تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سؤالي عن الفيجوال بيسك والشبكة المحلية
#1
الفكره ببساطة انا بفكر في برنامج يعرفني كام جهاز متصل على الشبكة
الفكره :
البرنامج فيه مفتاح بحث لو ضغطت عليه هايعمل امر PING على الأيبيهات من 1 لـ 255  ويشوف ايه الاي بي اللي هايعمل معاه ريكويست وينزلي كل الايبيهات في داتا جريد فيو وبكده اقدر اعرف كام جهاز متصل على الشبكة والاي بي الخاص بيه

السؤال :
انا ماعملتش اي حاجه قبل كده على الفيجوال بتتعامل مع الشبكات
هل ممكن حد يساعدني بشرح أو كتاب او لينك او فيديو يفيدني اني انفذ البرنامج بالشكل ده ؟
وللجميع جزيل الشكر مقدماً
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#2
اظن لو تبحث بقوقل بالانجليزي حتلقى الكثير
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
#3
If My.Computer.Network.Ping("192.168.1.88") Then
           MsgBox("نعم")
       Else
           MsgBox("لا")
       End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود , Sajad
#4
الف شكر اخي ashfa
هاجربه واعرفكم
الرد }}}}
#5
تمام الله ينور عليك ويجزيك خير
لكن هو الكود شغال تمام لما اعمل بينج على اي بي واحد
انما انا الفكره اني اعمل متسلسلة بكل الايبي على الشبكة ويحط النتيجة في داتا جريد فيو
فكتبت الكود بالشكل ده :

كود :
Dim IP As String = "192.168.1."
            For I = 0 To 254
                If My.Computer.Network.Ping("192.168.1." & I) Then
                    DataGridView1.Rows.Add()
                    DataGridView1(0, I).Value = I + 1
                    DataGridView1(1, I).Value = ("192.168.1." & I)
                End If
            Next

لكن بيحصل مشكله
Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
المثال في المرفق
بسح حب اقول شىء ان ip يبتدي من 0 الى  254 مجموع 255  لا يوحد ip يحمل 255 اخر شيء 254

اتمنى ان يكون المثال على حسب طلبك

حولة ارفع المرفق مرتين بس ما اقدر اشوف المرفق عشن كدا برفع المرفق على مركز الخليج

http://www.gulfup.com/?OVmMdb
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
الف الف الف شكر
هو ده الكود اللي أنا كنت محتاجه
بارك الله فيك
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
Information [VB.NET] مساعده في الفيجوال بيسك هل اقدر اسوي اكثر من فورم a_abdullah 4 94 منذ 11 ساعة مضت
آخر رد: a_abdullah
  طريقة عمل قائمة خصائص شبية باالموجودةفي برنامج الفيجوال بيسك CLARO 1 53 أمس, 12:20 AM
آخر رد: amgad525
  طريقة نقل الفيجوال ستيديو من جهاز لاخر CLARO 1 38 06-12-16, 08:15 PM
آخر رد: محمد كريّم
  نقل واسترجاع ملفات بواسطة الفيجوال بيسك عبدالرحمن المكاوي 25 519 05-12-16, 08:30 PM
آخر رد: عبدالرحمن المكاوي
  [سؤال] مساعدة في الفيجوال بيسك عبدالرحمن المكاوي 1 64 28-11-16, 02:11 PM
آخر رد: عبدالرحمن المكاوي
  عمل شاشة تسجيل دخول لبرنامج عبر فيجوال بيسك 2008 hishamdafer 2 112 12-11-16, 06:39 PM
آخر رد: thevirus
  لانشاء فولدر فى مسار محدد بالفيجوال بيسك nabil.1710 4 96 07-11-16, 06:31 PM
آخر رد: nabil.1710
  اريد مساعدة في التعامل مع هذا الموقع بالفيجوال بيسك soper 2 86 03-11-16, 07:08 PM
آخر رد: soper
  معرفة الاشخاص المتصلين بقاعدة البيانات في الشبكة المحلية ببساطة مثل مقاهي الانترنت thevirus 2 124 29-10-16, 06:25 PM
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] عايزة اربط الداتا جريد في الفيجوال بيسك .net باداة الريبورت فيور عشان تطلع التقرير Asmaa adel 2 108 25-10-16, 11:42 PM
آخر رد: Asmaa adel

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم