تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كيفية عمل مشاركة لقواعد البيانات
#1
السلام عليكم إخوتي سؤالي هو كيفية عمل برنامج بالفجوال بيسك 2010 أستطيع تنصيبه على عدة أجهزة في الشبكة بحيث تكون الأجهزة مرتبطة بقاعدة بيانات مشتركة
عن طريق السريفر
علما أنني عملت برنامج و من خلال مراحل تحزيمه عملت مجلد جديد وسحبت من قاعدة البيانات من الفولدر أبليكيشن ووضعته فيه ومن خلال البروبرتيز لهذا المجلد وضعت الداتا باث أي طريق قاعدة البيانات إلى السيرفر .....ولكن بعد التحزيم و التثبيت على أحهزه الشبكة يظهر لي رسالة مفادها أن قاعد البيانات مفقودة من مجلد البرانامج
مع العلم أنني قمت بوضع خطوات الإتصال عن طريق المعالج
......و جزاكم الله عني كل خير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

فنقول بسم الله الرحمن الرحيم ونبتدي
الفكرة والهدف اني مصرحش عن مكان قاعدة البيانات في البروفيدر لاني بمنتهي البساطه
1-هسطب البرنامج علي الجهاز الرئيسي واشير الفولدر الي فيه قواعد البيانات (اولا)
2-هسطب البرنامج علي الجهاز الفرعي ولكن في الجهاز الفرعي همسح الفولدر الي فيه قواعد البيانات من فولدر البرنامج
3- من الجهاز الفرعي استقبل الفولدر بتاع الداتا الي انا مشيره من الرئيسي علي حاجه اسمها ال
Z
ودي بعملها عن طريق انك تيجي علي الايكونه بتاعة ماى كمبيوتر وتضغط كليك يمين هتظهر معاك القائمة اختار منها التالى
Map network driver
ومنها هتختار براوز علي اسم الجهاز الرئيسي وهتلاقي الفولدر بتاع قاعدة البيانات الي انت مشيره من الرئيسي وبعدين اضغط انهاء
هتلاقي فيه حاجه ظهرت عندك اول ما هتفتح ماي كومبيوتر اسمها
Z:
المطلوب بقا ان اكون حاطت في البروفيدر مسار لقاعدة البيانات تلقائى وهو مثلا
C:\Program Files\myprogram\data\
بحيث اني لما اسطب البرنامج علي الرئيسي ميطلبش مسار قاعدة البيانات ولكن طبعا في الفرعي لما اشغل البرنامج مش هيلاقي الفولدر بتاع الداتا فبدل ما هنخليه يطلع ايرور هنخليه يطلع لينا فورمه ندخل له منها مسار قاعدة البيانات اللى ضيفناه فى البارتشن
Z:
وده لان فولدر الداتا الي انا مشيره بقا موجود علي



ما تم بخصوص تشيير قاعدة البيانات فقط
ده فكره بسيطه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  استفسار عن الجداول المتعددة في قاعدة البيانات اكسس أبووسم 4 108 14-01-17, 12:36 PM
آخر رد: أبووسم
  ياشباب ارجو منكم المساعده لدي مشاكل في اضافه الصورة الى قاعده البيانات وعمل بحث ammar ali 3 156 13-01-17, 11:15 PM
آخر رد: ammaraliali
  [VB.NET] كيفية برمجه serail port engmedomed@gmail.com 2 72 12-01-17, 03:50 AM
آخر رد: Basil Abdallah
  كيفية تغير رسائل الخطأ؟ noway 4 144 12-01-17, 02:05 AM
آخر رد: يسرى7
  [VB.NET] استقبال البيانات عن طريق serail port engmedomed@gmail.com 1 63 11-01-17, 02:13 AM
آخر رد: مساعدة
  كيفية استخراج ربح من المبيعات عندما تكون سعر شراء المادة مختلة في كل مرة max_1978 3 103 05-01-17, 12:40 AM
آخر رد: أبو عمر
  تصدير البيانات الى PDF باستخدام ITextSharp لايدعم اللغة العربية فاطمة غ 8 341 04-01-17, 12:00 AM
آخر رد: مساعدة
  [VB.NET] كيفية رفع صوره مع السؤال في المنتدي engmedomed@gmail.com 3 103 02-01-17, 08:24 PM
آخر رد: Basil Abdallah
  تغيير قاعدة البيانات الى .bak صبري زينوبي 5 130 01-01-17, 02:33 PM
آخر رد: صبري زينوبي
  ماهو كود اضافة صفوف الداتا قرد الي قاعدة البيانات SQL SERVER معتز الجازوي 0 66 26-12-16, 05:13 AM
آخر رد: معتز الجازوي

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم