تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] تكبير صور اليست فيو
#1
عايز اكبر الصور باليست فيو  والبرنامج شغال 

استخدمت الكود دة بس منفعش

PHP كود :
 ImageList1.ImageSize = New System.Drawing.Size(110120
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2

السلام عليكم ورحمة الله

عند استخدامك للكود السابق فإنك تلغي جميع الصور الموجودة فيها وينتظر منك إضافة الصور من جديد

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
طيب انا عايز الطريقة الي اكبر بيها الصور بدون الغاء او الانتظار لاعادة التحميل من جديد زي ماحضرتك وضحت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4

السلام عليكم ورحمة الله

مش حينفع أخي الكريم لأن الصور الموجودة سابقا قد تم تصغيرها للمقاس المحدد من البداية، ولو كبرتها مش حتعجبك

وعشان تعرف المشكلة جرب التالي وسترى شكل الصور أصبح شكلها ازاي
PHP كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As ObjectByVal e As EventArgsHandles Button1.Click
    Dim imgListDictionary 
As New Dictionary(Of StringImage)
    For 
0 To Me.ImageList1.Images.Count 1
        imgListDictionary
.Add(Me.ImageList1.Images.Keys(i), Me.ImageList1.Images(i))
    
Next
    Me
.ImageList1.ImageSize = New Size(110120)
    For 
Each d In imgListDictionary
        Me
.ImageList1.Images.Add(d.Keyd.Value)
    
Next
End Sub 

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
احترمك كثيرا واحترم ردك بس البرمجة مفيهاش كلمة مش هينفع
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: الوليد ☺
#6

السلام عليكم ورحمة الله

ههه، عجبني ردك إن "البرمجة مفيهاش كلمة مش هينفع" وهاد يدل أنك لا تستسلم لليأس

طيب يالغالي
يمكن إضافة عدة ImageList وكل واحدة بمقاس معين

لو تلاحظ أن أداة ListView فيها خاصيتين واحدة SmallImageList والثانية LargeImageList
يعني حدد لكل واحدة منهم ImageList مخصصة للمقاس المطلوب

إذا كنت تريد غير ذلك فهناك طريقة متعبة قليلاً
وهي وضع الصور الأصل في الريسورس بمقاسها الطبيعي وتقوم بتعبئة أداة ImageList منها حسب المقاس الذي ترغب

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
انا اضعها في فولدر وليس الريسورس عشان ذاكرة البرنامج متبقاش كبيرة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8

السلام عليكم ورحمة الله

تمام ولو إنه لو كانت الصور في الريسورس يكون أفضل عشان مشكلة فقدان إحدى الصور نتيجة الحذف الخطأ مثلا

مادام الصور في مجلد تقدر تعبيها بالطريقة التالية ( إذا كنت لا تحدد الصورة بالاسم ممكن تحذفه وفيه سطر مثال لذلك)
PHP كود :
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As ObjectByVal e As EventArgsHandles Button1.Click

    Me
.ImageList1.ImageSize = New Size(110120)
    
Me.ImageList1.ColorDepth ColorDepth.Depth32Bit

    Me
.ImageList1.Images.Add("اسم1"Image.FromFile("image1.jpg")) ' إسم الصور لازم ما يتكرر '
    
Me.ImageList1.Images.Add("اسم2"Image.FromFile("image2.jpg"))
    
Me.ImageList1.Images.Add("اسم3"Image.FromFile("image3.jpg"))

    
Me.ImageList1.Images.Add(Image.FromFile("image4.jpg")) ' مثال صورة بدون اسم '

End Sub 

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
كدة معملناش حاجة انا عايز مقاسات من الصور مختلفة انت كدة رجعت لنقطة الصفر

يعني لو انا حملت الصور بالمقاسات العادية 50و 60عايز اغيرها في وقت تشغيل البرنامج بحيث الصور كلها تبقي واضحة وهية صغيرة ولما اختار صورة واحددها اكبرها بعد كدة زي منا عايز مثلا 90و80

زي خاصية لايضاح رؤية الصورة
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10

السلام عليكم ورحمة الله

واضح إنك ما جربتش الكود الأخير، ---أنا جربت الكود وشغال تمام---

انت لمن تعمل Me.ImageList1.ImageSize إنت كده بتحذف الصور الموجودة في الأداة أصلاً
وبعدها نعبيها من الصور التي في المجلد والي المفروض أصلاً هي كبيرة ولكن سيتم إعادة تحجيمها بناء على آخر مقاس أنت حددته

لكن لو كانت الصور الأصلية أصلا صغيرة وعاوز تكبرها أكيد ما تطلع واضحة

إن شاء الله تكون وضحت الفكرة، وجرب وبعدين قلي...

نسيت أقلك ما تنس تضع الدقة Me.ImageList1.ColorDepth = ColorDepth.Depth32Bit قبل ما تعبي الصور
(أضفتها في الكود الأخير)

ما فهمت ايه قصدك (خاصية لايضاح رؤية الصورة)

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  هل من الممكن تكبير الخطوط هاوي1995 6 121 28-10-16, 08:03 PM
آخر رد: هاوي1995
  تكبير اول حرف فى textbox Mohamed20 3 109 28-09-16, 09:27 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  كيف جعل مابداخل الفورم يكون في الوسط عند تكبير الفورم في حالة التشغيل طالب 22 5 236 26-07-16, 12:19 PM
آخر رد: الوادي
  [VB.NET] طلب كود تكبير حجم Gecko عند الضغط على البوتن mostfa1995 6 229 14-05-16, 03:47 PM
آخر رد: silverlight
Rainbow [VB.NET] سؤال عن التحكم داخل اليست فيو محمد اسماعيل 2 147 26-04-16, 05:39 PM
آخر رد: محمد اسماعيل
  [كود] طلب حل مشكلة تكبير الشاشه mostfa1995 0 158 20-04-16, 12:44 AM
آخر رد: mostfa1995
Photo [VB.NET] تكبير النص في label visualist2015 3 324 12-02-16, 09:05 AM
آخر رد: visualist2015
  مشكلة عند تكبير الفورم ؟ silverlord 6 1,228 13-04-15, 02:42 PM
آخر رد: silverlord
  [سؤال] اليست فيو والمجموعات محمد اسماعيل 3 503 03-12-14, 10:19 PM
آخر رد: elhon.tec
  [كود] كود جلب ملفات من السيرفر ووضعة في اليست بوكس hassan 3 730 26-11-14, 02:10 AM
آخر رد: الوليد ☺

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم