تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ممكن طريقة نقل الاسماء من datagridview الى textbox
#1
السلام عليكم اخواني الاعزاء 

ممكن طريقة نقل اسماء من datagridview الى 18 textbox بالترتيب 
بحيث يتم التحديد على الاسم المراد نقله مع الاسماء التى بعده مباشرة بالترتيب 

الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام...
تفضل:

كود :
'عدد الحقول بدأ من صفر
   'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
   'اسنخدمته مع 4 حقول من الداتا جريد
   Dim counter As Integer = 3

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

       'هنا عملت لوب على الأدوات
       'أي تيكست بوكس باسمه الافتراضي هيتم التعامل معاه في اللوب واحد ورا التاني
       'يعني TextBox1و TextBox2و TextBox3 فقط
       For Each a As Control In Me.Controls

           'بتأكد من نوع الأداة داخل اللوب
           If TypeOf a Is TextBox Then
               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بشوف رقم المتغير لو أكبر من  3 هيوقف البرنامج
               If counter > 3 Then

                   'نهاية اللوب بحيث يوقف
                   Exit For
               End If


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'طباعة ناتج الداتا جريد بناءً على رقم المتغير
               a.Text = DataGridView1.Rows(counter).Cells(0).Value


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بينقص كل مرة واحد عشان يجبهم بالترتيب
               counter -= 1

           End If
       Next

       'عدد الحقول بدأ من صفر
       'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
       'عشان لو دخلت بيانات تانية يشتغل معاك من أول الرقم
       counter = 3
   End Sub
End Class
وأسف لو أخطأت في حاجة, دمتم بخير.
المبرمج لا يفكر في المشكلة بل في الحل!!
الرد
تم الشكر بواسطة: ابراهيم ايبو
#3
(29-07-21, 04:09 AM)اسامه الهرماوي كتب : وعليكم السلام...
تفضل:

كود :
'عدد الحقول بدأ من صفر
   'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
   'اسنخدمته مع 4 حقول من الداتا جريد
   Dim counter As Integer = 3

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

       'هنا عملت لوب على الأدوات
       'أي تيكست بوكس باسمه الافتراضي هيتم التعامل معاه في اللوب واحد ورا التاني
       'يعني TextBox1و TextBox2و TextBox3 فقط
       For Each a As Control In Me.Controls

           'بتأكد من نوع الأداة داخل اللوب
           If TypeOf a Is TextBox Then
               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بشوف رقم المتغير لو أكبر من  3 هيوقف البرنامج
               If counter > 3 Then

                   'نهاية اللوب بحيث يوقف
                   Exit For
               End If


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'طباعة ناتج الداتا جريد بناءً على رقم المتغير
               a.Text = DataGridView1.Rows(counter).Cells(0).Value


               ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
               'بينقص كل مرة واحد عشان يجبهم بالترتيب
               counter -= 1

           End If
       Next

       'عدد الحقول بدأ من صفر
       'يعني لو 5 نقص منهم -1 هتكتب هنا 4
       'عشان لو دخلت بيانات تانية يشتغل معاك من أول الرقم
       counter = 3
   End Sub
End Class
وأسف لو أخطأت في حاجة, دمتم بخير.
مشكووور اخوي ماقصرت نجحت التجربة 50 % بس يوجد بعض الملاحظات اريد تعديلها لم تأخدها بالأعتبار 


انا اريد نقل الاسم من التحديد مثل اريد ان احدد في الداتا من الرقم مثلاً 6 بهدا يكون اول اسم في التكست بوكس رقم 6 والاسماء اللي تليه  7- 8- 9 ..الخ 
النفطة الثانية مثلاً عند التحديد من الارقام الاخير مثلاً 45 يتم اكمال الاسماء المتبقيه لنهاية الداتا ويرجع للأسماء من البدايه لأكمال التكست بوكس المتبقي .
ارجو ان تكون تم ايضاح الصوره ..ولك مني جزيل الشكر والعرفان لما تقدمه .
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  طريقة تطبيق هذا الكود عل الدتا قريد ahmedbezia 2 82 , 01:52 PM
آخر رد: ahmedbezia
  مساعدة في تحكم في Textbox cordava 2 155 10-09-21, 11:19 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [VB.NET] ممكن مساعدة في جدول Category وعرضه في Data grid love_hell 0 100 10-09-21, 12:15 AM
آخر رد: love_hell
  طريقة لفتح نوافذ مبيعات مختلفة في نفس الوقت وكل فاتورة لها رقم تلقائي tfarejdz 9 1,287 08-09-21, 07:25 PM
آخر رد: tfarejdz
  ممكن توضيح بسيط فى الداتا جريد فيو خالد كامل1 1 290 04-09-21, 07:14 PM
آخر رد: ابو انس
  طريقة استعمال الهاتف كقارئ باركود وربطه بالكمبيوتر ahmedbezia 3 190 30-08-21, 09:25 PM
آخر رد: asemshahen5
Thumbs Up ممكن الاجابه عن الاسئله باسرع وقت ممكن روان سعد 3 261 18-08-21, 06:37 PM
آخر رد: ابو انس
Heart [سؤال] المطلوب كود فيجوال VB لجعل TEXTBOX تساوي datagridview عند الضغط bilgacim 5 269 15-08-21, 12:15 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  طلب كود تعبئة اعمدة محددة لجدولين مختلفين الى DataGridView bilgacim 5 222 11-08-21, 07:59 PM
آخر رد: ابو انس
  [VB.NET] استفسار تعبئة اثنين DataGridView في فورم واحد من جداول مختلفة bilgacim 3 292 08-08-21, 11:16 PM
آخر رد: ابراهيم ايبو

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم