تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيف اقوم بتكرار عملية التسجيل اكثر من مرة
#1
Question 
بسم الله الرحمن الرحيم

برجاء من السادة الاعضاء والمشرفين 

اريد ان اقوم بتسجيل اقساط عميل وليكن عدد الاقساط 40 وهذا الرقم غير ثابت بل سيتغير بين كل عميل 

المشكلة ان هذا التسجيل يدوى
مثال
الاسم جمال عبدالناصر     رقم القسط 1     قيمة القسط 400 جنيه     تاريخ السداد 1/3/2015

الاسم جمال عبدالناصر     رقم القسط 2     قيمة القسط 400 جنيه     تاريخ السداد 1/4/2015

حتى اخره وبالطبع هذا سياخد وقت كبير فى ادخال بيانات العملاء 

اريد معرفة كيفية تسجيل هذا العميل مرة واحدة فقط وتسجيله فى الداتا بيز 40 مرة باختلاف رقم القسط وتاريخ السداد

ولكم جزيل الشكر والاحترام مقدما
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
الموضوع بسيط لو كان قيمة كل قسط ثابته والمده بين القسط والثاني ايضا ثابته

بمعنى

يكون قيمة كل قسط مثلا 400 جنيه
ويكون المده بين كل قسط مثلا شهر

طبعا اقصد بثابت اي للعميل الواحد
وستقوم بتحديده انت بشكل طبيعي من واجهة البرنامج

بمعنى آخر
لايكون مثلا قيمة القسط الاول 400 والثاني 500 والثالث 600 والرابع 300
ولا يكون الفرق بين القسط الاول والثاني شهر وبين الثاني والثالث شهرين وبين الثالث والرابع اسبوعين مثلا

لو تحقق الشرطين فبالامكان عمل المهمه بكود واحد بسيط

هذا ما في جعبتي

وبالتوفيق


ربما تغمض عينيك في سقف غرفتك فلا تفتحها الا أمام جبار السماوات والأرض يوم القيامه ... 
 " لا تنس آخرتك "
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: dhetos
#3
(27-03-15, 02:21 AM)Dr.Sherif Alazizi كتب : الموضوع بسيط لو كان قيمة كل قسط ثابته والمده بين القسط والثاني ايضا ثابته

بمعنى

يكون قيمة كل قسط مثلا 400 جنيه
ويكون المده بين كل قسط مثلا شهر

طبعا اقصد بثابت اي للعميل الواحد
وستقوم بتحديده انت بشكل طبيعي  من واجهة البرنامج

بمعنى آخر
لايكون مثلا قيمة القسط الاول 400 والثاني 500 والثالث 600 والرابع 300
ولا يكون الفرق بين القسط الاول والثاني شهر  وبين الثاني والثالث شهرين وبين الثالث والرابع اسبوعين مثلا

لو تحقق الشرطين فبالامكان عمل المهمه بكود واحد بسيط

هذا ما في جعبتي

وبالتوفيق

شكرا لك يا Dr.Sherif Alazizi


بالظبط يادكتور هو  ده الكود ائلى انا عايزه القيمة بتبقا ثابتة كل شهر مبتتغيرش والمدة بتبقا ثابتة غالبا بنسبة 70 % بتبقا كل شهر 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
ارفق مشروعك بقاعدة بياناتك اعدلك عليه مباشره باذن الله


ربما تغمض عينيك في سقف غرفتك فلا تفتحها الا أمام جبار السماوات والأرض يوم القيامه ... 
 " لا تنس آخرتك "
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
(29-03-15, 02:18 AM)Dr.Sherif Alazizi كتب : ارفق مشروعك بقاعدة بياناتك اعدلك عليه مباشره باذن الله

تم ارسال رسالة خاصة اليك تحتوى على رابط المشروع وجزاك الله الف شكر يا دكتور 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
اخي الفاضل dhetos

قمت بتحميل المشروع لكن يبدو انه ناقص حيث انه فشل انه يفتح عندي بشكل صحيح

كنت اود التعديل المباشر على مثالك حتى اوفر الوقت علي وعليك

لكن سأقوم الان بعد فشل فتح مشروعك عندي بعمل مثال لطلبك وقم أنت بتعديله بما يتناسب مع برنامجك
فالمثال فيه محاكاة لطلبك بالتحديد باذن الله ويتبقى فقط ان تقوم انت بادخال الاكواد في المثال الى البرنامج لديك

انتظرني


ربما تغمض عينيك في سقف غرفتك فلا تفتحها الا أمام جبار السماوات والأرض يوم القيامه ... 
 " لا تنس آخرتك "
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
وانا فى انتظارك يادكتور
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#8
(30-03-15, 12:36 AM)dhetos كتب : وانا فى انتظارك يادكتور

الاخ dhetos


جعلت بالمثال امكانية تحديد مدة القسط كل ؟؟ يوم او شهر او سنه
وسيقوم البرنامج باضافة عدد الاقساط كل قسط بقيمته وتاريخ سداده حسب ما كتبت في بيانات العميل


وهذا هو الكود كامل

كود :
Imports System.Data.SqlClient
Public Class Form1
   Dim con As New SqlConnection
   Dim cmd As New SqlCommand
   Dim PremDate As Date  
   Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
       con.ConnectionString = ("Data Source=.\SQLEXPRESS;Initial Catalog=CustDb;Integrated Security=SSPI;")
       cmd.Connection = con
       DMY.Items.Add("يوم")
       DMY.Items.Add("شهر")
       DMY.Items.Add("سنه")
   End Sub

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       con.Close()
       con.Open()
       cmd.CommandText = "INSERT INTO CustomerTbl ([CustName], [PremiumValue], [PremiumDate]) values('" & CustName.Text & "','" & PremiumValue.Text & "','" & PremiumDate.Text & "')"
       cmd.ExecuteNonQuery()
       Try
           For i As Integer = 1 To PremiumsNum.Text - 1
               If DMY.SelectedIndex = 0 Then PremDate = DateAdd("d", Val(PremiumEach.Text), PremiumDate.Text)
               If DMY.SelectedIndex = 1 Then PremDate = DateAdd("M", Val(PremiumEach.Text), PremiumDate.Text)
               If DMY.SelectedIndex = 2 Then PremDate = DateAdd("YYYY", Val(PremiumEach.Text), PremiumDate.Text)
               PremiumDate.Text = PremDate
               cmd.CommandText = "INSERT INTO CustomerTbl ([CustName], [PremiumValue], [PremiumDate]) values('" & CustName.Text & "','" & PremiumValue.Text & "','" & PremiumDate.Text & "')"
               cmd.ExecuteNonQuery()
           Next
           PremiumDate.Text = Now.Date
           MsgBox(" تم تسجيل أقساط العميل " & CustName.Text & " بنجاح ", vbExclamation, "تسجيل الأقساط")
       Catch ex As Exception
           MessageBox.Show(" حدث خطأ أثناء إدخال البيانات .. من فضلك حاول مرة أخرى" & ex.Message, "خطأ")
       Finally
           con.Close()
       End Try
   End Sub
End Class

وبالمرفقات تجد 

المثال الذي تم عمله كامل مع قاعدة البيانات SQL  - لاني لاحظت ان مشروعك يعتمد على هذه القاعده
فيديو بسيط يوضح كيفية عمل المثال

اتمنالك التوفيق

ولو واجهت اي عقبات اخبرني


الملفات المرفقة
.rar   Premium.rar (الحجم : 1.38 م ب / التحميلات : 49)
.rar   تكرار تسجيل الأقساط.rar (الحجم : 300.96 ك ب / التحميلات : 42)


ربما تغمض عينيك في سقف غرفتك فلا تفتحها الا أمام جبار السماوات والأرض يوم القيامه ... 
 " لا تنس آخرتك "
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: dhetos
#9
الف الف الف شكر يادكتور الله يباركلك تم روية الفيديو وانشاء الله هاجرب اكتب الكود بليل فى البرنامج وربنا يكرمك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
والهى يادكتور متعرفش مدى سعادتى ايه بالمثال ائلى حضرتك رفعته مش عارف اشكرك ازاى الصراحة

حاجة تانية بسيطة انا عايز ارقم الاقساط يعنى يبقا رقم القسط على اجمالى 40/1 40/2 40 /3 يعنى كولم فى الداتا بيز يبقا فيه اجمالى عدد الاقساط وكولك تانى فيه رقم القسط

ولو مش فاضى مش مشكلة انا تقلت وبردو هادعيلك والهى ومش لازم تتعب نفسك

انا الحمد لله ضيفت العامود بتاع اجمالى الاقساط عايز ارقمهم وياريت لو تبعتلى رقم تليفون حضرتك فى رسالة خاصة بعد اذنك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] خطا بالكود عند اجراء عملية حذف لاحد العملاء في البنك بسبب وجود علاقة بين الحقول في ال Asmaa adel 2 70 08-12-16, 11:57 AM
آخر رد: Asmaa adel
Information [VB.NET] مساعده في الفيجوال بيسك هل اقدر اسوي اكثر من فورم a_abdullah 4 96 07-12-16, 02:39 PM
آخر رد: a_abdullah
  مطلوب تعديلات في هذه الاكواد بحيث تكون فعاله اكثر معتز الجازوي 2 79 28-11-16, 05:36 PM
آخر رد: معتز الجازوي
  كيف اقوم بتعبئت كمبو بوكس من جدول في اسكيول سيرفر معتز الجازوي 2 71 19-11-16, 03:10 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  كيف اقوم بهذا بتنسيق rabeh.ram 10 276 18-11-16, 10:16 PM
آخر رد: rabeh.ram
  كيف اقوم بالاتصال بقاعدة بيانات في جهاز اخر بنفس الشبكة thevirus 0 55 26-10-16, 03:12 PM
آخر رد: thevirus
  [كود] كيف تفتح نفس الفورم اكثر من مرة عبدالرحمن المكاوي 13 341 03-10-16, 02:04 AM
آخر رد: tryold
  التسجيل برقم الهارد Mohamed20 1 102 29-09-16, 11:34 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  اضافة اكثر من ليست بوكس الي قاعدة البيانات makky 1 112 26-09-16, 09:57 PM
آخر رد: سعود
  [سؤال] طلب كود لعدم السماح بتكرار اسم الصنف احمد الامين 1 100 04-09-16, 07:03 PM
آخر رد: سعود

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم