تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارجو التعديل كود ضغط واصلاح قاعدة اكسيس 2007
#1
انا كنت شغال بكود 2003 وكان شغال معايا بس في 2007 مش شغال كود الضغط واصلاح قاعدة البيانات ارجو التعديل

Dim Engine

Engine = CreateObject("JRO.JetEngine")

Engine.CompactDatabase("provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & Application.StartupPath & "\td.mdb;user id=admin;jet oledb:database password=22403", _
"provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & Application.StartupPath & "\Compact_td.mdb;user id=admin;jet oledb:database password=22403")

علما باني غيرت الامتداد provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data وامتداد الملف td.accdb
والمشكلة قائمة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
استخدم هذا الإجراء في الضغط والإصلاح

PHP كود :
Public Sub CompactAccessDBT(ByVal connectionString As StringByVal mdwfilename As String)

Try
 
Dim Engine CreateObject("JRO.JetEngine")

Engine.CompactDatabase("provider=microsoft.ace.oledb.12.0;" "Data Source=" Application.StartupPath "\td.accdb;" "Jet OLEDB:Database Password=22403;" _
"Jet OLEDB:Engine Type=5;"_
"provider=microsoft.ace.oledb.12.0;" _
"Jet OLEDB:Database Password=22403;" _
"Data Source=" Application.StartupPath "\td.accdb.tmp" ";" _
 
"Jet OLEDB:Engine Type=5;")
 
Dim FullPath As String IO.Path.GetDirectoryName(Application.StartupPath "\td.accdb")
IO.File.Delete(Application.StartupPath "\td.accdb")
Dim filename As String IO.Path.GetFileName(Application.StartupPath "\td.accdb" ".tmp")
Dim GetFileNameWithoutExtension As String IO.Path.GetFileNameWithoutExtension(Application.StartupPath "\td.accdb" ".tmp")
FileSystem.Rename(Application.StartupPath "\td.accdb" ".tmp"FullPath "\" & GetFileNameWithoutExtension) 

Catch ex As Exception

If InStr(ex.Message.ToUpper, "
password".ToUpper) Or InStr(ex.Message.ToUpper, "password".ToUpper) Then
MsgBox("
Password is invalid.", MsgBoxStyle.OkOnly + MsgBoxStyle.Critical, "Password Database")

ElseIf My.Computer.FileSystem.FileExists(Application.StartupPath & "
\td.accdb") = False Then
MsgBox("
Database Not found!", MsgBoxStyle.OkOnly + MsgBoxStyle.Critical, "Erorr")

Else
MsgBox("
Pressure operation failed!, Be sure not to open the database from another source.", MsgBoxStyle.OkOnly + MsgBoxStyle.Critical, "Erorr")

End If
End Try
End Sub 

عدلت لك الإجراء بالمعطيات إللي كتبتها لنا وهي كتالي
اسم قاعدة البيانات td.accdb
كلمة السر 22403

بعد نسخ الإجراء
أكتب كود الأستدعاء ، ضع هذا الكود في زر ( ضغط وإصلاح ) حتى يستعدي الإجراء

PHP كود :
Call CompactAccessDBT(NothingNothing
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
الكود اداني رسالة خطا databases not foud
وغير ذاللك بيمسح القديمة بدون وضع قاعدة بيانات اخري ومرة اخري بيغير الامتداد
ومفيش اي رسالة بتوضح لو تم الضغط اولا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
MAZEN كتب :الكود اداني رسالة خطا databases not foud
وغير ذاللك بيمسح القديمة بدون وضع قاعدة بيانات اخري ومرة اخري بيغير الامتداد
ومفيش اي رسالة بتوضح لو تم الضغط اولا

أنظر لهذا الموضوع
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
مشكور جدا والحمد للة تم الحل بالغاء وانا مشعارف .temp دة بتغير الامتداد اية الاهمية بالكود بتعنا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
.temp عباره عن ملف مؤقت حتى يتعامل مع قاعدة البيانات دون صورتها الحقيقيه
Big Grin
<---------------------------------------------------------------->

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  عمل شريط متحرك من قاعدة البيانات hglogtd 24 283 15-10-17, 11:54 PM
آخر رد: hglogtd
  [VB.NET] قاعدة بيانات اكسس hglogtd 8 123 14-10-17, 03:38 PM
آخر رد: hglogtd
  [VB.NET] مطلوب التعديل علي الكود التالي محمد اسماعيل 2 59 11-10-17, 01:08 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  توقف قاعدة البيانات عن الاستجابة وعدم قبول اي تعديلات nassery99 2 54 09-10-17, 06:34 PM
آخر رد: nassery99
  [VB.NET] التعديل على الكود - رقم التسلسلي dubai.eig 4 131 08-10-17, 11:30 PM
آخر رد: dubai.eig
  [VB.NET] اريد التعديل علي المديول التالي محمد اسماعيل 2 64 08-10-17, 07:37 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [VB.NET] ارجو المساعده اخواني ابوبكر العربي 2 55 07-10-17, 02:01 AM
آخر رد: ابوبكر العربي
  [VB.NET] سؤال :- طريقة جميع الوقت من قاعدة البيانات dubai.eig 4 120 03-10-17, 04:02 PM
آخر رد: dubai.eig
  [سؤال] ارجو مساعدتي في الكريستال ريبورت :( كود برمجي 0 52 03-10-17, 10:45 AM
آخر رد: كود برمجي
  [VB.NET] مشكلة ظهور جدولين من قاعدة بيانات أكسس في أداة DataGridView Waleed Al-Khamesy 7 126 30-09-17, 11:50 PM
آخر رد: Abu Ehab

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم