تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيف يمكنك فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي
#1
[COLOR="#FF0000"]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخوانى ممكن المساعده فى طريقه كيف فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي ثابت
[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

لم افهمك جيدا ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
[COLOR="#FF0000"]بمعنى فورم اساسي ومن خلاله توجد ازرار مرتبطه بفورم وعند الضغط على الزرار يقوم بفتح فورم داخل الفورم الاساسي
وشكرا لردك اخى ميدو[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لا شكر على واجب انا تحت امرك

الى فهمته إنك عايز تدوس على على Button1 يقوم بإظهار الفورم رقم 2 مثلاً ؟

لو ده الى تقصده يبقى تعمل حدث البوتون 1 ده

form2.show()

يارب اكون فهمتك صح
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
[COLOR="#FF0000"]انا عارف الكود ده ولكن ده هيفتح الفورم فى نافذه جديده
انا عايز يفتحه فى نفس الفورم بنفس المقاس اللي انا احدده واسف لتعبك معايا
[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
بصراحة انا مش فاهمك اوي معلش اعزرني ,, ان شاء الله احد الاخوه يفيدك اكتر مني

بس ممكن تخفي الفورم الحالي و تظهر الجديد بالمقاسات الى انتا عايزها

و اسف على اني ماقدرتش اساعدك بس انا مبتدئ Smile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
اخي انا فاهم ماذ تريد
لاكن اظهار فورم داخل فورم لا اعرفها

اللي اعرفه اظهار UserControl1.vb داخل الفورم

UserControl1.vb >>>> شبيه بالفورم

========
الطريقه اذا حاب تعرفها
انشأ 1- Form1.vb
2- UserControl1.vb
3- UserControl2.vb
بعدها نذهب للفورم Form1 الرئيسي .. ونضيف أداة Panel1
ونضيف بجانبها Button1 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC1 As New UserControl1
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC1

كذلك نضييف Button2 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC2 As New UserControl2
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC2
نضييف Button3 للتفريغ وندرج الكود
PHP كود :
Me.Panel1.Controls.Clear() 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
تفضل المثال
[h=1]مثال بسيط لاستخدام mdiparent بمثال ربط بقاعدة بيانات[/h]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
الطريقة بسيطة جدا و هي
الفرم الرئيسي لن يكون فورم عادي ولاكن عند الاضافة بدلا من اختيار windows form سوف تختار MDI Parent Form
و الفورم الفرعي سوف يكون windows form عادي جدا
و في زرار فتح الفورم الصغير من mdi form


كود :
Protected Sub MDIChildNew_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MenuItem2.Click
   Dim NewMDIChild As New Form1()
   'Set the Parent Form of the Child window.
   NewMDIChild.MdiParent = Me
   'Display the new form.
   NewMDIChild.Show()
End Sub

لا تنسوني من صالح دعائكم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
اخى الكريم هذا مثال عملى لمشرع عملته قبل فترة ارجو تستفيد منه ان شاء الله :

Public Class Form1

Private Sub ToolStripButton1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton1.Click

Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()



End Sub

Private Sub داخستنToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles داخستنToolStripMenuItem.Click
End
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub ToolStripButton2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton2.Click
Dim windows As New Stock
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton3.Click
Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton4.Click
Dim windows As New setting
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton5.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton6.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton7.Click
Dim windows As New report
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton8.Click
Dim windows As New User_Account
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub
End Class

ادعوا لى من ضهر الغيب
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
[ATTACH=CONFIG]3538[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]3539[/ATTACH]


الملفات المرفقة صورة/صور
       
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] اريد اضافة امر الغاء الامر او العملية اي عملية داخل الفروم بشكل كامل Ahmed TEAM YEMEN 6 134 منذ 3 ساعة مضت
آخر رد: Ahmed TEAM YEMEN
  استشارة في عمل فورم خاص و مميز Yassin246 4 125 16-05-20, 01:31 AM
آخر رد: Yassin246
  [VB.NET] QR CODE داخل ريبورت فيوير khairallah 0 50 13-05-20, 11:45 PM
آخر رد: khairallah
  تنسيق المبالغ داخل textbox paveldida 2 89 06-05-20, 08:00 AM
آخر رد: paveldida
  [VB.NET] كيف يتم ربط بيانات جدول في 2 فورم rochdi191 10 245 06-05-20, 01:39 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  ايهما افضل انشاء قاعدة بيانات من داخل الفيجوال ام من خارجة talatm 1 92 04-05-20, 03:43 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
Wink [سؤال] عايز كود اضافة داخل الداتا جريد فيو عاصم النجار 12 318 27-04-20, 05:46 PM
آخر رد: Codack
  [سؤال] تغيير لون خلفية textbox عند انتقال المؤشر داخل الاداة سمير1404 5 195 26-04-20, 11:25 PM
آخر رد: سامي محمد
  [سؤال] طريقة توسيط النص داخل اداة comboBox سمير1404 3 96 25-04-20, 11:11 PM
آخر رد: aljzazy
  السلام عليكم - اريد كود بحث داخل التكست بوكس وايجاد النتائج من فضلكم ضرورى جدا على زهران 9 303 25-04-20, 05:56 AM
آخر رد: على زهران

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم