تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلتين فى قواعد البيانات ( عرض البيانات + اللغه العربيه )
#1
السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اخواني الافاضل انا اعرف اني تعبتكم معي ولكن للاسف لدي مشاكل Sad

اول مشكلة هي انني اريد عرض بيانات من قاعدة البيانات داخل textbox ولكن للاسف لم استطع

انا جربتها فى الـ combobox ونجحت ولكن لم استطع عملها فى الـ textbox

اهذا الكود الى استخدمته فى الكومبو بوكس و شغال تمام
PHP كود :
Dim str As String " Select odo_mot_name From odo_mota "
             
Dim sda As New SqlDataAdapter(strClass1.sqlcon)
        
Dim ds As New DataSet
        sda
.Fill(ds"odo_mota")
        
ComboBox1.DataSource ds.Tables("odo_mota")
        
ComboBox1.DisplayMember "odo_mot_name" 

و هذا الكود الى حاولت اعمله فى التيكست بوكس ولكن لم ينجح
PHP كود :
Dim str As String " Select odo_mot_name,odo_mot_num From odo_mota where odo_mot_num = ('1')"
        
Dim sda As New SqlDataAdapter(strClass1.sqlcon)
        
Dim ds As New DataSet
        sda
.Fill(ds"odo_mota")
        
TextBox1.Text = ?????? 
ياريت لو تساعدوني فى تلك المشكلة Sad

+

هنالك مشكلة اخرى و هي عدم دعم العربيه بمعنى لو اضفت بيانات للقاعده تظهر لي ؟؟؟؟؟ Sad

وجزاكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
طيب اربط مربع النص عن طريق databindings
كود :
textbox1.databindings.add("text",ds,"[color=#DD0000][FONT=monospace]odo_mota.[/FONT][/color][color=#DD0000][FONT=monospace]odo_mot_name[/FONT][/color]")

جرب وشوف لكن اي قاعدة بيانات اكسس او sql server ؟
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
سعود كتب :طيب اربط مربع النص عن طريق databindings
كود :
textbox1.databindings.add("text",ds,"[color=#DD0000][FONT=monospace]odo_mota.[/FONT][/color][color=#DD0000][FONT=monospace]odo_mot_name[/FONT][/color]")

جرب وشوف لكن اي قاعدة بيانات اكسس او sql server ؟

ماشاء الله عليك ,, و الله لا اعرف كيف اشكرك ,, بارك الله فيك تمت التجربة و نجحت الحمد لله

ربنا يجزيك كل خير ياااارب
تسلم إيدك

+ بالنسبه للغه العربيه ,, انا استخدم الـ sql server 2005

جزاك الله خيراً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
العفو اخوي..
هل تقصد ان مشكلة اللغة العربية لا زالت؟ اي موجودة الى الان؟
مانوع العمود odo_mot_name
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
سعود كتب :العفو اخوي..
هل تقصد ان مشكلة اللغة العربية لا زالت؟ اي موجودة الى الان؟
مانوع العمود odo_mot_name


ربنا يبارك فى عمرك يارب

انا عارف إني بتقل عليك معلش Smile

نوع العمود odo_mot_name >> text

انا عادتاً استخدم الـ text لو اريده نصي و nvarcher(50) لو اريده رقمي ؟؟

هل يوجد افضل من هؤلاء ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
طيب اخوي هل اضفت النص بالكود لهذا العمود وظهر الاشكال .. ام اضفته يدويا بنفس SQL Server Management Studio Express
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
سعود كتب :طيب اخوي هل اضفت النص بالكود لهذا العمود وظهر الاشكال .. ام اضفته يدويا بنفس SQL Server Management Studio Express

اضفته بواسطة الكود , لاني احتاج لاضافة البيانات بالعربيه من البرنامج و اضفته بواسطة الـ insert into وظهر الكود هكذا ( ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ )

و عندما جربت اضيفه بواسطه قاعده البيانات من الـ sql mangement ظهر لي ايضاً ( .؟؟؟؟؟؟؟ )
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
ان شالله احد الاخوان يساعدنا ..لكن ممكن تكتب كود الاضافة هنا عشان اجرب؟
كل مااعرفه في البرمجة تجدونه هنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
سعود كتب :ان شالله احد الاخوان يساعدنا ..لكن ممكن تكتب كود الاضافة هنا عشان اجرب؟

جزاك الله خيراً على المساعده ..

تفضل


إقتباس :Try
Dim strs As String = "INSERT INTO odo_mota (odo_mot_name) VALUES ('" & TextBox1.Text & "')"
Dim sdas As New SqlDataAdapter(strs, Class1.sqlcon)
Dim dss As New DataSet
sdas.Fill(dss)
MsgBox("Done")



Catch ex As Exception
MsgBox(ex.Message)
MsgBox("Erorr")
End Try
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
اسمحولي سانشئ موضوع جديد خاص بالمشكلة حتى لا يختلط الامر على الاعضاء فى المشكلتين ,, ياريت لو الاشراف يغلق الموضوع Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] مشكلة الاختلاف بين ترتيب الصفوف في قاعدة البيانات والداتا جريد فيو waelalmsry75 2 104 18-08-17, 05:40 PM
آخر رد: waelalmsry75
  هل يمكن حفظ البيانات من dataGridView مباشرة؟ abozeyd 3 141 15-08-17, 02:11 PM
آخر رد: abozeyd
  طلب كود رسالة تبين أن هذه البيانات موجودة من قبل ولا يسمح بتكررها waelalmsry75 2 142 19-07-17, 03:24 PM
آخر رد: waelalmsry75
Rainbow [VB.NET] كيف يمكنني الإتصال بملف قاعدة البيانات نوع Paradox sniperjawadino 2 153 12-07-17, 01:20 PM
آخر رد: sniperjawadino
  البحث في قاعدة البيانات مع تجاهل التشكيل waelalmsry75 16 661 03-07-17, 05:04 AM
آخر رد: K39
  [سؤال] كيف احفظ صورة الطالب الى قاعدة البيانات عبداللطيف2017 6 311 25-06-17, 01:47 PM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] فك كلمة مرور معقدة على قاعدة البيانات اكسس ahmed saba 7 5,977 28-05-17, 05:30 PM
آخر رد: abiza
  [كود] كنت عايز كود التحديث في قاعدة البيانات لسه مبتدئ 3 223 12-05-17, 01:59 PM
آخر رد: Adrees
  ظهور خطا عند سحب البيانات وعرضها في الداتا كريد باستخدم الـــ Threading HATEM KAREM 0 179 06-05-17, 04:45 PM
آخر رد: HATEM KAREM
  [C#.NET] استيراد البيانات من جهاز البصمة ahmed gabe 2 230 29-04-17, 11:12 PM
آخر رد: ahmed gabe

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم