تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كود البحث
#1
Heart 
السلام عليكم 


كتبت كود بحث بهذه الطريقة

PHP كود :
  Dim ds As New DataSet

        Dim da 
As New OleDbDataAdapter("Select  * from tabel1  where emp_nom= " TextBox1.Text ""cn)
        ds = New DataSet
        da
.Fill(ds)

        For 0 To ds.Tables(0).Rows.Count 1
            TextBox1
.Text ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_nom")
            TextBox2.Text ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_name")
            DateTimePicker1.Value ds.Tables(0).Rows(i).Item("emp_date")
        Next 
والكود اشتغل وعرض البيانات داخل الادوات
ولكن لو تكرم احد الاعظاء واكمل الكود بحيث لو تم ادخال رقم غير موجود بقاعدة البيانات يقوم باظهار مسج
هذا الرقم غير موجود
ولكم جزيل الشكر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

قبل جملة For تضع الشرط التالي:

PHP كود :
If ds.Tables(0).Rows.Count 0 Then
Msgbox
("هذا الرقم غير موجود")
Exit 
Sub
End 
If 
(وَقُل رَّبِّ زِدْنِي عِلْمًا)

الرد
تم الشكر بواسطة: صالح الشنطى
#3

.rar   SearchNo.rar (الحجم : 74.83 ك ب / التحميلات : 65) السلام عليكم
شكرا اخى على الاهتمام
ولكن للاسف وضعت الكود ولم تظهر النتجية المطلوبه
احاول ان ارفق مثال
لاننى فى المرة الاولة ارفقت مثال ولم يظهر
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
طيب .. ماشي
هو أساسا أنت لما تبحث بقيمة محددة .. أمامك خياران لا تالت لهما :
أما موجود :
النتيجة تكون سجل واحد ,, ومش لازم حلقة For ,,, خد الروووو 0

أو مش موجود ... طبعا مفيش نتائج .
بس خلاص
Abu Ehab : Microsoft Partner  & Systems Developer
 Youtube   Facebook    Twitter   
الرد
تم الشكر بواسطة: صالح الشنطى
#5
السلام عليكم
انا متاسف جدا  اخى الكود اشتغل 
كانت هناك مشكلة
فى عمل Build
اكرر اعتذارى
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
(30-09-14, 10:02 PM)Abu Ehab كتب : طيب .. ماشي
هو أساسا أنت لما تبحث بقيمة محددة .. أمامك خياران لا تالت لهما :
أما موجود :
النتيجة  تكون سجل واحد  ,, ومش لازم حلقة For   ,,, خد    الروووو  0

أو مش موجود ... طبعا مفيش نتائج .
بس خلاص


فعلا مش لازم حلقة For للبحث بقيمة محدده ولكن الكود السابق تم اختصاره من كود يقوم بعمليات اخرى داخل حلقة For
وتم تعديل الكود ليصبح بهذا الشكل

PHP كود :
 Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.ObjectByVal e As System.EventArgsHandles Button1.Click

        
If TextBox1.Text "" Then
            MsgBox
("          يجب ادخال الرقم "MsgBoxStyle.DefaultButton1"بحث")
            Exit Sub
        End 
If
        Dim ds As New DataSet
        Dim da 
As New OleDbDataAdapter("Select  * from tabel1  where emp_nom= " TextBox1.Text ""cn)
        ds = New DataSet
        da
.Fill(ds)

        If ds.Tables(0).Rows.Count 0 Then
            MsgBox
("هذا الرقم غير موجود")
            Exit Sub
        End 
If

        TextBox1.Text ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_nom")
        TextBox2.Text ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_name")
        DateTimePicker1.Value ds.Tables(0).Rows(0).Item("emp_date")
    End Sub 
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] كيف يمكن قراءة التاريخ المدخل بواسطة datetimepiker في كود البحث ؟ zainab m 1 51 أمس, 10:16 PM
آخر رد: mawadaalmogrbi
  البحث عن نص داخل RichTextBox ابو روضة 2 109 30-03-18, 07:19 AM
آخر رد: ابو روضة
  [VB.NET] سؤال عن تنبيه بصوت عند البحث في Datagridview lord52436 3 108 29-03-18, 01:10 AM
آخر رد: محمود صالح
  كيف يمكنني البحث في الجدول كامل DOX.1 0 84 11-03-18, 01:50 AM
آخر رد: DOX.1
  [VB.NET] البحث بالتاريخ بقاعدة البيانات محمد اسماعيل 10 94 24-02-18, 02:45 AM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [VB.NET] البحث قبل الاضافة محمد اسماعيل 0 39 22-02-18, 06:14 AM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [VB.NET] مشكلة عند البحث بالداتا جريد فيو محمد اسماعيل 4 51 20-02-18, 03:42 AM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [ تمّ الحل ] : البحث بتاريخ بواسطة التاكست بوكس عبد العزيز البسكري 7 63 12-02-18, 01:41 PM
آخر رد: عبد العزيز البسكري
  [VB.NET] طريقة تلون نتائج البحث محمد بوقزاحة 2 56 11-02-18, 12:29 PM
آخر رد: محمد بوقزاحة
  عندي مشكلة في البحث بالتاريخ فيجوال بيسك 2008 وقاعدة بيانات اكسس Nedaa 4 31 10-02-18, 08:21 PM
آخر رد: Nedaa

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم