تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشكلة بعد اضافة سطو في الداتا جريد فيو
#1
مشكلة بعد اضافة سطو في الداتا جريد فيو
انا عامل داتابيز علي اكسس 2002
وعملت داتا جريد فيو يعرق اللي في الداتا بيز
وعملت اكواد الاتصال
واكواد اضافة سطر جديد

المشكلة بقي ان
بعد اضافة سطر جديد
السطر مش بيظهر في الداتا جريد فيو
غير لما اقفل البرنامج واشغله تاني
انا مستعمل الكود ده
كود :
sqcomand.CommandText = "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & total.Text & "','" & dt & "','" & TimeOfDay & "')"
                    Conn.Open()

                    sqcomand.ExecuteNonQuery()
                    Conn.Close()

انا محتاج كود تحديث الداتا جريد فيو بدون ريستارت البرنامج
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
سلام

عشان الاضافه الجديده تظهر لازم تقوم بتعبئة الداتاجريدفيو من جديد بعد الاضافه على طول

موفقين
متغيب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
(03-06-15, 06:11 AM)الطالب كتب : سلام

عشان الاضافه الجديده تظهر لازم تقوم بتعبئة الداتاجريدفيو من جديد بعد الاضافه على طول

موفقين

يعني اكتب الكود ده
datagridview.clear()
Conn.Open()
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
Conn.Close()

؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
سلام

ما تحاج غير الاسطر دهمن بعد الاضافة على طول
كود :
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
DataGridView1.DataSource = DataSet1.Tables("t")

موفقين
متغيب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
لسه مش اتحدث برده
الكود داكل اهوة
لاوز اقفل وافتح عشان الاضافة تظهى

PHP كود :
Dim sqcomand As New OleDb.OleDbCommand
                    sqcomand
.Connection Conn
                    sqcomand
.CommandType CommandType.Text
                    Label1
.Text 1
                    sqcomand
.CommandText "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" TextBox1.Text "','" TextBox2.Text "','" TextBox3.Text "','" total.Text "','" dt "','" TimeOfDay "')"
                    ' If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
                    Conn.Open()


                    sqcomand.ExecuteNonQuery()
                    Conn.Close()
                   
                    '
========================================
                    
                    
Timer1.Enabled False
                    Timer2
.Enabled False
                    MsgBox
("تم حفظ البيانات بنجاح"MsgBoxStyle.Information MsgBoxStyle.MsgBoxRight"تم الحفظ"

والكود الجديد اهوه
sqcomand.CommandText = "Insert Into t([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values ('" & TextBox1.Text & "','" & TextBox2.Text & "','" & TextBox3.Text & "','" & total.Text & "','" & dt & "','" & TimeOfDay & "')"
' If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
Conn.Open()

'=========================
Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter(SQLstr, Conn)
DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")

'============================

sqcomand.ExecuteNonQuery()
Conn.Close()
'=======================================
DataGridView1.DataSource = DataSet1
DataGridView1.DataMember = "t"
DataGridView1.Refresh()
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
سلام

انا قلت بعد الاضافه مش في وسطيه
يعني بعد ما تعمل close

بص الكود عامل ازاي
كود :
Dim sqcomand As New OleDbCommand
    sqcomand.CommandText = "Insert Into [t] ([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values (@param1, @param2, @param3, @param4, @param5, @param6)"
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param1", TextBox1.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param2", TextBox2.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param3", TextBox3.Text.Trim)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param4", Val(total.Text))
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param5", dt)
    sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param6", TimeOfDay)

    If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
    Conn.Open()
    sqcomand.ExecuteNonQuery()
    Conn.Close()
    sqcomand.Dispose()

    '=========================
    Call datagridviewfill()
    '============================

End Sub

Sub datagridviewfill()
    Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM [t]", Conn)
    DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
    DataGridView1.DataSource = DataSet1
    DataGridView1.DataMember = "t"
    DataAdapter1.Dispose()
End Sub

موفقين
متغيب
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
(03-06-15, 07:00 AM)الطالب كتب : سلام

انا قلت بعد الاضافه مش في وسطيه
يعني بعد ما تعمل close

بص الكود عامل ازاي
كود :
   Dim sqcomand As New OleDbCommand
   sqcomand.CommandText = "Insert Into [t] ([a],[b],[c],[total],[datee],[timee]) values (@param1, @param2, @param3, @param4, @param5, @param6)"
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param1", TextBox1.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param2", TextBox2.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param3", TextBox3.Text.Trim)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param4", Val(total.Text))
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param5", dt)
   sqcomand.Parameters.AddWithValue("@param6", TimeOfDay)

   If (Conn.State = ConnectionState.Open) Then Conn.Close()
   Conn.Open()
   sqcomand.ExecuteNonQuery()
   Conn.Close()
   sqcomand.Dispose()

   '=========================
   Call datagridviewfill()
   '============================

End Sub

Sub datagridviewfill()
   Dim DataAdapter1 As New OleDbDataAdapter("SELECT * FROM [t]", Conn)
   DataAdapter1.Fill(DataSet1, "t")
   DataGridView1.DataSource = DataSet1
   DataGridView1.DataMember = "t"
   DataAdapter1.Dispose()
End Sub

موفقين

تسلم ايدك الكود تمام
بعد اصافة الكود
dataset1.clear()
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  حل مشكلة الكود الاتي - سهل- CLARO 3 68 أمس, 04:06 PM
آخر رد: ali.alfoly
  ازاى يبقى الصفوف فى الداتا جريد فيو مترتبة زى اللى فى الداتا بيز اكسس بالظبط araxis 2 63 01-12-16, 07:04 AM
آخر رد: araxis
  كيف يتم حل مشكلة ظهور رسالة عند الضغط علي هيد داتا جريد فيو السيد الجوهري 4 49 30-11-16, 10:08 PM
آخر رد: السيد الجوهري
  التحقق من وجود هذة القيمة فى الداتا جريد فيو مع العلم انى استخدم المعالج araxis 4 166 29-11-16, 07:26 AM
آخر رد: amgad525
  [VB.NET] مشكلة عند عمل تحديث للبيانات Asmaa adel 3 68 27-11-16, 03:56 PM
آخر رد: Adrees
Rainbow [VB.NET] مشكلة طابعة الباركود محمد اسماعيل 3 261 27-11-16, 10:30 AM
آخر رد: adel27
  الداتا ببتلغبط لما الكمبيوتر بيتفطع عنة الكهربا مرة واحدة araxis 5 120 22-11-16, 06:42 PM
آخر رد: zinom
  [VB.NET] ربط الداتا بيز بالكريستال ريبورت عن طريق الكود thevirus 3 92 22-11-16, 02:38 PM
آخر رد: thevirus
  [SQL] مشكلة عند الاتصال بالسيكوال سيرفر تظهر الرسالة التالية Asmaa adel 8 178 21-11-16, 11:58 PM
آخر رد: Asmaa adel
  [سؤال] مشكلة في إعادة تنفيذ البرنامج wael khlak 1 51 21-11-16, 11:48 PM
آخر رد: السرور

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم