 
كود :
foreach (string cpu in GetComponents("Win32_DiskDrive", "SerialNumber"))
               {
                   TextBox1.AppendText(cpu);
               }
         
عشان يجيب البيانات داخل ال TextBox1
وبعدين 

بيتم تسجيل بيانات الجهاز الجديد فى القاعدة 
بالشكل التالي 

كود :
 if (TextBox1.Text==TextBox1.Text)
           {
               connection.Open();
               string query = "INSERT INTO `VUsers` (`MyUSERS`, `G-DATE`) VALUES ('" + TextBox1.Text + "','" + GetDateAndTime() + "' )";
               MySqlCommand cmd = new MySqlCommand(query, connection);
               cmd.ExecuteNonQuery();
               connection.Close();

           }
وبعدين يتم عرض البيانات الى فى القاعدة فى lLabel1
بالشكل التالي 

كود :
 var mySqlCommand = new MySqlCommand("SELECT * FROM `keys` WHERE `key`", connection);

                   var mySqlDataAdapter = new MySqlDataAdapter(mySqlCommand);
                   var dataTable = new DataTable();
                   mySqlDataAdapter.Fill(dataTable);
                   var dateAndTime = GetDateAndTime();
                   bool flag2 = dataTable.Rows.Count == 0;
                   if (flag2)
                   {

                       var mySqlCommand2 = new MySqlCommand("SELECT * FROM `VUsers` ORDER BY `VUsers`.`MyID` DESC", connection);

                       var mySqlDataAdapter2 = new MySqlDataAdapter(mySqlCommand2);
                       var dataTable2 = new DataTable();
                       mySqlDataAdapter2.Fill(dataTable2);
                       txtMac.DataBindings.Clear();
                       txtMac.DataBindings.Add("Text", dataTable2, "MyUSERS");
                       txtType.DataBindings.Clear();
                       txtType.DataBindings.Add("Text", dataTable2, "MyID");
                       bool flag3 = dataTable2.Rows.Count == 0;



                   }
دلوقتي انا ناقص لي حجتين 
اولا يتم تحديث البيانات فى lLabel1 الى هيعرض عدد الاشخاص الى فتحين اونلاين
ثانيا لما حد يقفل البرنامج يتمسح البيانات بتاعت الشخص ده ويتحدث lLabel1 

انا الى قدرت اعمل 
كود :
 connection.Open();
               string query1 = "DELETE FROM `VUsers` WHERE `VUsers`.`MyID` =  '" + txtType.Text + "'";
               MySqlCommand cmd1 = new MySqlCommand(query1, connection);
               cmd1.ExecuteNonQuery();
               connection.Close();
بس المشكلة 
اولا بيتم عرض عدد الاجهزه الى اضيفت فى القاعدة حتي لو تم مسح البيانات بيفضل يعرض اخر رقم اضافة يعني لو ضفنا 5 اجهزه وبعدين مسحناهم وضفنا جهاز جديد ال ـ lLabel1 بيعرض 6 مش 1 يعني من الاخر ال lLabel1  مش بيتحدث باخر بيانات موجوده

اتمنا تكون الفكرة واضحه 
وانا كتبت الكود عشان لو حد عاوز يستفيد من الكود
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(25-01-21, 03:08 PM)faresvip كتب :
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة 

كما فى العنوان 
عاوز طريقة عمل عداد مستخدمي البرنامج الان 

عملت بحث فى الموقع بس الطريقة الى موجوده منفعتش 

انا قدرت اعمل فكرة بس محتاجه شوية تعديلات 

عملت قاعدة بيانات فيها
MyID
MyUSERS
G-DATE
 
الـ MyUSERS باخد رقم الهارد ويستجل فى القاعدة 
وفى الاخر عامل  Label يعرض عدد  الاجهزه الى فى القاعدة  
المشكلة بقي دلوقتي 

انا فى الفورم لود عامل التالي 
كود :
foreach (string cpu in GetComponents("Win32_DiskDrive", "SerialNumber"))
               {
                   TextBox1.AppendText(cpu);
               }
         
عشان يجيب البيانات داخل ال TextBox1
وبعدين 

بيتم تسجيل بيانات الجهاز الجديد فى القاعدة 
بالشكل التالي 

كود :
 if (TextBox1.Text==TextBox1.Text)
           {
               connection.Open();
               string query = "INSERT INTO `VUsers` (`MyUSERS`, `G-DATE`) VALUES ('" + TextBox1.Text + "','" + GetDateAndTime() + "' )";
               MySqlCommand cmd = new MySqlCommand(query, connection);
               cmd.ExecuteNonQuery();
               connection.Close();

           }
وبعدين يتم عرض البيانات الى فى القاعدة فى lLabel1
بالشكل التالي 

كود :
 var mySqlCommand = new MySqlCommand("SELECT * FROM `keys` WHERE `key`", connection);

                   var mySqlDataAdapter = new MySqlDataAdapter(mySqlCommand);
                   var dataTable = new DataTable();
                   mySqlDataAdapter.Fill(dataTable);
                   var dateAndTime = GetDateAndTime();
                   bool flag2 = dataTable.Rows.Count == 0;
                   if (flag2)
                   {

                       var mySqlCommand2 = new MySqlCommand("SELECT * FROM `VUsers` ORDER BY `VUsers`.`MyID` DESC", connection);

                       var mySqlDataAdapter2 = new MySqlDataAdapter(mySqlCommand2);
                       var dataTable2 = new DataTable();
                       mySqlDataAdapter2.Fill(dataTable2);
                       txtMac.DataBindings.Clear();
                       txtMac.DataBindings.Add("Text", dataTable2, "MyUSERS");
                       txtType.DataBindings.Clear();
                       txtType.DataBindings.Add("Text", dataTable2, "MyID");
                       bool flag3 = dataTable2.Rows.Count == 0;



                   }
دلوقتي انا ناقص لي حجتين 
اولا يتم تحديث البيانات فى lLabel1 الى هيعرض عدد الاشخاص الى فتحين اونلاين
ثانيا لما حد يقفل البرنامج يتمسح البيانات بتاعت الشخص ده ويتحدث lLabel1 

انا الى قدرت اعمل 
كود :
 connection.Open();
               string query1 = "DELETE FROM `VUsers` WHERE `VUsers`.`MyID` =  '" + txtType.Text + "'";
               MySqlCommand cmd1 = new MySqlCommand(query1, connection);
               cmd1.ExecuteNonQuery();
               connection.Close();
بس المشكلة 
اولا بيتم عرض عدد الاجهزه الى اضيفت فى القاعدة حتي لو تم مسح البيانات بيفضل يعرض اخر رقم اضافة يعني لو ضفنا 5 اجهزه وبعدين مسحناهم وضفنا جهاز جديد ال ـ lLabel1 بيعرض 6 مش 1 يعني من الاخر ال lLabel1  مش بيتحدث باخر بيانات موجوده

اتمنا تكون الفكرة واضحه 
وانا كتبت الكود عشان لو حد عاوز يستفيد من الكود

ينقص MyID في بيانات التسجيل INSERT

كود :
string query = "INSERT INTO `VUsers` (`MyID`, `MyUSERS`, `G-DATE`) VALUES ('" + txtType.Text + "','" + TextBox1.Text + "','" + GetDateAndTime() + "' )";
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
(25-01-21, 03:39 PM)fghj2 كتب : ينقص MyID في بيانات التسجيل INSERT

كود :
string query = "INSERT INTO `VUsers` (`MyID`, `MyUSERS`, `G-DATE`) VALUES ('" + txtType.Text + "','" + TextBox1.Text + "','" + GetDateAndTime() + "' )";


بيظهر الخطاء التالي MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: 'Incorrect integer value: 'visualLabel1' for column 'MyID' at row 1'

بس فى حاجه انا اصلا عامل جدول MyID  مفتاح رئيسي وبيتم الترقيم تلقائي مع كل اضافه جديده
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
(25-01-21, 07:45 PM)faresvip كتب : بيظهر الخطاء التالي MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: 'Incorrect integer value: 'visualLabel1' for column 'MyID' at row 1'

بس فى حاجه انا اصلا عامل جدول MyID  مفتاح رئيسي وبيتم الترقيم تلقائي مع كل اضافه جديده

لماذا تعمل DELETE بالعمود MyID
المفروض تحذف بعمود رقم الهارد
كود :
string query1 = "DELETE FROM `VUsers` WHERE `MyUSERS` =  '" + TextBox1.Text + "'";
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
(25-01-21, 08:04 PM)fghj2 كتب :
(25-01-21, 07:45 PM)faresvip كتب : بيظهر الخطاء التالي MySql.Data.MySqlClient.MySqlException: 'Incorrect integer value: 'visualLabel1' for column 'MyID' at row 1'

بس فى حاجه انا اصلا عامل جدول MyID  مفتاح رئيسي وبيتم الترقيم تلقائي مع كل اضافه جديده

لماذا تعمل DELETE بالعمود MyID
المفروض تحذف بعمود رقم الهارد
كود :
string query1 = "DELETE FROM `VUsers` WHERE `MyUSERS` =  '" + TextBox1.Text + "'";

اشكرك اخي فعلا لما خلتها رقم الهارد اصبح افضل 
وبخصوص تحديث البيانات خليت عرض البيانات داخل تيمر و يعرض جميع الصفوف داخل الجدول بدل اخر رقم

المشكلة دلوقتي ان التايمر بيعمل للاج شوية فى البرنامج هل فى طريقه الاستغناء عن التايمر بشئ تانى
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  طريقة تحجيم الصورة قبل حفظها في قاعدة البيانات jalalaldeen 1 114 05-02-21, 10:01 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
Smile [C#.NET] تفعيل البرنامج عن طريق الفلاش ميمورى Abou Eman 13 3,338 07-11-20, 02:57 PM
آخر رد: maxruined
  [سؤال] طريقة طباعة مجموعة من. الفواتير في صفحة واحدة m4n2net2000 1 291 14-10-20, 02:27 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  سؤال لكبار المبرمجين مشكله فى تهنيج البرنامج issamsaidd 5 783 27-08-20, 07:56 AM
آخر رد: issamsaidd
  هل من طريقة لتحويل بين رقم ونص مع شرط issamsaidd 8 831 27-08-20, 07:52 AM
آخر رد: issamsaidd
Sad [سؤال] طريقة البحث عن كلمات معينة داخل موقع ويب malek369 4 824 29-07-20, 11:18 PM
آخر رد: malek369
Sad [سؤال] طريقة استخدام ( or ) في سي شارب داخل ( if ) واحدة malek369 2 508 27-07-20, 09:26 AM
آخر رد: malek369
  مساعده فى تشغيل البرنامج من ملف text مرفوع على استضافه maxruined 5 792 23-05-20, 11:30 PM
آخر رد: maxruined
  حمايه البرنامج ممن الكراك remonmary 2 551 06-05-20, 01:56 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [سؤال] طريقة برمجة زرار اخذ نسخة احتياطية من قاعدة بيانات sql بلغة فيجول ahmeddor 3 715 28-03-20, 05:16 PM
آخر رد: asemshahen5

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم