تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تغيير قيمة الكومبو بوكس
#1
السلام عليكم 

عندي كومبو بوكس وعايز لو قيمته اتغيرت ينفذ حدث معين 

يعني اقوله لو المستخدم غير قيمة الكوموبوس بوكس دي مثلا اطبع لي رسالة ...
ازاي اصيغ جملة الشرط ؟
بس عايز الشرط في زر بعيد عن الحدث SelectedIndexChanged
يعني اعمل الشرط دا في ذر على الفورم


الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
ممكن تستخدم حدث TextChanged

لكن هل لسؤال علاقة بـ(التقارير والطباعة) لانه في قسم اسئلة التقارير والطباعة تحت بيئة الـ.NET !
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#3
الصراحة لا اعلم ..

عندي كومبو بوكس ياخد قيم ..

يريد العميل عندما يغير قيمة من هذه القيم ان يتم تسجيل التغيير وتاريخه ...
وان يتم ذلك بشكل تراكمي ..

بعمنى ان يظهر جميع لتغييرات السابقة ايضا

هل من افكار ؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
انا عندي فكرة هتحل الموضوع بس بشكل مش احترافي ... يعني تحايلت على الموضوع بلفة ...

انا عايز فكرة اكثر احترافية تعتمد على خصائص واكواد مباشرة ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#5
بتقول "عندي كومبو بوكس ياخد قيم" من اين؟

بتقول "يريد العميل عندما يغير قيمة من هذه القيم ان يتم تسجيل التغيير وتاريخه" هل بتقصد التسجيل لقاعدة البيانات، بشكل مراقبة فقط؟

لازم نحدد نوع لغة البرمجة ونوع قاعدة البيانات.

لو تضع مشروع صغير بيكون افضل.

ممكن تخبرنا بالفكرة يلي قلت عنها "انا عندي فكرة هتحل الموضوع بس بشكل مش احترافي ... يعني تحايلت على الموضوع بلفة ..." ممكن عن طريقها نحولها الى شكل احترافي.

عفوا حبيبي حمادة، انا لم اقصد انني محترف.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: حماده السعيد
#6
عندي جدول في قاعده بيانات sql اسمه الموظفين
وعندي جدول اسمه الفروع

كل موظف بيداوم في فرع معين ..
انا شغال على c#

انا عامل امكانيه ان العميل يقدر يغير فرع الموظف زي ما يحب

العميل عايز يكون فيه امكانيه انه يجيب حركة تنقلات الموظفين بين الفروع ..

يعني يعرف الموظف دا ساب الفرع دا امتى ؟ وراح فين ؟

انا فكرت اني اول ما الفورم يحمل اخد قيمة الكومبوس بوكس اللي فيه الفرع اللي بيداوم فيه الموظف حاليا ..

وفي ذر التعديل هاعمل شرط لو القيمة متغيرة يضيف لي الفرع الحالي والقيمة اللي اخدتها اول ما فتح الفورم وتاريخ اليوم اللي عدل فيه واضيفه في جدول جديد في قاعده البيانات ..

بس قابلتني بعض المشاكل ..

منها مثلا ان العميل لازم يقفل قاعده البيانات ويقفلها عشان يقدر ينفذ الموضوع دا ... ومشاكل تانية ..

=========

ع الهامش // حضرتك محترف برقي سلوكك قبل علمك ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#7
السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
تفضل أخي هذا المثال بناء لطلبك
PHP كود :
If String.IsNullOrWhiteSpace(Me.ComboBox1.TextThen
            MsgBox
("يجب تحديد قيمة قبل الضغط على زر الأمر"MsgBoxStyle.Critical"خطأ")
 
           Me.ComboBox1.DroppedDown True
            Return
        End 
If

 
       Dim _Values As String
        Dim _Date 
As String

        _Date 
Now.ToString("M/d/yyyy")
 
       _Values _Date "|" " " ComboBox1.Text

        TextBox1
.Text += _Values " , "
 
       MsgBox(TextBox1.Text
المرفق :
.rar   Test-khodor.rar (الحجم : 69.38 ك ب / التحميلات : 20)
أتمنى لك التوفيق

أخي العزيز، يمكنك إنشاء جدول جديد يقوم برصد حركة المتغيرات في الـ ComboBox عند الحدث SelectChangeCommited.
استخدم جملة Insert.
أعتقد أن الموضوع بسيط.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: حماده السعيد
#8
(08-12-15, 06:03 PM)khodor1985 كتب : السلام عليكم أخي العزيز ورحمة الله وبركاته
تفضل أخي هذا المثال بناء لطلبك
PHP كود :
If String.IsNullOrWhiteSpace(Me.ComboBox1.TextThen
            MsgBox
("يجب تحديد قيمة قبل الضغط على زر الأمر"MsgBoxStyle.Critical"خطأ")
 
           Me.ComboBox1.DroppedDown True
            Return
        End 
If

 
       Dim _Values As String
        Dim _Date 
As String

        _Date 
Now.ToString("M/d/yyyy")
 
       _Values _Date "|" " " ComboBox1.Text

        TextBox1
.Text += _Values " , "
 
       MsgBox(TextBox1.Text
المرفق :
أتمنى لك التوفيق

أخي العزيز، يمكنك إنشاء جدول جديد يقوم برصد حركة المتغيرات في الـ  ComboBox عند الحدث SelectChangeCommited.
استخدم جملة Insert.
أعتقد أن الموضوع بسيط.



جزاكم الله خيرا اخي وشكرا على المساعده ...
حللت المشكلة بالفعل ...
قمت باخذ قيمة الكومبوكس عند الضغط على  ذر تعديل ...
وأخذ القيمة عند الضغط على ذر موافقة التعديل...
ثم وضعت اداة التاريخ لرصد التاريخ ..
وقمت بعمل جدول جديد واضفتت اليه العناصر السابقة ..
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: khodor1985 , khodor1985


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  ازاى اما اكتب داتا فى التكست بوكس يدور عليها فى اى سطر ويزود على cell تانية 1 araxis 8 124 منذ 1 ساعه مضت
آخر رد: araxis
  تغيير قاعدة البيانات الى .bak زيد زينوبي 3 42 03-12-16, 07:07 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
  طلب مساعدة ناتج طرح عددين قيمة سالبه khalaroy 2 45 01-12-16, 03:09 AM
آخر رد: khalaroy
  [سؤال] تغير لون كتابة التيكست بوكس ؟ Mido9 5 2,357 30-11-16, 10:16 PM
آخر رد: omferas
  تغيير قاعدة البيانات من اكسس الى sql hglogtd 2 97 26-11-16, 03:03 AM
آخر رد: hglogtd
  كيف اقوم بتعبئت كمبو بوكس من جدول في اسكيول سيرفر معتز الجازوي 2 66 19-11-16, 03:10 AM
آخر رد: معتز الجازوي
  مسار قاعدة البيانات في التكست بوكس hglogtd 2 71 19-11-16, 02:19 AM
آخر رد: hglogtd
  الحذف من قاعدة البيانات بدلات تشيك بوكس في داتا جريدفيو makky 1 70 17-11-16, 10:50 PM
آخر رد: السرور
  كيف اربط ثلاثة كومبو بوكس abanoub saeed nabil 6 175 13-11-16, 11:23 PM
آخر رد: هاوي1995
  نقل قيمة من تكست بوكس الي تكست بوكس فى نموذج اخر السيد الجوهري 4 108 05-11-16, 07:39 PM
آخر رد: shwehdi4pc

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم