تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفسار عن تطوير تطبيق مخازن لدعم الفوترة الالكترونية
#1
السلام عليكم
قريبا سوف يصبح الزامي ان يكون برامج محاسبة ومخازن تدعم اصدار الفوترة الالكترونية ,
انا برنامجي حاليا يستخدم vb.net و winforms وقاعدة بيانات SQL واريد تطويره باضافة نظمة الوتفرة الالكترونية
ماهو التطوير اللازم هنا لأني محتار جدا
يعني هل يحتاج اني اطور التطبيق من .net frmework الى .net core ?
هل يحتاج اني اطوره من winforms الى WPF?
طبعا هناك كثير من النقاط الخاصة بالفوترة الالكترونية مثل الربط مع API هيئة الضريبة واعدادت التشفير وخلاف ذلك
ياريت اللي يقدر ينور لي الطريق اكثر في هذا الموضوع اكون شاكرا جدا
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
(23-04-21, 06:41 AM)fahedksa كتب : السلام عليكم
قريبا سوف يصبح الزامي ان يكون برامج محاسبة ومخازن تدعم اصدار الفوترة الالكترونية ,
انا برنامجي حاليا يستخدم vb.net و winforms وقاعدة بيانات SQL واريد تطويره باضافة نظمة الوتفرة الالكترونية
ماهو التطوير اللازم هنا لأني محتار جدا
يعني هل يحتاج اني اطور التطبيق من .net frmework الى .net core ?
هل يحتاج اني اطوره من winforms الى WPF?
طبعا هناك كثير من النقاط الخاصة بالفوترة الالكترونية مثل الربط مع API هيئة الضريبة واعدادت التشفير وخلاف ذلك
ياريت اللي يقدر ينور لي الطريق اكثر في هذا الموضوع اكون شاكرا جدا


يعني هل يحتاج اني اطور التطبيق من .net frmework الى .net core ?  الفرق ان النت كور اسرع بالعمل علي الاجهزة ويعمل مع لغة السي شارب بشكل افضل 

هل يحتاج اني اطوره من winforms الى WPF?  الفرق هنا برسم الادوات واللواجهة وليس فرق برمجي 

ربما تقصد التعامل مع المواقع الحكومية عندها ربما تحتاج التعامل مع API   وتحتاج التقارير  كريستال ريبورت
الرد
تم الشكر بواسطة: fahedksa
#3
(26-04-21, 06:23 AM)محمد اسماعيل كتب :
(23-04-21, 06:41 AM)fahedksa كتب : السلام عليكم
قريبا سوف يصبح الزامي ان يكون برامج محاسبة ومخازن تدعم اصدار الفوترة الالكترونية ,
انا برنامجي حاليا يستخدم vb.net و winforms وقاعدة بيانات SQL واريد تطويره باضافة نظمة الوتفرة الالكترونية
ماهو التطوير اللازم هنا لأني محتار جدا
يعني هل يحتاج اني اطور التطبيق من .net frmework الى .net core ?
هل يحتاج اني اطوره من winforms الى WPF?
طبعا هناك كثير من النقاط الخاصة بالفوترة الالكترونية مثل الربط مع API هيئة الضريبة واعدادت التشفير وخلاف ذلك
ياريت اللي يقدر ينور لي الطريق اكثر في هذا الموضوع اكون شاكرا جدا


يعني هل يحتاج اني اطور التطبيق من .net frmework الى .net core ?  الفرق ان النت كور اسرع بالعمل علي الاجهزة ويعمل مع لغة السي شارب بشكل افضل 

هل يحتاج اني اطوره من winforms الى WPF?  الفرق هنا برسم الادوات واللواجهة وليس فرق برمجي 

ربما تقصد التعامل مع المواقع الحكومية عندها ربما تحتاج التعامل مع API   وتحتاج التقارير  كريستال ريبورت

الله يعطيك العافية
يعني حسب توضيحك الكريم انا ممكن استمر باستخدام نفس طريقتي البرمدية الحالية والتي يمكن تطويرها للربط مع هيئة الضريبة باستخدام API
كل الشكر والتقدير
الرد
تم الشكر بواسطة: محمد اسماعيل
#4
مستعدون للتعاون فيما يخص الفاتورة الالكترونيه ورفعها إلى مصلحه الضرائب
0201225177627
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
الفكرة ان اى شركه عندها برنامج خاص بيها  ERP البرنامج ده يقوم بعمل فواتير العملاء بتاعها الشركه
 - مصلحه الضرائب المصريه عاوزة محتويات معينه في الفاتورة المرسله اليها
- كمان محتاجه الفاتورة تتوقع من فلاشه اسمها Token علشان تتأكد من صاحب الفاتورة المرسله
 - محتاجه الفاتورة بمجرد ما تطلع تتبعت نسخه الالكترونيه للموقع بتاعها من خلال مجموعه من الإجراءات باستخدام API
 - وفي الحاله دي الفاتورة اما تتقبل من الموقع أو تترفض
 لو اتقبلت Accepted الموقع بيدي الفاتورة حاله من اثنين
٠ اما مقبوله صحيحه valid
٠ وأما مقبوله وبها أخطاء invalid
 ولو اترفضتت يبقي لازم بتعرف سبب الرفض ايه ويتم تعديله وإرسالها مرة اخرى
 ولو استقبلت وبها أخطاء لازم تتصلح الأخطاء دى وتتبعت مره اخرى
المهام السابقه دى بيعملها برنامج وسيط ما بين ال ERP  وال API بتاعه موقع المصلحه اسمه Middleware

امام بخصوص موضوع الفاتورة الاليكترونية والتعامل مع API  الخاصة بها فالموضوع يحتاج الى التالى :-
1- استخدام لغة برمجة قوية ويفضل C# .NET Core

2 - معرفة بمبادئ التعامل مع ال API
3 - بيانات فعلية لشركة لها السماحية للوصول لموقع الهيئة 
4 - عملية توقيع الفواتير تحتاج الى Token  وهو عبارة عن USB Device مخزن عليها بيانات الشركة 
5 - معرفة ايضا بعمليا الارسال POST  والاستقبال GET
6- معرفة تفاصيل الفاتورة المطلوبة من الهيئة لأنة يتم إضافة بنود جديدة بخلاف الفاتورة العادية
الحمد لله لدى الخبرة فى ذلك وقمت بربط العديد من الشركات بمصلحة الضرائب المصرية ... وهي مشابهة للسعودية ان شاء الله
فى حالة االرغبة فى الاستفسار انا موجود


الملفات المرفقة صورة/صور
   
moh_prof@live.com
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] السلام عليكم عندي استفسار بخصوص الكلاسات AhmedRamadan 3 222 18-09-21, 08:02 PM
آخر رد: العطر الرايق
  استفسار بخصوص فيجوال ستوديو 2013 AhmedRamadan 3 149 17-09-21, 09:02 PM
آخر رد: العطر الرايق
  [VB.NET] استفسار بخصوص التقارير في .net Core 5 mrfenix93 1 102 17-09-21, 08:17 PM
آخر رد: asemshahen5
  طريقة تطبيق هذا الكود عل الدتا قريد ahmedbezia 2 147 17-09-21, 01:52 PM
آخر رد: ahmedbezia
  استفسار بخصوص اختصار اسم الصنف في شاشة المبيعات ahmedbezia 4 157 17-09-21, 02:53 AM
آخر رد: ahmedbezia
Exclamation استفسار بخصوص مشروع عمل ختمة قرآنية بتوزيع الصفحات (لأصحاب الصدقات الجارية) elsayedhasan 10 585 11-09-21, 07:01 PM
آخر رد: dalas
  استفسار بخصوص اخذ نسخه احتياطيه(تم الحل)مشكور اخوانى (waw والاخ asemshahen5) خالد كامل1 18 701 07-09-21, 09:45 PM
آخر رد: waw
  [VB.NET] استفسار Nani 4 405 23-08-21, 06:40 PM
آخر رد: Nani
  [VB.NET] استفسار محمد صالح احمد 1 214 16-08-21, 09:07 PM
آخر رد: asemshahen5
  [VB.NET] استفسار تعبئة اثنين DataGridView في فورم واحد من جداول مختلفة bilgacim 3 313 08-08-21, 11:16 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم