تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] محتاج كود إظهار النتائج
#1
بسم الله الرحمن الرحيم 
أنا قبل ما أعمل الموضوع دورت كتير على حل لمشكلتى والحقيقة مش لاقي ..
فحبيت اطرح مشكلة على أمل إنى ألاقي ليها حل ..


المشكلة فى انى محتاج كود لاإظهار النتائج .. 
لما أدخل رقم الطالب فى تكست وأضغط على زر 
يظهرلي جميع درجات الطالب في المواد الدراسية .. 
... 
المشكلة على جزئين 
الأول 
انى محتاج الكود اللى اكتبه مع العلم انى قمت بربط قاعدة بيانات من نوع أكسس 2007 على فيجوال 2010 
الجزء الثاني 
وهو انى عملت فورم أول لمربع البحث برقم الطالب 
وفورم تاني لإظهار نتيجة البحث او الاستعلام 
يعنى البحث هيبقى فى فورم والنتيجة في فورم أخر .. 
إزاى أعمل ربط بالطريقة الصحيحة لكل حقل ؟؟ 
والكود الصح ايه ؟؟ 
الصورة موضحة في المرفقات  ..
........
الفورم الأول للبحث 
والتاني به المواد ... 
وتظهر الدرجات في la اختصار label


انا دورت كتير على حل مش لاقي 
يارب الاقى حل عندكم Big Grin 
       
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
شكرا ليك أخي .. لكنى مش عارف ايه اللى هيتغير بالظبط ... وأحط إسم الجدول فين والكلام ده Sad Sad

ممكن توضحلى ايه اللى هيتغير فى الكود بالنسبة لعندي
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً

الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
(14-03-15, 10:33 PM)ياسر عبد الكريم كتب :
(14-03-15, 10:00 PM)elshazly كتب :
بسم الله الرحمن الرحيم 
السلام عليكم
اخي الحل هو كتالي

إذا كنت تستعمل الكود في عملية البحث اي ان كنت قمت بتعريف متغيرين الاول يحمل قاعدة البيانات والثاني يحمل السجلات
فعليك تعريف هذه المتغيرات في الـModule وجعلها من نوع Public بعد ذالك يمكنك استدعا السجلات من اي Form كتالي : Public Dba1 As Database, Rst1 As Recordset
بعد تعريف المتغيرات العامة تحمل سجلات البحث في متغير السجلات في الفرم الاول وتعرظها في الفرم الثاني او الثالث الخ
وشكراً



الحقيقة أخى انا مش فاهمك ..

لأني لسه مبتدىء فى الفيجوال ..

فياريت لو تقدر تكتبلى الكود أكون شاكر ليك ...
وتقولى بس ايه اللى يتغير على حسب بيانات القاعدة عندي ..؟؟؟

وشكرا ليك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
اخى ارجو منك التوضيح اكثر فى طلبك لكى يقوم اخونا الاعزاء بافادتك
هكذا لم نفهم منك اى شئ او نفهم طلبك
يارب اذا اعطيتني علما...اعطني معه حكمه...واذا اعطيتني مالا....اعطيني معها كرما...واذا اعطيتني قوه...اعطني معها رحمه...واذا اعطيتني سلطه...اعطني معها عدلا...واذا اعطيتني مسئوليه...اعطيني معها امانه...واذا اعطيتني نجاحا...اعطني معها تواضعا...اللهم امين
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
اخي الكريم طلبك موجود وبكثرة ..قد لا يكون بنفس ماطلبت لكن عليك التعديل والتنقيح ليناسب ماتريده بالضبط.
النقطة الاهم ..اجزم انها موجودة.
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
انا لم اصل لحل للمشكلة حتى الان Sad

Up
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] حساب عدد النتائج sphinx 4 404 14-11-16, 08:46 AM
آخر رد: Genius Live
  [VB.NET] محتاج تعديل الاكواد . 0theghost0 3 98 18-10-16, 10:52 AM
آخر رد: mhmd_911
  [VB.NET] محتاج مساعدة في عمل برنامج 0theghost0 1 109 23-09-16, 04:11 PM
آخر رد: أبو عمر
  [VB.NET] مساعدة بكتابة كود إظهار عدد الاسماء المتطابقة في الجدول أبووسم 17 546 14-09-16, 05:14 AM
آخر رد: أبووسم
  محتاج قبل اما البرنامج يقفل ياخد اخر row فى الداتاجريد فيو يحطها فى داتا جريد فيو araxis 12 507 30-08-16, 05:30 PM
آخر رد: araxis
  [VB.NET] مشروعي محتاج الى لمسات خفيفة 0theghost0 3 165 28-08-16, 12:40 AM
آخر رد: Adrees
  محتاج برنامج تحويل c# TO vb adel27 2 167 06-08-16, 12:48 AM
آخر رد: adel27
  [VB.NET] محتاج الى طريقة ومثال مع الشرح لو سمحتم ( الترجمة ) 0theghost0 14 451 16-07-16, 08:04 AM
آخر رد: 0theghost0
  محتاج كود فرز المواضيع بـListBox CLARO 14 550 11-07-16, 12:15 PM
آخر رد: الوادي
  [سؤال] محتاج طريقة لحفظ البيانات بالListVeiw CLARO 2 154 06-07-16, 12:01 AM
آخر رد: CLARO

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم