تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[C#.NET] برجاء الافادة افادكم الله عاوز اكواد فتح الفورم وقفل الفورم
#1
انا مبتدئ فى استخدام C#.NET
عاوز اكواد فتح الفورم
وقفل الفورم
والتاكد من ان الشاشة مفتوحة قبل كده
اشكر تعاونكم وذادكم الله من علمه
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
ما طرحته علينا من سؤال سيكون جوابه بسيط بإذن الله تعالى

كود فتح الفورم :

كود :
[color=#ff3333]Form1.show[/color]

كود إغلاق الفورم :
كود :
[color=#ff3333]Me.Close[/color]

للتأكد من أن الفورم مفتوح :
كود :
[color=#ff3333]If From1.IsHandleCreated[/color] Then
[color=#ff3333]MsgBox("The Form Is open")[/color]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
لفتح فورم بلغة الـ C#
تحتاج اولا لانشاء كائن من الفورم , لا تشغل نفسك حاليا بمعنى كلمة كائن
لنفترض ان لديك فورمين 
الفورم الاول Form1
الفروم الثاني Form2
عند تشغيل المشروع الفورم الاول يشتغل تلقائيا ( يتم عمل كائن منه واضهاره بشكل اتوماتيكي ) 
لفتح الفورم الثاني قم بكتابة الكود التالي في Button مثلا 

كود :
Form1 form1 = new Form1();


form1.Show();


ولغلق الفورم استخدم الكود التالي

كود :
this.Close();
ااما كود التأكد من ان الفورم مفتوح او لا , جرب الكود التالي ,,

كود :
if (form2.IsHandleCreated)
{
// form2 is opened
}
اذا كنت تسير في خطة الامس <> ستصل في المستقبل الى اليوم
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [سؤال] اريد كود وضع علامة صح على جميع checkBox الموجودة في الفورم دفعة واحد Ahmed Gandos 11 497 15-09-16, 03:01 PM
آخر رد: الشريف الوداني
Lightbulb كيف تظهر رساله نعم او لا وعند الضغط على نعم يخرج من الفورم مهممممممم ليلى ابوكف 1 294 09-02-16, 12:48 AM
آخر رد: Adrees
Sad انا اريد ان اضغط على كوماند موجود في الفورم الاول و يضع لي قيمة في الفورم الاخير؟؟؟؟؟ shabod 0 173 21-11-15, 09:34 PM
آخر رد: shabod
  [C#.NET] مساعدة وجزاكم الله خير mosa8790 2 195 16-11-15, 07:04 PM
آخر رد: alims
  لو سمحتو يا جماعة عاوز كود بلغة سي شارب عشان اعمل زرار save as و كود الامر save mahmod aboelela 2 1,263 08-03-15, 01:30 AM
آخر رد: السندباد المصري
  [vb6.0] حفظ التغييرات الجارية على الفورم ziyad ayyash 2 458 15-01-15, 10:19 PM
آخر رد: وسام1
Lightbulb [سؤال] كيف أحدد موقع تكست بوكس موجود في الفورم (برمجياً) ماهر البيتي 2 633 13-12-14, 10:25 AM
آخر رد: وسام1
  مشكلة ؟ : الفورم تبدوا وكأنها معلقة Freaz <br> 2 735 21-07-13, 11:58 PM
آخر رد: <br>
  استخدام اكواد الوندوز من داخل الفورم wolfvb 3 972 27-05-13, 02:49 PM
آخر رد: oneyemenweb2
  سؤال حول جعل الجيك بوكس الموجود في فورم ثاني غير مؤشر من خلال بوتن موجودة في الفورم الاول خادم الصدر 2 856 25-05-13, 11:08 PM
آخر رد: خادم الصدر

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم