تقييم الموضوع :
  • 1 أصوات - بمعدل 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كيف يمكنك فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي
#1
[COLOR="#FF0000"]السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخوانى ممكن المساعده فى طريقه كيف فتح اكثر من فورم داخل فورم الرئيسي ثابت
[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#2
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

لم افهمك جيدا ؟
الرد
تم الشكر بواسطة:
#3
[COLOR="#FF0000"]بمعنى فورم اساسي ومن خلاله توجد ازرار مرتبطه بفورم وعند الضغط على الزرار يقوم بفتح فورم داخل الفورم الاساسي
وشكرا لردك اخى ميدو[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#4
لا شكر على واجب انا تحت امرك

الى فهمته إنك عايز تدوس على على Button1 يقوم بإظهار الفورم رقم 2 مثلاً ؟

لو ده الى تقصده يبقى تعمل حدث البوتون 1 ده

form2.show()

يارب اكون فهمتك صح
الرد
تم الشكر بواسطة:
#5
[COLOR="#FF0000"]انا عارف الكود ده ولكن ده هيفتح الفورم فى نافذه جديده
انا عايز يفتحه فى نفس الفورم بنفس المقاس اللي انا احدده واسف لتعبك معايا
[/COLOR]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#6
بصراحة انا مش فاهمك اوي معلش اعزرني ,, ان شاء الله احد الاخوه يفيدك اكتر مني

بس ممكن تخفي الفورم الحالي و تظهر الجديد بالمقاسات الى انتا عايزها

و اسف على اني ماقدرتش اساعدك بس انا مبتدئ Smile
الرد
تم الشكر بواسطة:
#7
اخي انا فاهم ماذ تريد
لاكن اظهار فورم داخل فورم لا اعرفها

اللي اعرفه اظهار UserControl1.vb داخل الفورم

UserControl1.vb >>>> شبيه بالفورم

========
الطريقه اذا حاب تعرفها
انشأ 1- Form1.vb
2- UserControl1.vb
3- UserControl2.vb
بعدها نذهب للفورم Form1 الرئيسي .. ونضيف أداة Panel1
ونضيف بجانبها Button1 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC1 As New UserControl1
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC1

كذلك نضييف Button2 وندرج الكود
PHP كود :
Dim UC2 As New UserControl2
        Me
.Panel1.Controls.Clear()
        
Me.Panel1.Controls.Add(UC2
نضييف Button3 للتفريغ وندرج الكود
PHP كود :
Me.Panel1.Controls.Clear() 
الرد
تم الشكر بواسطة:
#8
تفضل المثال
[h=1]مثال بسيط لاستخدام mdiparent بمثال ربط بقاعدة بيانات[/h]
[صورة مرفقة: ccc.png]
الرد
تم الشكر بواسطة:
#9
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
الطريقة بسيطة جدا و هي
الفرم الرئيسي لن يكون فورم عادي ولاكن عند الاضافة بدلا من اختيار windows form سوف تختار MDI Parent Form
و الفورم الفرعي سوف يكون windows form عادي جدا
و في زرار فتح الفورم الصغير من mdi form


كود :
Protected Sub MDIChildNew_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MenuItem2.Click
   Dim NewMDIChild As New Form1()
   'Set the Parent Form of the Child window.
   NewMDIChild.MdiParent = Me
   'Display the new form.
   NewMDIChild.Show()
End Sub

لا تنسوني من صالح دعائكم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الرد
تم الشكر بواسطة:
#10
اخى الكريم هذا مثال عملى لمشرع عملته قبل فترة ارجو تستفيد منه ان شاء الله :

Public Class Form1

Private Sub ToolStripButton1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton1.Click

Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()



End Sub

Private Sub داخستنToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles داخستنToolStripMenuItem.Click
End
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

End Sub

Private Sub ToolStripButton2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton2.Click
Dim windows As New Stock
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton3.Click
Dim windows As New frmDisplay
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton4.Click
Dim windows As New setting
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton5.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton6.Click
Dim windows As New balance
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton7.Click
Dim windows As New report
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub

Private Sub ToolStripButton8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ToolStripButton8.Click
Dim windows As New User_Account
windows.MdiParent = Me
windows.Show()
End Sub
End Class

ادعوا لى من ضهر الغيب
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
[ATTACH=CONFIG]3538[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]3539[/ATTACH]


الملفات المرفقة صورة/صور
       
الرد
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] كيف ممكن اضيف اكثر من مكتبه داخل ريسوريس e-coder 0 55 07-07-19, 07:59 PM
آخر رد: e-coder
  استفسار عن برمجة عدة ادوات داخل صندوق GroupBox1 سليم بلقاسم 5 170 07-07-19, 03:15 AM
آخر رد: سليم بلقاسم
  [VB.NET] داتا جريد فيو مرتبطة النموذج الرئيسي khairallah 4 233 07-07-19, 02:33 AM
آخر رد: ابراهيم ايبو
  [سؤال] اخواني اريد عند الضغط علي الزر يظهر هذا ال نص داخل textbox1 XCoder 3 95 05-07-19, 09:26 PM
آخر رد: XCoder
Photo استفسار عن برمجة عدة ادوات داخل صندوق GroupBox1 سليم بلقاسم 1 81 05-07-19, 07:25 PM
آخر رد: elgokr
  كيفية استخراج بيانات من اكثر من جدول وطباعتها المتألق9 4 297 12-06-19, 11:41 AM
آخر رد: new2016
  [ تمّ الحل ] : إختفاء الأدوات داخل الفورم عبد العزيز البسكري 7 248 10-06-19, 02:05 PM
آخر رد: sendbad100
  منع تشغيل البرنامج اكثر من مره مع توجيه امر الى النسخة الشغاله معاذ_ابراهيم 4 243 18-05-19, 11:53 PM
آخر رد: elgokr
  [سؤال] كيف يمكنني الحصول علي رابط داخل كود جافا من خلال الويب براوزر dametucorazon 0 96 11-05-19, 06:10 AM
آخر رد: dametucorazon
Photo مطلوب كود لتقسيم نص لعدة نصوص من داخل ملف نصي Top King 8 318 07-05-19, 06:15 PM
آخر رد: asemshahen5

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم