تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كود البحث
#1
Heart 
السلام عليكم 


كتبت كود بحث بهذه الطريقة

PHP كود :
  Dim ds As New DataSet

        Dim da 
As New OleDbDataAdapter("Select  * from tabel1  where emp_nom= " TextBox1.Text ""cn)
        ds = New DataSet
        da
.Fill(ds)

        For 0 To ds.Tables(0).Rows.Count 1
            TextBox1
.Text ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_nom")
            TextBox2.Text ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_name")
            DateTimePicker1.Value ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_date")
        Next 
والكود اشتغل وعرض البيانات داخل الادوات
ولكن لو تكرم احد الاعظاء واكمل الكود بحيث لو تم ادخال رقم غير موجود بقاعدة البيانات يقوم باظهار مسج
هذا الرقم غير موجود
ولكم جزيل الشكر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

قبل جملة For تضع الشرط التالي:

PHP كود :
If ds.Tables(0).Rows.Count 0 Then
Msgbox
("هذا الرقم غير موجود")
Exit 
Sub
End 
If 
(وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا)

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: صالح الشنطى
#3

.rar   SearchNo.rar (الحجم : 74.83 ك ب / التحميلات : 51) السلام عليكم
شكرا اخى على الاهتمام
ولكن للاسف وضعت الكود ولم تظهر النتجية المطلوبه
احاول ان ارفق مثال
لاننى فى المرة الاولة ارفقت مثال ولم يظهر
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
طيب .. ماشي
هو أساسا أنت لما تبحث بقيمة محددة .. أمامك خياران لا تالت لهما :
أما موجود :
النتيجة تكون سجل واحد ,, ومش لازم حلقة For ,,, خد الروووو 0

أو مش موجود ... طبعا مفيش نتائج .
بس خلاص
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
  Facebook   Youtube    Twitter   
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: صالح الشنطى
#5
السلام عليكم
انا متاسف جدا  اخى الكود اشتغل 
كانت هناك مشكلة
فى عمل Build
اكرر اعتذارى
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
(30-09-14, 10:02 PM)Abu Ehab كتب : طيب .. ماشي
هو أساسا أنت لما تبحث بقيمة محددة .. أمامك خياران لا تالت لهما :
أما موجود :
النتيجة  تكون سجل واحد  ,, ومش لازم حلقة For   ,,, خد    الروووو  0

أو مش موجود ... طبعا مفيش نتائج .
بس خلاص


فعلا مش لازم حلقة For للبحث بقيمة محدده ولكن الكود السابق تم اختصاره من كود يقوم بعمليات اخرى داخل حلقة For
وتم تعديل الكود ليصبح بهذا الشكل

PHP كود :
 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.ObjectByVal e As System.EventArgsHandles Button1.Click

        
If TextBox1.Text "" Then
            MsgBox
("          يجب ادخال الرقم "MsgBoxStyle.DefaultButton1"بحث")
            Exit Sub
        End 
If
        Dim ds As New DataSet
        Dim da 
As New OleDbDataAdapter("Select  * from tabel1  where emp_nom= " TextBox1.Text ""cn)
        ds = New DataSet
        da
.Fill(ds)

        If ds.Tables(0).Rows.Count 0 Then
            MsgBox
("هذا الرقم غير موجود")
            Exit Sub
        End 
If

        TextBox1.Text ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_nom")
        TextBox2.Text ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_name")
        DateTimePicker1.Value ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_date")
    End Sub 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  مشكلة في البحث بالتاريخ ____وايضا ____ بين تاريخين khaled12345 7 123 24-05-17, 03:55 PM
آخر رد: khaled12345
  البحث باستخدام Rich Box khaled12345 9 127 22-05-17, 02:34 PM
آخر رد: khaled12345
  البحث في قاعدة بيانات اكسس hatem555 6 135 22-05-17, 02:53 AM
آخر رد: hatem555
  البحث او الفلتر باكثر من اسم من داخل عمود Name khaled12345 2 67 21-05-17, 08:18 AM
آخر رد: khaled12345
  عملية البحث بين تاريخين khaled12345 8 114 19-05-17, 11:28 PM
آخر رد: khaled12345
  مشكلة في كود البحث فرجاء المساعدة khaled12345 5 94 19-05-17, 03:50 PM
آخر رد: khaled12345
  كيف بهذا البحث rabeh.ram 2 86 16-05-17, 01:25 AM
آخر رد: alma2
  مساعدة في البحث في الداتا جريد فيو khaled12345 2 98 10-05-17, 11:17 AM
آخر رد: khaled12345
  كود البحث khalid475 14 279 09-05-17, 05:20 PM
آخر رد: khalid475
  البحث المتقدم في الدتا جرد فيوا جهاد الرمش 1 84 06-05-17, 02:16 AM
آخر رد: silverlight

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم