تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[سؤال] كيفية عمل كود شامل لكل ال forms ؟
#1
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
انا قاعد اسوي في برنامج من 5 اشهر
و ابي اسوي حاجة لكني لازم اسوي الكود يشتغل علي كل الforms
مثلآ ابي اسوي خيار لجعل باسورد لبرنامج بدلآ من ان تظهر علي شكل نجوم
تظهر الحروف العادي
اي تحويل الباسورد من
******
الي
R1hj35
هذا مثال فقط
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ف اتمني ان تجيبوني بسرعة Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
فيه حل خطر علي بالي بس ماعرفش الاخوة المحترفين رأيهم ايه
مثلا انت عندك Form1 عليه تكست بوكس textbox1 انت عايز في اوبشن في البرنامج لو العميل اختار ان الباسورد يظهر فها يبقي كلام ولو اختار انها تحتفي هاتكون نجوم
اللي انا فهمته كده صح ؟
هانقول هاتروح على خصائص المشروع ومنه هاتختار Setting  وهاتعمل اسم جديد فرضا هاتسميه PSS ونوعه Boolen والاسكوب يوزر
وهاتديله الفيمة True
وفي Form1 load عند تحميل الفورم هاتكتب الكود


كود :
If My.Settings.Pass = True Then
           TextBox1.PasswordChar = ("*")
       Else
           TextBox1.PasswordChar = Nothing
       End If
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#3
انت مفهمتش سؤالي كويس انا اقصد ازاي اخلي الكود يشتغل علي كل الفورمز مثلآ اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و  في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني
ــــــــــــــــــــــــــ
لكن السؤال الي انت جاوبت عليه حله اسهل
buttun الكود بتاعه

كود :
If CheckBox1.Checked Then
           TextBox1.UseSystemPasswordChar = False
       Else : TextBox1.UseSystemPasswordChar = True
       End If


 
و بدل 282003 الباس ورد الي انت عايزها
اقلك علي حاجة انا عندي 10 سنين Angel  و بستخدم البرنامج من و انا عندي 8 سنين  Sleepy
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#4
اصلا الافتراضي في مربع النص ان تكون خاصية Passwordchar=nothing
والمبرمج هو من يعدلها
-----
اما عمل كود شامل فهو باستخدام موديول او كلاس وتصرح بها الاكواد عموميا Public
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#5
طيب ممكن الطريقة لاني ما فهمتك بخصوص الكود الشامل :]
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#6
شوف المثال هذا فيه الطريقة
http://vb4arb.com/vb/thread-42.html
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود
#7
اعمل فورم 1 و فروم 2 و احط 1 buttun في رقم 1 و في رقم اتنين تكست بوكس

و احط في ال buttun الكود ده (textbox1.text = "hello") ازاي اخليه يشتغل في الفورم التاني

لو اللي انا فهمته صح على الرغم من ان سؤالك مش واضح
بس انت ممكن تكتب في الفورم1 عند الضغط على الزر
Form2.textbox1.text="Hello"
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#8
وعليكم السلام
طيب قصدك انت عندك button في form1 و TextBox في form2
وتريد اذا تم الضغط على button يغير Textbox في form2

اذا هذا قصدك
PHP كود :
Dim f2 = new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 


انا اسف كتبت = المفروض (as) لاني متعود C#

PHP كود :
Dim f2 as new Form2()
f2.TextBox.Text "hello" 
0 101010101010101010101010
1 010101010101010101010101
1 0101010101010101010101010
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: salahmax12 , مبرمج بلا حدود
#9
راح اجرب الطرق بتاعتكوا انتوا الاتنين Smile
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: مبرمج بلا حدود


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] كيفية استخدام مكتبة TLSharp الماجيك مسعد 4 74 أمس, 11:20 PM
آخر رد: الماجيك مسعد
Sad [VB.NET] كيفية تصميم قاعدة بيانات SQL Server وربطها مع الVS 2010 Ayman97 0 30 06-12-16, 04:34 PM
آخر رد: Ayman97
  كيفية تخفيض مستوي الامان في الاكسل atefkhalf2004 7 91 28-11-16, 06:48 PM
آخر رد: atefkhalf2004
Question [VB.NET] كيفية ربط أى حقل IFieldObject بعمود بجدول برمجياً Crystal Reports newvbdev 4 117 23-11-16, 08:51 PM
آخر رد: newvbdev
  كيفية تغير رسائل الخطأ؟ noway 3 79 11-11-16, 05:37 PM
آخر رد: ممدوح
  [VB.NET] كيفية طباعة شهادات بصيغة PDF Programmer_2017 9 258 10-11-16, 10:02 PM
آخر رد: Programmer_2017
  [VB.NET] كيفية تحميل صورة من قاعدة بيانات اكسس 2010 نوريس 2 113 09-11-16, 12:32 PM
آخر رد: نوريس
  [VB.NET] كيفية التعامل مع العلاقات برمجياً ؟؟؟؟ thevirus 4 151 06-11-16, 08:22 PM
آخر رد: thevirus
  [VB.NET] كيفية عمل كود ب vb.net يعمل على تحديث جميع السجلات في الداتا بيز بشرط معين thevirus 2 127 24-10-16, 06:45 AM
آخر رد: thevirus
  مساعدة في كيفية عرض بيانات جدوال SQL Relationshipفي نفس تقرير VB أحمد محمد جمعة 1 67 23-10-16, 10:45 PM
آخر رد: Adrees

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم