تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
أريد الفورم لو ضغطت عليه ميحصلش حاجة
#1
انا لو فاتح برنامج الباور بوينت وبكتب فيه مثلا وبعدين فتحت الرنامج بتاعي لو ضغطت على اي حرف مش هيكتب في الباور بوينت لا هيكون الكلام الي بيتكتب في برنامجي انا انا عايز مهما ضغطت على الفورم او الزراير الي فيه او ... اقدر اكتب في الباور بوينت من غير ما اضغط عليه تاني عشان اكتب فيه

ولو عندي زرار وتيكست بوكس وضغطت على التيكست بوكس وكتبت فيه وبعدين ضغطت على الزر وبعدين جيت أكتب مش هيكتب الا لما أضغط على التيكست بوكس تاني انا عايز لو فضلت ضاغط على البوتون لمدة سنة اتحديد ميروحش من أي مكان للكتابة زر التيكست بوكس والوورد والنوت باد .....

أرجوا الرسالة تكون وصلت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up up
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
uuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppppppp
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
ياليت توضح المطلوب لاني مافهمت .. معلش اعذرنيSmile
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
[COLOR="#800000"]اولآ غير الخاصية KeyPreview الى true
ثم ضع الكود
[/COLOR]
كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]Form1_KeyPress([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As Object[/color][color=#000000], [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles Me[/color][COLOR="#000000"].KeyPress
        [/COLOR][color=#0000FF]If Not [/color][color=#000000]TextBox1.Focused [/color][COLOR="#0000FF"]Then
            [/COLOR][COLOR="#000000"]TextBox1.Text &= e.KeyChar.ToString
        [/COLOR][COLOR="#0000FF"]End If
    End S[/COLOR][/align]

[COLOR="#800000"]التركيز اذا كان على أي اداة راح يكتب عادي
مشكلة الكود انك ماتستطيع الرجوع عن حرف كتبته
[/COLOR]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
أخي انا اريد عمل كيبورد يكتب في التيكست بوكس وفي اي برنامج آخر
البرنامج مرفق
انا عامل 6 ازرار كل واحد بيكتب حرف a,b,c,d,e,f بس لما أضغط على التيكست بوكس ويقوم يتحدد التيكست بوكس وبعدين أضغط على الزرار يقوم التحديد يروح من التيكست بوكس
أنا حطيت الاكواد في الحدث Mouse Move وأريد وضعه في حدث الضغط على الزر
لو فتحت برنامج النوت باد وبعدين وضعط الماوس على اي زر هيكتب في النوت باد بس من غير ما تضغط عليه
أنا عايزه ميكتبش الا أما أضغط على الزرار وعايز البرنامج يبقى أول نافذة حتى لو فتحنا برنامج تاني مينزلش تحت دي خاصية في الفورم بس انا مش فاكرها
أرجوا الفكرة تكون وصلت

بالتوفيق ....


الملفات المرفقة
.rar   WindowsApplication1.rar (الحجم : 55.26 ك ب / التحميلات : 15)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
[COLOR="#A52A2A"]اخي بدون الحدث Mouse Move طريقة افضل
بما انك وضعت في كل زر يكتب حرف معين يعني
[/COLOR]
كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]Button1_Click([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]Button1.Click
        TextBox1.Text &= [/COLOR][COLOR="#A31515"]"a"
    [/COLOR][COLOR="#0000FF"]End Sub

    Private Sub [/COLOR][color=#000000]Button2_Click([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]Button2.Click
        TextBox1.Text &= [/COLOR][COLOR="#A31515"]"b"
    [/COLOR][color=#0000FF]End S[/color][/align]

تستطيع بالحدث TextBox1_TextChanged ان تقوم بالواجب

كود :
[align=left][color=#0000FF]Private Sub [/color][color=#000000]TextBox1_TextChanged([/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]sender [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.Object, [/color][color=#0000FF]ByVal [/color][color=#000000]e [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]System.EventArgs) [/color][color=#0000FF]Handles [/color][COLOR="#000000"]TextBox1.TextChanged
        [/COLOR][color=#0000FF]Dim [/color][color=#000000]W [/color][color=#0000FF]As [/color][color=#000000]IO.StreamWriter = IO.File.CreateText([/color][color=#A31515]"مسار النص"[/color][COLOR="#000000"])
        W.Write(TextBox1.Text)
        W.Close()
    [/COLOR][color=#0000FF]End S[/color][/align]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
ممكن مثال ؟؟؟؟؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
اريد عمل on screen keyboard مثل الي بيأتي مع الويندوز
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
ممكن تشيل التيكست بوكس ده اصلا انا الي يهمني انها تكتب في اي حتة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  فصل جزء من ايمج بلون محدد الى ايمج اخرى على الفورم samira20 3 70 19-01-17, 03:09 PM
آخر رد: silverlight
  اريد كود غلق الفورم الحالى وفتح فورم اخر ali.alfoly 8 2,845 04-01-17, 09:18 PM
آخر رد: jojo2014
Sad [سؤال] عدم ظهور التغيرات على الفورم بعد التشغيل أحمد عبد الكريم 2 82 28-12-16, 10:17 PM
آخر رد: HASAN6.0
  التعديل الذي أقوم به في الفورم لا يظهر عند عمل RUN نسيم 9 295 28-12-16, 05:10 PM
آخر رد: Basil Abdallah
  [سؤال] جعل المستخدم يحدد عنوان اي بي السيرفر الذي عليه قاعدة البيانات thevirus 0 87 04-11-16, 10:38 AM
آخر رد: thevirus
Bug مشكلة في تصميم الفورم shwehdi4pc 4 179 31-10-16, 02:14 PM
آخر رد: shwehdi4pc
  طباعة الفورم rabeh.ram 7 277 27-10-16, 04:13 AM
آخر رد: rabeh.ram
  حفظ اعدادات الفورم والادوات العواد الصغير 8 235 23-10-16, 07:59 AM
آخر رد: العواد الصغير
  كيفية إضافة فورم داخل بانل في الفورم الرئيسي bidaya 4 196 21-10-16, 04:40 AM
آخر رد: silverlight
  [سؤال] أريد أن أصنع برنامج يمثل الدوال أرجو المساعدة Bettayeb 4 483 20-10-16, 10:54 PM
آخر رد: Bettayeb

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم