تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفسار في طريقة الربط بين combo و list في الـ VB 6
#1
استفسار في طريقة الربط بين combo و list في الـ VB 6


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عندي في البرنامج على سبيل المثال

عدد 10 combo boxes
عدد 1 List box

المطلوب أني أريد وضع بيانات داخل الـ list box وربطها بباقي الـ combo boxes

وعند التعدل في اللست بوكس .. تظهر التعديلات أوتوماتيكيا في الكومبو

لأن البرنامج عندي يحتوي على أكثر من 40 كومبو بوكس وأضطر إلى التعديل في قائمة كل كومبو .. فما الحل ؟؟

[ATTACH=CONFIG]3860[/ATTACH]


مرفق نسخة من البرنامج


الملفات المرفقة صورة/صور
   

.rar   combo.rar (الحجم : 1.28 ك ب / التحميلات : 45)
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم

- وضح أكثر ماتريده مطلبك غير واضح .
- تحياتي .
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
VB_Coder كتب :السلام عليكم

- وضح أكثر ماتريده مطلبك غير واضح .
- تحياتي .



أخي الفاضل :

انا عندي تقريبا في البرنامج 40 كومبو بوكس .. كلهم نفس الليست اللى فيهم واحدة .. اللى أنا عايزه بدل ما أمسك كل كومبو بوكس وأكتب الليست اللى فيها وأكرر الموضوع ده 40 مرة

أنا عايز مثلا أعمل ليست في كومبو واحد وبالتالي الـ 39 الباقيين ياخدوا نفس البيانات الموجودة في الكومبو الأول
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
السلام عليكم

- إستخدم هذا الكود :

كود :
Private Sub Command1_Click()

Dim Ctrl As Control
Dim I As Integer

For Each Ctrl In Controls

    If TypeOf Ctrl Is ComboBox And Ctrl.Name <> "Combo1" Then
       Ctrl.Clear
       For I = 0 To Combo1.ListCount - 1
           Ctrl.AddItem Combo1.List(I)
       Next
    End If
    
Next

End Sub

- تحياتي .
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
VB_Coder كتب :السلام عليكم

- إستخدم هذا الكود :

كود :
Private Sub Command1_Click()

Dim Ctrl As Control
Dim I As Integer

For Each Ctrl In Controls

    If TypeOf Ctrl Is ComboBox And Ctrl.Name <> "Combo1" Then
       Ctrl.Clear
       For I = 0 To Combo1.ListCount - 1
           Ctrl.AddItem Combo1.List(I)
       Next
    End If
    
Next

End Sub

- تحياتي .



تمام تمام تمام

مشكور جدا جدا جدا

الكود أدى الغرض المطلوب

بارك الله فيك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] استفسار بخصوص DataGrid ؟ ghareeb_hany 2 258 08-01-16, 10:04 PM
آخر رد: ghareeb_hany
  [vb6.0] استفسار اريد غلق Form2 وانهائه chaabane 2 645 01-08-15, 07:22 PM
آخر رد: semmou
  مشكلة في التقارير active report - واداة list superwoofer 3 718 05-05-15, 01:34 AM
آخر رد: eng_ahmedsamir3
  الربط بين جدولين mosa2000 3 730 24-04-15, 01:38 PM
آخر رد: ahmedabdelaliem
  [vb6.0] استفسار عن رسالة خطء chaabane 3 533 13-04-15, 09:19 PM
آخر رد: chaabane
  [vb6.0] استفسار عن برمجت التايمر chaabane 4 472 06-04-15, 09:46 PM
آخر رد: chaabane
Sad [سؤال] استفسار حول برمجتslider1 chaabane 1 361 02-04-15, 12:14 PM
آخر رد: abulayth
  [vb6.0] استفسار chaabane 2 364 14-02-15, 05:59 AM
آخر رد: Ahmed_Mansoor
  طريقة عمل برنامج يحفظ ماتريده بامتداد exe طارق 1 627 27-08-13, 12:53 PM
آخر رد: ahmed3d
  استفسار عن شيء في الزر ahmed3d 3 557 27-08-13, 12:26 PM
آخر رد: ahmed3d

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم