تقييم الموضوع :
  • 0 أصوات - بمعدل 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[VB.NET] كود لعرض السطر التالى فى ال textbox من ملف تكست
#1
السلام عليكم اخوتى فى الله
بقالى كتيير جدا بدور على كود يعرض السطر التالى فى textbox  من ملف تكست عند الضغط على زر button
بمعنى انا عندى ملف تكست فيه مواقع .. كل موقع موجود فى سطر لواحدة والموواقع تحت بعضها
انا عايز لما اضغط على زرار next اللى هو "button" يظهر الموقع -السطر- اللى بعد دا
وطلب تانى   "معلش هتعبكم معايا"
وازاى اقدر اختار الملف التكست دا من الجهاز عندى بحيث ان البرنامج يعرض الاسطر منه
بمعنى ايه الاداه المناسبه لكدا وايه الكود اللى هستخدمه فيها
ياريت لو حد يقدر يفيدنى 
جزاكم الله خيرا
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#2
سؤال : هل لديك النية لتضيف مواقع أخري الي ملف التكست؟
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#3
لا  هو ملف واحد لكن فيه مواقع كتيييير جدا .. صعب انى احطهم كمتغيرات فى البرنامج

(20-12-15, 03:26 AM)silverlight كتب : سؤال : هل لديك النية لتضيف مواقع أخري الي ملف التكست؟

لا ..هو ملف واحد فيه كل المواقع .. مش هجدده
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#4
طالما لن تجدده إذن أنت لست في حاجة له
كل ما عليك أن تفعله هو أن تكتب اسماء المواقع في Collection أو ArrayList او في شئ من هذا القبيل ثم تتعامل مع collection كيفما شئت
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#5
(20-12-15, 03:46 AM)silverlight كتب : طالما لن تجدده إذن أنت لست في حاجة له
كل ما عليك أن تفعله هو أن تكتب اسماء المواقع في Collection أو ArrayList او في شئ من هذا القبيل ثم تتعامل مع collection كيفما شئت

واذا اردت ان افتح الملف من البرنامج واجعله يعرض الاسطر بالضغط على زر button
هل يمكن ذلك ام انه صعب ؟؟؟
علما بانى مصمم البرنامج بفيجوال بيسك 2008 فمش عارف استخدم الداله open
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#6
ليس صعبا لكنك ف النهايه ستقرأ الملف و سوف تستخدم Collection ايضا حتي تستطيع ان تتعامل مع البياانات التي به فبالتالي لماذا تضاعف حجم العمل علي نفسك و تدخل في متاهة مع الملفات عموما تستطيع ان تضع الملف في Resource المشروع شرط أن تجعله Embedded و هذا سوف يوفر عليك الكثير
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: سعود
#7
مثل ماقال الاخ الكريم 
silverlight 



حبيت اكتب الكود حسب المطلوب

PHP كود :
Public Class Form1
    Dim all 
As String My.Computer.FileSystem.ReadAllText("urls.txt")
 
   Dim b() As String Nothing
    Dim cur 
As Integer 0

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        b 
all.Split(vbNewLine)
 
       url.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        url
.Text b(0)

 
   End Sub

    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        If cur 
b.Length 1 Then Exit Sub
        cur 
+= 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button3_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button3.Click
        If cur 
<= 0 Then Exit Sub

        cur 
-= 1
        url
.Text b(cur)

 
   End Sub

    Private Sub Button4_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
        cur 
b.Length 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub
End 
Class 


الملفات المرفقة
.zip   For_alaa yosry.zip (الحجم : 81.69 ك ب / التحميلات : 38)
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أرجو ان تجدوا بمشاركاتي ما يجعلكم تدعون لي بخير ان تحتم غيابي.
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة: alaa yosry
#8
(21-12-15, 05:11 AM)سعود كتب : مثل ماقال الاخ الكريم 
silverlight 



حبيت اكتب الكود حسب المطلوب

PHP كود :
Public Class Form1
    Dim all 
As String My.Computer.FileSystem.ReadAllText("urls.txt")
 
   Dim b() As String Nothing
    Dim cur 
As Integer 0

    Private Sub Form1_Load
(sender As ObjectAs EventArgsHandles MyBase.Load
        b 
all.Split(vbNewLine)
 
       url.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button1_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button1.Click
        url
.Text b(0)

 
   End Sub

    Private Sub Button2_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button2.Click
        If cur 
b.Length 1 Then Exit Sub
        cur 
+= 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub

    Private Sub Button3_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button3.Click
        If cur 
<= 0 Then Exit Sub

        cur 
-= 1
        url
.Text b(cur)

 
   End Sub

    Private Sub Button4_Click
(sender As ObjectAs EventArgsHandles Button4.Click
        cur 
b.Length 1
        url
.Text b(cur)
 
   End Sub
End 
Class 

الف شكر اخى الكريم ...  Shy Shy Shy
انا لسه مبتدئ فى البرمجه وبحاول اتعلم مع نفسي 
فممكن اكون مفهمتش قصد اخى silverlight .. ولكن الف شكر ليه ايضا
واعتذر ان كنت تعبتكم معايا 
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#9
استاذي الكريم ..
يمكنك تحميل النص الى Textbox
عن طريق الكود
PHP كود :
TextBox1.Text My.Computer.FileSystem.ReadAllText("c:\a.txt"
 ثم هذا الكود لمعرفة عدد السطور 
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines.Count

وهذا لجلب النص من السطر 50 مثلاً
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines(50)) 
Undecided
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:
#10
(21-12-15, 01:40 PM)HASAN6.0 كتب : استاذي الكريم ..
يمكنك تحميل النص الى Textbox
عن طريق الكود
PHP كود :
TextBox1.Text My.Computer.FileSystem.ReadAllText("c:\a.txt"
 ثم هذا الكود لمعرفة عدد السطور 
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines.Count

وهذا لجلب النص من السطر 50 مثلاً
PHP كود :
MsgBox(TextBox1.Lines(50)) 
Undecided
شكرا اخى HASAN6.0
ولكن انا كنت اقصد جلب النص فى مربع ال textbox وليس msgbox حتى يمكننى نسخه منها
الرد }}}}
تم الشكر بواسطة:


المواضيع المحتمل أن تكون متشابهة .
الموضوع : الكاتب الردود : المشاهدات : آخر رد
  [VB.NET] استخراج رقم السطر rabeh.ram 2 69 08-11-16, 12:18 AM
آخر رد: rabeh.ram
  نقل قيمة من تكست بوكس الي تكست بوكس فى نموذج اخر السيد الجوهري 4 110 05-11-16, 07:39 PM
آخر رد: shwehdi4pc
  تكست بوكس اذا بها جمل اظهر رسالة هاوي1995 8 133 24-10-16, 04:46 PM
آخر رد: هاوي1995
  [VB.NET] مشكلة فى Dim g As Graphics رسم نص وصور من اداة ريتش تكست بوكس الماجيك مسعد 24 594 24-10-16, 08:06 AM
آخر رد: الماجيك مسعد
  تقسيم ال textbox حسب محتوى hano 2 92 12-10-16, 08:18 PM
آخر رد: أبو ناصر
  تكبير اول حرف فى textbox Mohamed20 3 113 28-09-16, 09:27 PM
آخر رد: ابراهيم النعيمي
Exclamation [VB.NET] البحث عن كلمات داخل Textbox Doctor GME 12 433 21-09-16, 10:00 PM
آخر رد: أبو ناصر
  تصحيح الخطاء في السطر الذي لونه احمر تحته خط علي كعبي 1 94 17-09-16, 07:48 PM
آخر رد: silverlight
  اظهار الايقونه على gridview button حسب اذا كان يوجد بينات في السطر المعين Rabeea Qbaha 4 140 12-09-16, 08:48 PM
آخر رد: Rabeea Qbaha
  حل لكود مسح قيمة واحدة من TextBox أحمد محمد جمعة 0 119 04-09-16, 04:19 PM
آخر رد: أحمد محمد جمعة

التنقل السريع :


يقوم بقرائة الموضوع: بالاضافة الى ( 1 ) ضيف كريم