تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تعبئة كومبو بوكس بناءا على اختيارات كومبو بوكس آخر
#1
السلام عليكم ورحمة الله

الاخوة الكرام
عندي مشروع به جدول للعملاء وآخر للمدن على قاعدة بيانات اكسس
واعمل على برنامج فيجوال بيسك 2008
اريد اختيار المدينة في الكومبوبوكس الاول فيظهر لي في الثاني اسماء العملاء الموجودين في تللك المدينة فقط

وجزكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
حط هذا الكود في خانه جديدة


PHP كود :
   Sub fillcombo()
 
       strsql "select * from tablecity"
 
       Dim acscmd As New OleDb.OleDbCommand
        acscmd
.CommandText strsql
        acscmd
.Connection acsconn
        acsdr 
acscmd.ExecuteReader
        While 
(acsdr.Read())
 
           ComboBox1.Items.Add(acsdr("city"))
 
       End While
 
       acscmd.Dispose()
 
       acsdr.Close()
 
   End Sub 
وحط هذا الكود في الكومبوبوكس
PHP كود :
    strsql "select * from tablecostumer where costumername='" ComboBox1.Text "'"
 
       Dim acscmd As New OleDb.OleDbCommand
        acscmd
.CommandText strsql
        acscmd
.Connection acsconn
        acsdr 
acscmd.ExecuteReader


        
'هنا اسماء الخانات الموجوده داخل جدول العملاء

        If (acsdr.Read() = True) Then
            TextBox1.Text = (acsdr("costumername"))
            TextBox2.Text = (acsdr("city"))
            TextBox3.Text = (acsdr("age"))
            TextBox4.Text = (acsdr("phone"))
         

        End If
        acscmd.Dispose()
        acsdr.Close() 
اضف هذا الكود في خانة تحميل الفورم
PHP كود :
fillcombo() 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: محمود رغمان , muaamar


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  الحذف من قاعدة البيانات بدلات تشيك بوكس في داتا جريدفيو makky 2 83 أمس, 11:16 AM
آخر رد: superwoofer
  ازاى اما اكتب داتا فى التكست بوكس يدور عليها فى اى سطر ويزود على cell تانية 1 araxis 15 218 07-12-16, 09:50 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  ازاى اما اكتب قيمة فى التكست بوكس يتاكد انها مش موجودة فى الداتا جريدفيو araxis 1 53 07-12-16, 11:22 AM
آخر رد: ممدوح الخطيب
  تعبئة الكمبوبوكس في الداتاغريد فيو .. حلا ابوحامضة 7 252 06-12-16, 11:32 AM
آخر رد: superwoofer
  [سؤال] تغير لون كتابة التيكست بوكس ؟ Mido9 5 2,370 30-11-16, 10:16 PM
آخر رد: omferas
  كيف اقوم بتعبئت كمبو بوكس من جدول في اسكيول سيرفر معتز الجازوي 2 69 19-11-16, 03:10 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  مسار قاعدة البيانات في التكست بوكس hglogtd 2 75 19-11-16, 02:19 AM
آخر رد: hglogtd
  كيف اربط ثلاثة كومبو بوكس abanoub saeed nabil 6 183 13-11-16, 11:23 PM
آخر رد: هاوي1995
  نقل قيمة من تكست بوكس الي تكست بوكس فى نموذج اخر السيد الجوهري 4 110 05-11-16, 07:39 PM
آخر رد: shwehdi4pc
Big Grin [VB.NET] الكنترولز في التول بوكس مش متفعلة Asmaa adel 0 44 30-10-16, 09:47 AM
آخر رد: Asmaa adel

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم